“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

“Έχουμε κι εμείς κανόνες εμπλοκής” απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα

“Έχουμε και εμείς κανόνες εμπλοκής εγκεκριμένες από τον πρωθυπουργό και από το Υπουργικό Συμβούλιο όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Θα ήταν έκπληξη για μας εάν οι Τούρκοι δεν είχαν έως τώρα και αυτοί τέτοιους κανόνες”
Πρόκειται για δήλωση ανώτατης στρατιωτικής πηγής στο Βήμα ως απάντηση στον αρχηγό του τουρκικού ναυτικού επιτελείου, ναύαρχο Μπουλέντ Μποστάνογλου, που δήλωσε, την Κυριακή, ότι η Άγκυρα καθορίζει κανόνες εμπλοκής για την Ανατολική Μεσόγειο.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ο νέος ηγέτης της Τουρκίας, ο περίφημος Ταΐπ Ερντογάν, φιλοδόξει να αποδειχτεί άξιος διάδοχος των προκατόχων του που διακρίνονταν πάντα για το ανατολίτικο διπλωματικό παζάρι. Η τουρκική μέθοδος σε αυτό το παζάρι είναι εδώ και δεκαετίες γνωστή. Ρίχνουν στο τραπέζι πολύ περισσότερα από όσα πιστεύουν ότι θα κερδίσουν για να κερδίσουν ακριβώς περισσότερα από όσα έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν.

Βεβήλωση του Αγίου Χαράλαμπου στον Τσεσμέ – έστησαν παζάρι μέσα στην εκκλησία

Σε  ευτελή εκθεσιακό κέντρο  έχει μετατραπεί ο καθεδρικός ορθόδοξος ναός του Αγίου Χαραλάμπους στην Κρήνη (Τσεσμέ), δημιουργώντας μας προβληματισμό και απογοήτευση για την προκλητική αυτή συμπεριφορά του Τουρκικού Υπ. Πολιτισμού, βεβήλωσης των Ελληνικών χριστιανικών και  πολιτιστικών μνημείων στην Τουρκία.

Η κολυμβήθρα που βαπτίστηκε ο Γέροντας Παΐσιος

Σήμερα, Δευτέρα 10 Νοεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκη.
Ο Όσιος Αρσένιος βάπτισε τον γέροντα Παΐσιο, μικρό στα Φάρασα και απαίτησε από τους γονείς του να δοθεί το δικό του όνομα Αρσένιος και όχι το όνομα Χρήστος που ήταν του παππού του. Τότε είπε χαρακτηριστικά με προφητικό νόημα: «Εσείς καλά θέλετε να αφήσετε άνθρωπο στο πόδι του παππού, εγώ δεν θέλω να αφήσω καλόγηρο στο πόδι μου;»

Guardian: Σε κατάσταση συναγερμού Ελλάδα - Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες

Στην αυξανόμενη ένταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου μετά την απόφαση της Τουρκίας να ερευνήσει την κυπριακή ΑΟΖ αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της Guardian, το οποίο κάνει λόγο για «λεκτικό πόλεμο» και για υδρογονάνθρακες που κλιμακώνουν τη διαμάχη.
«Με τίτλο το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο γύρω από την Κύπρο δίνουν στην Ελλάδα και την Τουρκία νέες αφορμές για διαμάχες», το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει πως η ελπίδα ότι η ανακάλυψη ενεργειακών αποθεμάτων στην περιοχή θα ωθούσε τις δύο πλευρές να συμβιβαστούν, αυτό όχι μόνο δεν συνέβη, αλλά είχε και το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα. 

Οι πέτρες “μαρτυρούν” αυτό που δεν τολμούμε να κάνουμε εμείς...

Εκπληκτικής τέχνης ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη Ζεύγμα
Η πόλη είναι των ελληνιστικών χρόνων και την ίδρυσε ο διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου Μακεδόνας στρατηγός Σέλευκος Νικάτωρ (εξ ου και η δυναστεία των Σελευκιδών), περίπου το 300 μ.Χ..

Ελληνοτουρκική κρίση σε πλήρη εξέλιξη

Τη διολίσθηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο χειρότερο σημείο τους από την κρίση των Ιμίων “πιστοποίησαν” οι χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, με αφορμή την πολυεθνική άσκηση Βlue Whale (που διεξάγεται μεταξύ 6 και 14 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή και νατοϊκών στοιχείων από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία και τον Καναδά, καθώς και μιας φρεγάτας από το Πακιστάν) ο Bülent Bostanoğlu ερωτήθηκε για το πώς θα αντιδράσουν οι τουρκικές ναυτικές μονάδες σε περίπτωση που συναντηθούν με πολεμικά πλοία της Ελλάδας και του Ισραήλ.

“κανόνες εμπλοκής” στις οθωμανικού τύπου τουαλέτες….

Κυριακή 9 Νοεμβρίου  και ξεκινάει η τουρκική   “λογο-ΔΙΑΡΡΟΙΑ”
Ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου δήλωσε ότι «οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό» και ότι το τελευταίο θα κινηθεί με βάση αυτούς.