“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Κι άλλη «σύμπτωση»… Νεκρός ο υπεύθυνος στο Σότσι για το «φιάσκο» με τον Ολυμπιακό Κύκλο που δεν άνοιξε !!!

Ένα θρίλερ φαίνεται να ξεκινά λίγο μετά την ολοκλήρωση της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας.
Ο άνθρωπος που φαίνεται να είναι ο υπεύθυνος για το λάθος της λειτουργίας των πέντε γνωστών δαχτυλιδιών των Ολυμπιακών Αγώνων, το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε. Σύμφωνα με τις τοπικές εκθέσεις στο σώμα του άτυχου Borris Avdeyevο, βρέθηκαν πολλαπλές μαχαιριές.

Ο Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός εορτάζει στις 10 Φεβρουαρίου

Ο ιερεύς της Μαγνησίας
Ο Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας και θαυματουργός, γεννήθηκε στην Μαγνησία το 90 μ.Χ. περίπου και μαρτύρησε στα χρόνια των μεγάλων διωγμών της Χριστιανοσύνης. Είχε το ευτύχημα να γεννηθεί από γονείς ευσεβείς χριστιανούς που κρατούσανε την πίστη τους στο Χριστό με κίνδυνο της ζωής τους στους δύσκολους, αλλά ηρωικούς εκείνους χρόνους των διωγμών. Στη Μαγνησία έζησε όλη του την ζωή ο Άγιος Χαράλαμπος. Αφιερώθηκε, εις την υπηρεσία του Χριστού. Έγινε ιερέας το 130 μ.Χ. Από την θέση του τώρα αυτή, από το Θείο αυτό αξίωμα της ιεροσύνης, ανέλαβε τον μεγάλο αγώνα, αφ’ ενός να ανοίξει τα μάτια του κόσμου και να δουν τον κίνδυνο από την ειδωλολατρική πλάνη και αφ’ έτερου ν’ αγιάζει με τα μυστήρια τους πιστούς και να τους οδηγεί στην τελειότητα.