“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η εξέγερση των Ευρωπαίων...

Του Γιώργου Δελαστίκ
Σείεται εκ θεμελίων το πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης. Η ακολουθούμενη σε όλη την ΕΕ πολιτική λιτότητας προκαλεί πλέον τόσες αντιδράσεις εκ μέρους των πολιτών σχεδόν όλων των κρατών - μελών της, ώστε και στις 16 χώρες που έχουν γίνει εκλογές τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανατραπεί και οι 16 κυβερνήσεις! Δεν γλίτωσε καμία! Κάθε νέα εκλογική αναμέτρηση εντάσσεται αυτομάτως πλέον στο πλαίσιο αυτό. «Η μεγάλη οργή των λαών της Ευρώπης» ήταν π.χ. ο τίτλος άρθρου στη....γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» και ανάλογο το περιεχόμενό του. «Οι ψηφοφόροι εξεγείρονται... Καταδικάζουν μια πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται με ενιαίο τρόπο ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ευρωζώνη» γράφει ο αρθρογράφος και συνεχίζει: «Στην Ιταλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία ακόμη και στην Ολλανδία το ηθικό έχει καταρρεύσει. Υπάρχει παντού το αίσθημα μιας αδιέξοδης κατάστασης» τονίζει. 

ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ...

ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!
Ο 51χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα...
Δεν έχουν τέλος οι αυτοκτονίες στη Στερεά Ελλάδα, με την Βοιωτία και την Εύβοια να καταγράφουν τις περισσότερες, από τους 5 νομούς της Στερεάς Eλλάδας. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, χθες το πρωί (13-05-2012) στην Αλίαρτο, ένας 51χρονος οικογενειάρχης, βγήκε από το σπίτι του και πήγε σε διπλανό οικόπεδο, όπου έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ἀλέξανδρος Παπαδιαμάντης:«Ὁ διαχρονικός προσδιορισμός τοῦ γραικύλου»

«Ἄγγλος ἢ Γερμανὸς ἢ Γάλλος δύναται νὰ εἶναι κοσμοπολίτης ἢ ἀναρχικὸς ἢ ἄθεος ἢ ὁτιδήποτε. Ἔκαμε τὸ πατριωτικὸν χρέος του, ἔκτισε μεγάλην πατρίδα. Τώρα εἶναι ἐλεύθερος νὰ ἐπαγγέλλεται, χάριν πολυτελείας, τὴν ἀπιστίαν καὶ τὴνἀπαισιοδοξίαν. Ἀλλὰ Γραικύλος τῆς σήμερον ὅστις θέλει νὰ κάμει δημοσία τὸν ἄθεον ἢ τὸν κοσμοπολίτην, ὁμοιάζει μὲ νᾶνον ἀνορθούμενον ἐπ’ἄκρων ὀνύχων καὶ τανυόμενον νὰ φθάσει εἰς ὕψος καὶ φανεῖ καὶ αὐτὸς γίγας. Τὸ ἑλληνικὸν ἔθνος, τὸ δοῦλον, ἀλλ’ οὐδὲν ἧττον καὶ τὸ ἐλεύθερον, ἔχει καὶ θὰ ἔχει διὰ παντὸς ἀνάγκην τῆς θρησκείας του.»

orthodoxia-ellhnismos

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Ι. Κ. ΑΓ. ΟΡΟΥΣ: ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ

Aποκλειστικό: 
Το ανακοινωθέν της Ιεράς Κοινότητας του Αγ. Όρους.
Του Γιώργου Θεοχάρη
Ανεύθυνες φημολογίες χαρακτηρίζει η Ιερά Κοινότητα  τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί διακοπής των σχέσεων του Αγίου όρους και της ελληνικής πολιτείας με αφορμή την επιβολή φορολόγησης των εσόδων της ακίνητης περιουσίας των Ιερών Μονών. Σε ανακοίνωσή της μετά τη σημερινή διπλή σύναξη που συμμετείχαν οι είκοσι ηγούμενοι και αντιπρόσωποι των μονών, διευκρινίζεται  προς πάσα κατεύθυνση ότι «Το άγιο  Όρος αποτελεί αναπόσταστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και προσπαθεί να συνεργαστεί εποικοδομητικά για τους εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας». Ταυτόχρονα οι Αγιορείτες ευελπιστούν  να διευθετηθεί το φορολογικό ζήτημα  και εύχονται ο Θεός να φωτίσει τους πολιτικούς να κάνουν το καλύτερο για την Ελλάδα και το Άγιο Όρος. Διαβάστε την ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας που κατά αποκλειστικότητα δημοσιεύει το Αγιορείτικο Βήμα:

Β. Σόιμπλε: Δημοψήφισμα για το ευρώ οι νέες εκλογές στην Ελλάδα

Δημοψηφισματικό χαρακτήρα απέδωσε στις νέες εκλογές στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο Σόιμπλε χαρακτήρισε «δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», «εγκαινιάζοντας» έτσι ένα νέο γύρο τελεσιγράφων προς τη χώρα μας. «Αν η Ελλάδα -και αυτό είναι η επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων - θέλει να μείνει στο ευρώ, τότε θα πρέπει να αποδεχθεί τους όρους» διεμήνυσε ο Σόιμπλε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. «Σε αντίθετη περίπτωση αυτό δεν θα είναι δυνατό. Κανένας υπεύθυνος υποψήφιος δεν μπορεί να το κρύψει αυτό από το εκλογικό σώμα», σημείωσε με νόημα.

newsbomb

Χάνουν τον ύπνο τους με το ημερολόγιο του Τσοχατζόπουλου

Βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος και των κυβερνήσεων του παρελθόντος βάζει το ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου που βρίσκεται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης. Ο πρώην υπουργός κρατούσε λεπτομερές ημερολόγιο στο οποίο ανέγραφε όλες τις επαφές, τις συνομιλίες και τις δραστηριότητές του. Το περιεχόμενο του ημερολογίου εκτός από την αδιάψευστη επιβεβαίωση της εμπλοκής του ίδιου σε έκνομες ενέργειες συνδέει ηχηρά ονόματα που έπαιξαν ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου και λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας καιλόγω της πολιτικής τους θέσης με τη διακίνηση μαύρου χρήματος. «Κάθε σελίδα είναι και ένα έγκλημα», έλεγαν χαρακτηριστικά εισαγγελικές πηγές θέλοντας να καταδείξουν τη σοβαρότητα των στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτό.  Στοιχεία τα οποία –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- «δένουν» ακόμη περισσότερο τις κατηγορίες σε βάρος των κατηγορούμενων καθώς φαίνεται ότι όλοι να γνωρίζονται και να είχαν γνώση των εγκληματικών πράξεων, παρά την κατηγορηματική άρνησή τους. Στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, εκτός από το περιβόητο ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν φτάσει επίσης όλα τα έγγραφα από τις κατασχέσεις σε σπίτια και γραφεία άλλων συγκατηγορούμενων και ήδη προφυλακισμένων του πρώην υπουργού,ενώ διαβιβάστηκαν και οι δικογραφίες των υποβρυχίων και των TORΜ1. 

84% αυξήθηκαν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία. Στοιχεία, χάρτες από το Stratfor

Με το μεγάλο θέμα των μεταναστών που υποδέχονται, αλλά και των πολιτών τους που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στις χώρες της Ευρώπης που πλήττονται από την οικονομική κρίση ,ασχολείται το Stratfor. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η ροή των μεταναστών αυξήθηκε δραστικά μεταξύ 2007-2011 σε Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ελλάδα και λιγότερο στην Ιταλία. Η Ελλάδα όμως μαζί με την Ιταλία είναι οι χώρες που εκτός από την είσοδο μεταναστών, έχουν και το ζήτημα πολιτών τους οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης επιλέγουν να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες, αναζητώντας καλύτερη τύχη.

Γιατί "σηκώθηκε στον αέρα" η ΠΑ! Ποιος ο στόχος και το συμπέρασμα της άσκησης "ταχείας αντίδρασης"

“Αποστολή εξετελέσθη”! Ο    κόκκινος συναγερμός   που σήμανε απροειδοποίητα στις ΕΔ, με εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ, είχε στόχο να “μετρήσει” τις πραγματικές δυνατότητες της Ελληνικής στρατιωτικής μηχανής, σ΄ οτιδήποτε απρόοπτο μπορεί να προκύψει. Και μπορεί να προκύψουν πολλά. Ο τρόπος αντίδρασης ήταν άψογος, από όλο το προσωπικό της ΠΑ, στο έδαφος και στον αέρα. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σενάριο της απειλής να αντιμετωπιστεί γρήγορα και γι΄ αυτό -αν τα γεγονότα ήταν πραγματικά- αποτελεσματικά. Μέσα στο γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές εξελίξεις και διεργασίες ,είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχει έμπρακτη επιβεβαίωση της άψογης λειτουργίας της στρατιωτικής μας μηχανής.

Οίκοι αξιολόγησης: Εαν βγάλετε την Ελλάδα από το ευρώ θα υποβιβάσουμε όλη την Ευρωζώνη!

Καταρρέει ο εκβιασμός των δανειστών και των Ελλήνων εκπροσώπων τους! Την προειδοποίηση πως σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ όλες οι αξιολογήσεις των κρατών της Ευρωζώνης θα...λάμβαναν αρνητικές προοπτικές επανέλαβε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Στο πλαίσιο αυτό, οι χώρες που έχουν ήδη αρνητικές προοπτικές αξιολόγησης όπως η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σλοβενία και το Βέλγιο, θα κινδύνευαν με άμεση υποβάθμιση. Όπως αναφέρεται, με ενδεχόμενη ελληνική έξοδο θα διαρραγεί το θεμελιώδες στοιχείο που στηρίζει το ευρώ, ήτοι ότι η ένταξη στην ΟΝΕ είναι αμετάκλητη. Ακόμη, σημειώνει πως οι νέες εκλογές τον Ιούνιο θα καθιστούσαν αμφίβολη την λήψη νέων μέτρων λιτότητας ύψους 5,5% του ΑΕΠ που πρέπει να πάρει η Ελλάδα τον επόμενο μηνά και εκτιμά πως θα δινόταν παράταση στη χώρα μας.

tro-ma-ktiko

Πάμε για εκλογές με ελπίδες ο Τσίπρας και Καμμένος να ψηφίσουν την κατάργηση του παράνομου Μνημονίου!

Χάρη στην σταθερή στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Καμμένου, οι Έλληνες αρχίζουν να ελπίζουν ότι με τις νέες εκλογές θα προκύψει μια νέα ισχυρή συμμαχία βουλευτών που θα φέρουν στην Βουλή το νόμο που θα καταργήσει τον απαράδεκτο προηγούμενο νόμο του Μνημονίου που ψηφίστηκε «νύχτα» με χίλιες δυο πρωτοφανείς πονηριές. Υπάρχει πιθανότητα μετά τις νέες εκλογές, ο Τσίπρας και ο Καμμένος να μπορέσουν να σχηματίσουν Κυβέρνηση και να ανυψώσουν το ανάστημα του Ελληνικού Λαού που κατάλαβε τις προθέσεις των Ευρωπαίων Συμμάχων μας! Και οι Αμερικάνοι θέλουν να εκμεταλλεύονται τα αδύναμα κράτη που βοηθούν, ποτέ όμως δεν φέρθηκαν με τον απάνθρωπο σκληρό τρόπο που φέρθηκε η Γερμανία στην Ελλάδα και οδήγησε εκατομμύρια Έλληνες στη Δυστυχία. Ήταν πιο διακριτικοί στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Το βίντεο που παρουσιάζουμε σήμερα, είναι συγκλονιστικό. Πρέπει να το δείτε δύο φορές για να καταλάβετε πόσο στυγνοί εκμεταλλευτές είναι οι Γερμανοί, μαζί με τις Πολυεθνικές τους και τις Αγορές τους!

Κεραυνοί Αθωνικής Πολιτείας προς Ελλάδα: "Παραβιάσατε την συμφωνία πρόσδεσής μας"

Μια τελευταία ευκαιρία στο ελληνικό κράτος να αντιληφθεί ότι η πορεία σύγκρουσης με την Αθωνική Πολιτεία που έχει επιλέξει θα είναι ολέθρια για τον ίδιο τον Ελληνισμό, δίνεται από την ... απουσία κυβέρνησης! Σήμερα, στην συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, που συζητείται το θέμα, οι ηγούμενοι 20 μονών αποφάσισαν να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία και αποφασίστηκε να μην ληφθεί απόφαση τώρα εκ του λόγου ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση για να συζητήσει το θέμα και ανανεώθηκε το ραντεβού της σύγκρουσης με την ελληνική κυβέρνηση ή της ανάκλησης των φορολογικών διατάξεων για τη νέα κυβέρνηση. Το διατάξεων που προβλέπουν την φορολόγηση των ακινήτων κια των εισοδημάτων που προέρχονται από τα ακίνητα των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, κάτι που θα οδηγούσε αυτόματα στην οικονομική καταστροφή και στην εξαθλίωση των Μονών του Αγίου Όρους, αλλά το κυρότερο, παραβιάζουν τον καταστατικό χάρτη σύνδεσης της Ελληνικής και της Αθωνικής Πολιτείας.

NY Times: Όλες οι πλευρές ζημιώνονται από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας

Μπορεί το τίμημα διάσωσης της Ελλάδας να είναι υψηλό, ωστόσο η εγκατάλειψη της προσπάθειας θα στοίχιζε πολύ περισσότερο, αναφέρουν σε άρθρο τους αναφορικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα οι NY Times. Η Ελλάδα οφείλει τεράστια ποσά στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των δανείων που έλαβε από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, εξηγούν οι συντάκτες του άρθρου. Η ΕΚΤ και άλλες κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης διακρατούν σημαντικό ελληνικό χρέος. Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις αυτές. Μόνο οι απώλειες της ΕΚΤ θα μπορούσαν να εξαφανίσουν τα κεφαλαιακά της αποθέματα, καθιστώντας αναγκαίο οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης να καλύψουν το έλλειμμα. «Όλες οι πλευρές έχουν τόσα πολλά να χάσουν που οι διαπραγματεύσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν άσχετα με το ποια πολιτικά κόμματα θα απαρτίζουν την επόμενη ελληνική κυβέρνηση», επισημαίνουν οι NY Times.