“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

☦ Η ΑΓΆΠΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

Διηγείται ο  Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος :"Μία φορά, ὅταν ἤμαστε στή Νέα Σκήτη, κόβαμε βάτα καί θάμνους μέ τό τσεκούρι γιά τόν φοῦρνο.

Ἕνας νεαρός, τότε, μοναχός λίγο ἀπρόσεκτος, ἔκοβε μέ τό τσεκούρι τούς μικρούς θάμνους, πού εἴχαμε ἐκεῖ στήν περιοχή, στή Σκήτη, ἀλλά δέν εἶδε ὅτι ἐκεῖ ἦταν ἕνας γκρεμός μεγάλος, περίπου πενήντα μέτρα, κατακόρυφος. Ἔκοψε τή δάφνη, γλίστρησε κι ἔπεσε ἀπό τόν γκρεμό κάτω.

Λέω, θά έχει σκοτωθεῖ αὐτός.

 Ἦταν βράχια, δέν ἦταν χῶμα. Θά διαλυθεῖ. Αὐτός πέφτοντας φώναξε:

- «Παναγία μου!».

☦“Προσευχόμεθα υπέρ των ζώντων και των μεταστάντων και τους μνημονεύουμε με τα ονόματά τους, για να δείξουμε, ότι τους αγαπάμε με όλη μας την καρδιά”

Μερικοί ρωτούν γιατί μνημονεύουμε τα ονόματα των κεκοιμημένων και των ζώντων στις προσευχές που κάνουμε γι’ αυτούς. Ο Θεός σαν παντογνώστης που είναι, δεν ξέρει τα ονόματά τους και τις ανάγκες τους;

Όμως αυτοί που μιλούν και σκέπτονται έτσι, ξεχνούν ότι την προσευχή δεν την κάνομε για ενημέρωση του Θεού. Φυσικά ο Θεός δεν έχει ανάγκη τέτοιας ενημερώσεως. Άλλη είναι η σημασία αυτής της προσευχής.

☦ Έσχατοι χρόνοι και διαβολικά δίχτυα

Τί λέει, λοιπόν, ο Θεός; Κάνει μια προφητεία, που ήδη επαληθεύεται. Στους έσχατους καιρούς, προαναγγέλλει, «επειδή θα πληθύνει η κακία, η αγάπη των πιο πολλών θα ψυχρανθεί».

Ο αδιάψευστος λόγος του Θεού, ο πιο στέρεος από τον ουρανό και τη γη, μας προειδοποιεί ότι στους έσχατους καιρούς θα αυξηθούν τόσο τα δια­βολικά δίχτυα όσο και οι άνθρωποι που θα πιάνονται σ’ αυτά.

☦ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ – ΑΔΕΛΦΟΙ - ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ - ΚΑΛΟ ΤΡΙΩΔΙΟ - ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΦΩΤΟ (η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ από τις επάλξεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα το 2019  για την Ελληνικοτάτη Μακεδονία μας , δίνει ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΚΑΤΑΛΑΓΗΣ και ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ σε όλους τους Έλληνες)

ΕΛΛΗΝΕΣ – ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ – ΑΔΕΛΦΟΙ - ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ - ΚΑΛΟ ΤΡΙΩΔΙΟ - ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί εμείς σαν Έλληνες να μην έχουμε τα υπερόπλα των ισχυρών της Γης που σήμερα μας τα επιδεικνύουν , αλλά έχουμε πυρηνικά πνευματικά όπλα που είναι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας, ο ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΌΣ-Ρωμαίικος Πολιτισμός μας, το γνήσιο Ασκητικό –Πατερικό φρόνημα ζυμωμένο με την ΠΑΡΑΔΟΣΗ της λεβέντικης και ηρωικής επιβίωσης μας σε χαλεπούς καιρούς που ετοιμάζεται πάλι να δώσει τους ίδιους καρπούς με αυτούς που έδινε πάντοτε μοναδικούς στην Παγκόσμια Ιστορία.