“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Mε τo, «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με», βγάζεις ψυχές από την Κόλαση και τις βάζεις στον Παράδεισο!

Κάποιος υποτακτικός, είπε στον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη:
– Γέροντα, λέω την ευχή: «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με», αλλά δεν καταλαβαίνω τίποτα.
–Δεν καταλαβαίνεις εσύ που την λες την ευχή, αλλά καταλαβαίνει ο διάβολος και καίγεται και φεύγει. Ε, καλά παιδί μου, θέλεις να δεις θαύμα, από την ευχή, από την προσευχή;
– Και βεβαίως θέλω!
– Καλά, του λέει, θα προσευχηθώ στον Θεό να σου δείξει ένα θαύμα να καταλάβεις πόση δύναμη έχει η ευχή του Χριστού.
Έκανε προσευχή ο γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, έκανε νηστεία, τριήμερο νηστεία, μόνο με λίγο νερό. Και μετά από τρεις μέρες δίνει στον υποτακτικό του ένα καλάθι και του λέει:

ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το μύ­ρο του Α­γί­ου
Κά­ποι­ος α­σκη­τής που κα­τοι­κού­σε στο ο­ρος Χο­λο­μων­τα, ο­ταν ά­κου­σε πως ο Α­γιος α­να­βλύ­ζει μύ­ρο ά­φθο­νο α­πό τον τά­φο, δεν το πί­στευ­ε και συλλογιζόταν, πως στο μέ­ρος ε­κεί­νο υ­πάρ­χουν και άλ­λοι Α­γιοι οι ό­ποι­οι υ­πέ­μει­ναν πε­ρισ­σό­τε­ρα μαρ­τύ­ρια για το ό­νο­μα του Χρι­στού, ό­μως δεν ά­νέ­βλυ­σαν μύ­ρο, και αυ­τός για ποι­ο μαρ­τύ­ριο δο­ξά­σθη­κε τό­σο α­πό τον Θε­ό; Ο Θε­ός ό­μως, θέ­λη­σε να τον βε­βαι­ώ­σει, ο­τι η μυ­ρο­βλυ­σί­α εί­ναι α­λή­θεια.
Μια νύ­χτα, α­φου τε­λεί­ω­σε ο α­σκη­τής την α­κο­λου­θί­α του, έ­πε­σε να κοι­μη­θεί και εί­δε ό­τι βρέ­θη­κε στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, μέ­σα στην Εκ­κλη­σί­α του Α­γί­ου Δη­μη­τρί­ου, και ε­κεί μπρο­στά του βλέ­πει τον άν­θρω­πο ο ό­ποι­ος κρα­τού­σε τα κλει­διά του τά­φου του Α­γί­ου, προς τον ό­ποι­ο ει­πε: Α­νοι­ξε μου να προ­σκυ­νή­σω. Του ά­νοι­ξε και μπή­κε μέ­σα στο κου­βού­κλιο να προ­σκυ­νή­σει, ο­πό­τε εί­δε ό­τι ό­λος ο τά­φος ή­ταν βρεγ­μέ­νος α­πό μύ­ρο και εύ­ω­δί­α­ζε και εί­πε προς τον φύ­λα­κα του τά­φου:

"Η ΕΥΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΦΘΑΝΕ ΠΕΡΙ ΤΑ 200 ΜΕΤΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ" - "Ο ΙΕΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΙΖΑΝ 10 ΘΥΜΙΑΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΟ ΗΤΑΝ"

ΛΑΒΑΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΧΘΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ: Thivaios Politis 2:07 π.μ. (πριν από 18 ώρες) προς εγώ: ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΙΕΡΕΩΝ Κ. ΚΩΣΤΑ, ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΝ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΙΠΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΥΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΦΘΑΝΕ ΠΕΡΙ ΤΑ 200 ΜΕΤΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ. Ο ΙΕΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΙΖΑΝ 10 ΘΥΜΙΑΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΟ ΗΤΑΝ. ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ Κ. ΚΩΣΤΑ
ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ
Μην με παρεξηγήσεις, την ώρα που σήκωνα το κεφάλι μου από την μετάνοια που έκανα στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ , ένα χέρι με χάιδεψε και μου είπε: «ΛΕΒΕΝΤΗ την επόμενη φορά θα συναντηθούμε στην ΠΟΛΗ»

Μέρες ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ένα έκτακτο γεγονός έξω από την ΠΟΛΗ στον Μαρμαρά μας φέρνει μνήμες των 6,7 Ρίχτερ της Ζακύνθου ακριβώς πριν ένα χρόνο;

Φώτο από fb
ΠΑΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ - 26 Οκτωβρίου του 2018: ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ σώζει την Ελλάδα από τον μεγάλο ΣΕΙΣΜΟ των 6, 7 Ρίχτερ στην Ζάκυνθο που συνεχίζει να δίνει εκατοντάδες μετασεισμούς μέχρι σήμερα
ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ήταν μια δύσκολη νύχτα αλλά έγινε ένα μεγάλο ΘΑΥΜΑ. Γράφαμε τις στιγμές που τα ρίχτερ κτυπούσαν το Νησί του ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 

«Θα βγουν οι σεισμολόγοι και θα μας πουν το δικό τους επιστημονικό πόρισμα .

Εμείς όμως θα πούμε το τροπάριο του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ για τους σεισμούς.

Το S-700 missile system της Ελλάδος είναι ΜΥΡΟΒΟΛΟ και λέγεται ΑΗ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τέλη δεκαετίας του 1980 και ο Νομάρχης της Κωνσταντινούπολης ήθελε να έχει λόγο στους προορισμούς των ταξιδιών στο εξωτερικό του τότε Οικουμενικού Πατριάρχη Δημητρίου του Α΄.
Ο Πατριάρχης αντιμετώπιζε με πικρία τις επιβαλλόμενες  απαξιωτικές επισκέψεις που έπρεπε να  κάνει  στον νομάρχη για να τον ενημερώνει ως αναφορά  τις εξόδους του από το Φανάρι.

Όμως η Βοήθεια του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ δεν άργησε.

Παρουσιάστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ σε ένα Αρχιερέα της Ελλαδικής Εκκλησίας, σήμερα μακαριστό, φίλο και γνωστό του Πατριάρχη  και του είπε:

Ένας Παράδεισος σε μία κολόνα της Θήβας

Ένας νεαρός οδηγούσε τη μεγάλου κυβισμού μηχανή του, όταν παρατήρησε σε κεντρικό σημείο της Θήβας μία αφίσα με τη μορφή του μακαρίου Γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτη.
Ήταν αρκετά χρόνια μετά την κοίμηση του Γέροντα, ώστε είχαν επικολληθεί αφίσες, σε σημεία της πόλεως, λόγω ενός αφιερώματος των επομένων ημερών, προς τιμήν του. Ο νεαρός είχε σταματήσει με τη μηχανή, ενώ κάπως φαινόταν από μακριά να επεξεργάζεται με το βλέμμα του, ή ακόμη και με τα χέρια του, την επικολλημένη αφίσα του παπά Εφραίμ.

Πειρασμοί

Οἱ πειρασμοὶ παραχωροῦνται γιὰ νὰ φανερωθοῦν τὰ κρυμμένα πάθηνὰ καταπολεμηθοῦν κι ἔτσι νὰ θεραπευθεῖ  ψυχήΕἶναι καὶ αὐτοὶ δεῖγμα τοῦ θείου ἐλέους. Γί’ αὐτὸ ἄφησε μὲ ἐμπιστοσύνη τὸν ἑαυτό σου στὰ χέρια τοῦ Θεοῦ καὶ ζήτησε τὴ βοήθειά Του, ὥστε νὰ σὲ δυναμώσει στὸν ἀγώνα σου. Ἡ ἐλπίδα στὸ Θεὸ δὲν ὁδηγεῖ ποτὲ στὴν ἀπελπισία. Οἱ πειρασμοὶ φέρνουν ταπεινοφροσύνη. Ὁ Θεὸς ξέρει τὴν ἀντοχὴ τοῦ καθενός μας καὶ παραχωρεῖ τοὺς πειρασμοὺς κατὰ τὸ μέτρο τῶν δυνάμεών μας. Νὰ φροντίζουμε ὅμως κι ἐμεῖς νὰ εἴμαστε ἄγρυπνοι καὶ προσεκτικοί, γιὰ νὰ μὴ βάλουμε μόνοι μας τὸν ἑαυτό μας σὲ πειρασμό.

-Γιατί ΚΥΡΙΕ ο Ταξιάρχης στέκεται στον ΒΥΘΟ του ΑΙΓΑΙΟΥ; -Σας προστατεύει και από τα τουρκικά υποβρύχια.

Φώτο από https://seleo.gr/koinwnia
Στο  τρελοκομείο των ειδήσεων στα διεθνή ΜΜΕ  τον ένα ανεβάζουν  ως «τρελό»  βλ. Τράμπ (λόγω ακύρωσης των κυρώσεων στην τουρκία)  και τον άλλο κατεβάζουν ως ημίτρελο βλ. Ερντογάν. Δεν γνωρίζουν ότι με όλα αυτά γίνεται το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ. Ουσιαστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαιώνει με την  ιδιότυπη στρατηγική  του αυτό που είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ότι  «την τουρκία θα την κομματιάσουν ευγενικά οι δυτικοί σύμμαχοι της»  
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Με όλα αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας δεν βγαίνει άκρη, ούτε μπορεί κάποιος  διεθνής αναλυτής να καταλήξει σε σοβαρά συμπεράσματα. Αν όμως όλοι αυτοί οι διεθνείς  αναλυτές ψηλαφούσαν τα παράδοξα βιώματα της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ είτε θα τρελαινόταν περισσότερο ή θα αλλοιωνόταν θεραπευτικά για την προσωπική σωτηρία τους.

«Μενέ, θεκέλ, φαρές»

του Νεκτάριου Δαπέργολα
Διδάκτορος Ιστορίας
Ζοφερά δραματικές οι μέρες που ζούμε, εξαιτίας των εξελίξεων στο Ουκρανικό. Όλοι μας παρακολουθήσαμε πραγματικά ενεοί τις εξελίξεις ολόκληρης της προηγούμενης εβδομάδας, ως την τραγική κορύφωση μέσα στην Παναγία Αχειροποίητο Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας βέβαια από όσα έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση της ιεραρχίας το προπερασμένο Σάββατο, που ήταν εξωφρενικά από κάθε άποψη.