“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

☦ Πριν από λίγο Γερόντισσα: “Αυτή τη στιγμή γίνεται ο μεγαλύτερος πόλεμος ανάμεσα στο κακό και το καλό...."

Πριν από λίγο Γερόντισσα: “Αυτή τη στιγμή γίνεται ο μεγαλύτερος πόλεμος ανάμεσα στο κακό και το καλό. Γι αυτό νηστέψτε και λάβετε την Θεία Κοινωνία από το Δείπνο του Κυρίου. Γεμίστε τις εκκλησίες παρακινώντας και άλλους να σας ακολουθήσουν, γιατί ο κόσμος έχει απομακρυνθεί πολύ από τον Θεό. Μην αφήνετε άδειους τους ιερούς Ναούς διότι δεν είμαστε πολύ μακριά από την ημέρα που θα ψάλλουμε το “ΤΙΣ ΘΕΟΣ ΜΕΓΑΣ” έξω από την Αγιά Σοφιά…

☦ Ἐγώ εἰμι ἡ ἀνάστασις καί ἡ ζωή”

 Φωτο: Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΥΛΟΓΩΝ

Εικόνα από το Ιερό Ησυχαστήριο Μοναζουσών "Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος" - Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Αγιογραφήθηκε υπό τις οδηγίες του Γέροντος Παϊσίου, όπως ακριβώς είδε ο Άγιος τον Κύριο στο Εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας.

Όταν ο Αρσένιος (σημ. μετέπειτα π. Αβέρκιος και τελικά π. Παϊσιος)  ήταν δεκαπέντε ετών, ο μεγάλος αδελφός του ανησυχούσε γι΄ αυτόν μήπως αρρωστήση από την υπερβολική νηστεία. Τότε ένας γείτονας ονόματι Κώστας του είπε: “Μη στενοχωριέσαι, θα τον κάνω  εγώ να αλλάξη μυαλό, να πετάξη μόνος του τα βιβλία που διαβάζει και να αφήση τις προσευχές και τις νηστείες”.

☦ Είναι πλέον πιο φτωχή η ομογένεια και ο κόσμος των Ορθόδοξων ιστολογίων και bloggers...

Θ.Π.: ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΑΡΓΥΡΗ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ  ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ.  + ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ +

Γράφει η  Lilly L

Κοιμήθηκε πριν λίγο καιρό ο ομογενής αδελφός μας Αργύρης γνωστός ως Argy Aris από το Montreal του Καναδά... Σήμερα δυστυχώς το έμαθα γιατί δεν έβλεπα να κινούνται οι σελίδες, ούτε μου απάντησε σε ένα μήνυμα που του είχα στείλει για να δω αν είναι καλά και έτσι τον έψαξα και έμαθα την θλιβερή είδηση μέσω κοινού αδελφού μας από το Detroit.