“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ & AΠΟ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ

Έγγραφο «φωτιά» του 2010 για μείωση του ελλείμματος
"Το ΔΝΤ ουδέποτε υποχρέωνε μία κυβέρνηση να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες  σε ένα μόνο έτος (στόχο που τον χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξο  και μάλλον ανέφικτο καθώς δεν υφίστατο προηγούμενο σε ιστορία παγκόσμιας οικονομίας "αναφέρει το τηλεγράφημα που είχε αποστείλει στις 29 Μαρτίου 2010 ο Π.Ρουμελιώτης, τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Με αυτό προειδοποιούσε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι «υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν πως μόλις συμφωνήσει η Ελλάδα να μπει σε μνημόνιο, θα πρέπει ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της, προκειμένου να καταστεί επιτυχές και βιώσιμο το πρόγραμμα». 

To Wikileaks αποκαλύπτει πώς έπεσε η ταφόπλακα στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Η καταγγελία της Βουλγαρίας, η αντίδραση της Ρωσίας, η στάση της Ελλάδας και το παρελθόν που αποκαλύπτει το Wikileaks
Γράφει ο Μακεδών
Η είδηση δόθηκε εξ αρχής από το πρακτορείο «ΜΙΑ», και επιβεβαιώθηκε από τηλεγράφημα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων: Η Βουλγαρία αποφάσισε να καταγγείλει μονομερώς τη συμφωνία που συνυπέγραψε με την Ελλάδα και Ρωσία για την κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξ/πολης.

Τορπίλη Σαμαρά στις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Του Γιώργου Δελαστίκ
Τυπικά, η σεμνή τελετή που θα λάβει χώρα στην Αθήνα την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, θα αφορά στην υπογραφή μιας ασήμαντης διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας, η οποία -προσωρινά τουλάχιστον- θα είναι και... άνευ αντικειμένου! Οι τρεις χώρες θα δηλώσουν την πολιτική τους υποστήριξη στην κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος θα μεταφέρει αζερινό φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας, Ελλάδας, Αλβανίας και από εκεί υποθαλάσσια στην Ιταλία. Ο αγωγός αυτός ονομάζεται TAP.

ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΡΑΝΙΟ!

Αυτή είναι η περιοχή που ζήτησαν οι Γάλλοι να ψάξει η PGS στην Ελλάδα

«Παραγγελιά» έκαναν οι Γάλλοι της ΤΟΤΑL στη PGS να επικεντρώσει σε συγκεκριμένα σημεία τις έρευνές της στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), αφού η εταιρία γνωρίζει την περιοχή εδώ και δεκαετίες, ενώ όπως οι φίλοι αναγνώστες γνωρίζουν πολύ καλά από παρελθούσες αναρτήσεις, το γραφείο μελετών του γαλλικού ινστιτούτου υδρογονανθράκων (BEICIP) έχει εμπλακεί άμεσα στην… επισήμως ανεπίσημη ενημέρωση του Έλληνα πρωθυπουργού το καλοκαίρι του 2012 για τα δυνητικά αποθέματα υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

«Πριν την προδοσία η συκοφαντία, μετά την προδοσία η Παλιγγενεσία»

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY  ΒΑΡΔΑΚΑ
Ω  ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ χώρα των μεγάλων Ανδρών και των μεγάλων προδοτών. Ποια θεόσταλτη μοίρα σε έστησε πάνω σε αυτό τον βράχο μέσα στην θάλασσα να καμαρώνεις για ανδραγαθήματα και να κλαίς για πικρές προδοσίες. Ο λογισμός αρπάζεται  με γρηγοράδα μέσα στο παρελθόν άθελα του, στέκεται και σημαδεύει τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες, τον Πήλιο Γούση στο Σούλι, τον Νενέκο στην Πελοπόννησο και αποτροπιάζει σε τόσα άλλα ιστορικά βδελύγματα. Αγανακτεί και μετά σπαράζει όταν αντικρίζει τα κομματιασμένα Σπαρτιάτικα κορμιά, όταν βλέπει τις τιμημένες Σουλιώτισσες πεσμένες κάτω από το Ζάλογγο, την φυλακή του Κολοκοτρώνη, την επαιτεία του Νικηταρά, την δολοφονία του Καποδίστρια, την πονεμένη Βόρεια Ήπειρο, την προδομένη Κύπρο  και για λίγο σταματά να λειτουργεί  στο μυαλό μη αντέχοντας τέτοιους πόνους.