“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, Ο «ΕΧΘΡΟΣ» ΜΑΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Είναι πολλοί στην χώρα μας που θεωρούν την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ στην αρχή και στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στην Ευρωζώνη, ότι ήταν το μεγαλύτερο μεταπολεμικό επίτευγμα στην ελληνική ιστορία.
Σήμερα, εν έτη 2014, που η Ελλάδα έφτασε στο πιο έσχατο σημείο με ένα λαό να αυτοκτονεί, με χιλιάδες παιδιά της να ξενιτεύονται απελπισμένα στο εξωτερικό, με μια οικονομία να έχει διαλυθεί και με μια κοινωνία να έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, οι απόψεις αυτές μάλλον θα πρέπει να ιδωθούν κάτω από ένα διαφορετικό και ρεαλιστικό πρίσμα.

Ρογκόζιν: "Η Ρωσία δεν θα αφήσει να απομονωθεί η Υπερδνειστερία"

«Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για  να μην απομονωθεί η Υπερδνειστερία σε σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας και ειδικός απεσταλμένος του προέδρου, Ντμίτρι Ρογκόζιν, σχετικά με την Υπερδνειστερία, η οποία μαζί με τον πρόεδρο –της μη αναγνωρισμένης δημοκρατίας- τον Ευγκένι Σέβτσουκ, την Παρασκευή έλαβε μέρος στην παρέλαση προς τιμήν της Ημέρας της Νίκης. «Βλέπουμε ότι τα σύνορα της Υπερδνειστερίας στην πραγματικότητα βρίσκονται σε αποκλεισμό. Από τη γειτονική περιοχή της Οδησσού, δεν υπάρχει συμπαράσταση λόγω του φόβου της εγκατάστασης των φασιστών εκεί».

"Θα μιλάτε όσο και όπως θέλω εγώ" - Ερντογάν ο...Μεγαλοπρεπής – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διέκοψε σήμερα την ομιλία του προέδρου της Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων της Τουρκίας, κατηγορώντας τον για αγένεια επειδή μίλησε πολλή ώρα. 
Στη συνέχεια τον αποδοκίμασε, καταγγέλλοντάς την ομιλία του ως "πολιτική" και στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα.

"Παραφέρεστε. Αρκετά. Εκφωνείτε πολιτική ομιλία", φώναξε ο Ερντογάν στον Φεϊζίογλου, τον οποίο στη συνέχεια κατηγόρησε ότι ψεύδεται και ότι μιλάει περισσότερο από τον χρόνο που του αναλογεί. 

Έβαλε στο μυαλό του... να βγάλει όλους τους αμαρτωλούς από την κόλαση!

Κάποτε ένας αδελφός, όταν βρισκόμασταν στην Ν. Σκήτη, περιέπεσε σ' ένα αμφίβολο λογισμό: «Προσευχόμαστε, αγρυπνούμε ..., ωραία αυτά. Όμως κατ' αυτόν τον τρόπο βοηθούμε και τους άλλους ή μόνον τον εαυτό μας;». Ενώ ετοιμαζόταν να εξομολογηθεί αυτόν τον λογισμό στον Γέροντα, τον πρόλαβε ο δεύτερος και με πρόσωπο που φαινόταν βαθιά συγκινημένο, λέγει στον αδελφό. Απόψε παιδί μου, ο Θεός μου έδειξε το έξης φοβερό θέαμα: Ενώ προσευχόμουν, για μια στιγμή μου φάνηκε ότι βρισκόμουν σε μια πολύ μεγάλη τράπεζα.

H Εγνατία σε λίγες ημέρες παραδίδεται ολοκληρωμένη!

«Όταν γίνει η Εγνατία οδός, τα στρατεύματα θα περάσουν από αυτήν. Η κεφαλή των στρατευμάτων θα φθάσει στην Κωνσταντινούπολη και η ουρά θα βρίσκεται στην Αυλώνα.»  Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Σε λίγες ημέρες το τελευταίο κομμάτι...της Εγνατίας Οδού παραδίδεται στην κυκλοφορία. Ναι, σωστά διαβάσατε: ένα μικρό τμήμα, μόλις 900 μ. δίπλα στον Μετσοβίτικο ποταμό, που ταλαιπώρησε για χρόνια τους μηχανικούς, τελικά ολοκληρώνεται με 4 χρόνια καθυστέρηση. Κι έτσι, έστω και συμβολικά, ο οδικός άξονας των 670 χλμ., που άλλαξε τις συνθήκες μετακίνησης στη Β. Ελλάδα, είναι πλέον ολοκληρωμένος. 

Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Στη Σκήτη των Καυσοκαλυβίων, στην Καλύβα «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» ασκήτευε ό Γέροντας Αγάπιος Μοναχός με τη συνοδεία του, το Μοναχό Πηγάσιο, πού περνούσαν πολύ φτωχικά και στερημένα. Κατά το έτος 1935 - 6, ό υποτακτικός Πηγάσιος, θύμισε στον Γέροντα του Αγάπιο, πώς καλά θα ήταν, άμα τελειώσει την άλλη μέρα το πρωί ή προσευχή της Ακολουθίας, να γυρίσει με ένα γράμμα, της Κυριάρχου Μονής Μεγίστης Λαύρας, πού το λένε «Απανταχούσα» στα άλλα Καλύβια της Σκήτης για να μαζέψει ελεημοσύνες και οικονομική ενίσχυση να μπορέσουν να διορθώσουν το Καλύβι τους πού ήταν ερειπωμένο.

ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ!

Ὁ Τραπεζοῦντος Χρύσανθος καὶ τὰ Πάθη τῶν Ποντίων

Ἰωάννη Σιδηρᾶ
Ἐπέτειος μνημοσύνης τῶν 353.000 σφαγιασθέντων καί μαρτυρικῶς τελειωθέντων Ἑλλήνων Ποντίων.
Ὁ ἐκ Κομοτηνῆς καταγόμενος ἀγωνιστής Μητροπολίτης Τραπεζοῦντος καί μετέπειτα Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν Χρύσανθος (Φιλιππίδης), ὁ ὁποῖος δικαίως καί προσφυῶς ὀνομάστηκε ἀπό τόν ποντιακό ἑλληνισμό ὡς ὁ “Ἅγιος τῶν Ποντίων”, “διά χειρί” διασώζει στίς “Βιογραφικές Ἀναμνήσεις” του τά πάθη τῶν Ποντίων, ὅταν οἱ τσέτες τοῦ τουρκικοῦ κομιτάτου ἐφάρμοζαν τό σχέδιο τῆς “ἐθνοκαθάρσεως” καί γενοκτονίας τοῦ Ποντιακοῦ Ἑλληνισμοῦ.

Κόψτε το “βλακολεξοτανίλ” ή κουτόχορτο

Γράφημα Ελληνικά Κοιτάσματα zcode-gr.blogspot.gr
Κόψτε το “ψηφοθηρικό λεξοτανίλ”, ξυπνήστε, ξυπνήστε, ξυπνήστε. Μετά τις εκλογές πλακώνουν οι “ενεργειακοί  λαισρτυγόνες”.
Προηγούμενη  προεκλογική περίοδος Περιφερειακών εκλογών. 8 Οκτωβρίου 2010.
«Λέμε όχι στην Ελλάδα της κατάθλιψης και του λεξοτανίλ» τόνισε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε τους πολίτες της Αργολίδας να στηρίξουν στην περιφέρεια  Πελοποννήσου τους υποψηφίους που στηρίζει η ΝΔ στους δήμους του νομού, λέγοντάς τους «μην αφήνετε να καλλιεργείται ο φόβος. Είμαστε το κόμμα της ελπίδας και της ανάπτυξης».