“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Δεν είναι στενή η πύλη του Παραδείσου (Γέροντας Παΐσιος)

Ο Θεός είναι καλός. Θέλει όλοι να σωθούμε.......Αν ήταν να σωθούνε μόνο λίγοι, τότε γιατί σταυρώθηκε ο Χριστός; Δεν είναι στενή η πύλη του Παραδείσου. Χωράει όλους τους ανθρώπους που σκύβουν ταπεινά και δεν είναι φουσκωμένοι από υπερηφάνεια, αρκεί να μετανοήσουν, να δώσουν δηλαδή το φορτίο των αμαρτιών τους στον Χριστό, και τότε χωρούν να περάσουν εύκολα από την πύλη.
Έπειτα έχουμε και το δικαιολογητικό ότι είμαστε χωματένιοι. Δεν είμαστε μόνον πνεύμα όπως οι Άγγελοι. Είμαστε όμως αδικαιολόγητοι, όταν δεν μετανοούμε και δεν πλησιάζουμε τον Σωτήρα μας ταπεινά. Ο ληστής στον σταυρό ένα «ευλόγησον» είπε και σώθηκε.......Η σωτηρία του ανθρώπου εξαρτάται από το δευτερόλεπτο, όχι από το λεπτό. Ο άνθρωπος με έναν ταπεινό λογισμό σώζεται, ενώ αν φέρη έναν υπερήφανο λογισμό, τα χάνει όλα....! talantoblog.blogspot.gr

Όχι μόνο δεν είναι έκπληξη....η πιθανότητα να γίνει ο πρώτος νέγρος Πάπας στην ιστορία είναι πολύ-πολύ μεγάλη !!!

Σε όσους προκαλεί έκπληξη η υποψηφιότητα του μαύρου καρδινάλιου διαβάστε αυτό το άρθρο της dialymail.co.uk από το 2009
από savvasm
11-Φεβ-2013/Άρθο του 2009 από τη dailymail.co.uk/μετάφραση savvasm για τον Κωτσαρίκο
Ο Καρδινάλιος Peter Kodwo Appiah Turkson της Γκάνα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην συνάντηση  στο Βατικανό για τις προκλήσεις της Καθολικής Εκκλησίας στην Αφρική. Σε συνέντευξη Τύπου ο Turkson ρωτήθηκε αν πίστευε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για έναν μαύρο Πάπα, ιδίως υπό το πρίσμα της εκλογής του Ομπάμα.

Γιατί ἡ θρησκεία τοῦ Βατικανοῦ δέν εἶναι οὔτε Ρωμαιο-οὔτε Καθολική

Μετάφραση: Κ. Ν.
Η Παπική Εκκλησία, δεν είναι βεβαίως "Καθολική", μια και βρίσκεται σε σχίσμα, με την Καθολική και Αποστολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Και "Καθολική" σημαίνει "πλήρες Σώμα τού Χριστού". Σημαίνει επίσης όμως και άλλα πράγματα, όπως θα δείτε στο ακόλουθο άρθρο που μεταφράσαμε. Η θρησκεία του Βατικανού δεν είναι «καθολική».  Η λέξη «καθολική» προέρχεται από την Ελληνική ρίζα κατά (=σύμφωνα με) και όλος (=σύνολο). Έτσι, η λέξη «καθολική» σημαίνει  «σύμφωνα με το σύνολο».
Οι οπαδοί του Βατικανού ψευδώς δηλώνουν πως «καθολική» σημαίνει «παγκόσμια» και επιδιώκουν να αποδώσουν στον όρο γεωγραφική έννοια, καθ’ ότι ο όρος αυτός είχε ήδη χρησιμοποιηθεί από τον Άγιο Ιγνάτιο Αντιοχείας, από το 105 μ.Χ. – πολύ πριν γίνει γεωγραφικά παγκόσμια η Εκκλησία.

Έλληνας ζωγραφίζει Χιτλερικό μουστάκι στη Μέρκελ στο καρναβάλι της Κολωνίας

Πρωταγωνίστρια των ευρωπαϊκών εξελίξεων συνεχίζει και είναι η Ελλάδα και, όπως είναι φυσικό, μονοπωλεί το ενδιαφέρον ακόμη και στο καρναβάλι της Γερμανίας. Στην Κολωνία πραγματοποιείται μια από τις μεγαλύτερες παρελάσεις αρμάτων για τις Απόκριες και εκείνο που συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα ήταν το άρμα με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα.

ΤΑΤΟΥΑΖ 666 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΩΡΑ!

Μεταξύ 1 και 2 Δις. Ευρώ η Προσφορά της Sintez για ΔΕΠΑ

H ρωσική Sintez υπέβαλε προσφορά ύψους 1-2 δις ευρώ για το 65% της ΔΕΠΑ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Η Sintez είναι μία από τις πέντε υποψήφιες εταιρίες για εξαγορά της ΔΕΠΑ. Οι άλλες εταιρίες είναι η ρωσική Gazprom, η αζέρικη SOCAR και δύο ελληνικές κοινοπραξίες, M&M GasCo-Mυτιληναίος-Motor Oil, και PPF και ΓΕΚ Tέρνα.

Ο Πάπας παραιτήθηκε - Η πρώτη παραίτηση μετά από έξι αιώνες! - Τι λέει η σκοτεινή προφητεία

TO BAΤΙΚΑΝΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ
Mετά από έξι αιώνες έχουμε την πρώτη παραίτηση Πάπα της Ρώμης καθώς ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας Βενέδικτος, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον θρόνο της Ρώμης, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ANSA. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγοι υγείας οδηγούν τον Πάπα σε αυτή την απόφαση. Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση από το 1415 και σε συνδυασμό με μια προφητεία του 12ου αιώνα (του Ιρλανδού Αγίου Μαλαχία) έχει σκορπίσει την ανησυχία στον κόσμο των καθολικών.

Αποδείξεις από την Αγία Γραφή περί Χριστού και Αντιχρίστου

Ο Ιππόλυτος ήταν επίσκοπος Ρώμης και έζησε τον 2ο με 3ο αι. Ανάμεσα στα πολλά έργα του που μας έχουν διασωθεί, είναι και το έργο του «Αποδείξεις εκ των αγίων γραφών περί Χριστού και Αντιχρίστου». Είναι ένα έργο που γράφτηκε περίπου το 200 μ.Χ και αποτελείται από 67 μικρά κεφάλαια. Απευθύνεται σε κάποιον «Θεόφιλο» (όπως λέει στο πρώτο κεφάλαιο), και του εξηγεί μέσα από την Αγία Γραφή για το πρόσωπο του Χριστού και για τον Αντίχριστο. Χρησιμοποιεί στο έργο του το βιβλίο του προφήτη Δανιήλ αλλά και την Αποκάλυψη του Ιωάννη. 

ΣΕ ΤΣΙΡΚΟ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ... ΖΟΓΚΛΕΡ!!!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η έκφραση "τσίρκο καταντήσαμε" αποκτά την κυριολεκτική της έννοια: Στο Τσίρκο του Μόντε Κάρλο λοιπόν, όπως διαβάζουμε στα "Θρησκευτικά", διοργανώθηκε συμπροσευχή με...ακροβατικά (!!!) στα πλαίσια της "Εβδομάδας Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών": Σε αυτό το κωμικοτραγικό "θέαμα" συμμετείχε και Ορθόδοξος Ιερωμένος, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο (στο 1:30):

“Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ...”

Τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου 
Πατρῶν κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Πρέπει τελικά νά ὑπάρξουν κάποιες ξεχωριστές στιγμές, ὥστε νά διαπιστώσῃ περίτρανα κανείς, ὅτι αὐτός ὁ Λαός ἐπιστρέφει ἤδη ὁλοταχῶς στήν πηγή καί τήν κοιτίδα τῆς ζωῆς του, τῆς ἴδιας τῆς ὕπαρξής του. Πολλές φορές ἐξ αἰτίας τῆς δεινῆς καταστάσεως καί πνευματικῆς καταπτώσεως, διερωτήθημεν καί διερωτώμεθα. Καί τί μέλλει πλέον γενέσθαι; Ἀπέλιπεν ἡ ἐλπίς; Ἀλλ’ ὄχι. Οἱ πνευματικές ἀντιστάσεις τῶν Ἑλλήνων εἶναι τόσο δυνατές καί ἰσχυρές, πού πιστεύομε ὅτι ἄν χρειασθῇ, ἀκόμη καί ὄρη θά μετακινήσουν.

Τα γεγονότα μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάζουν να πλησιάσουμε περισσότερο στον Θεό, για να έχουμε θεϊκή δύναμη

από savvasm
Τα γεγονότα μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάζουν να πλησιάσουμε περισσότερο στον Θεό, για να έχουμε θεϊκή δύναμη, ώστε να αντιμετωπίζουμε σωστά κάθε κατάσταση -και φυσικά ο Καλός Θεός δεν θα μας αφήσει. Θα μας προστατεύει. Πάντως να ξέρουμε, όταν καλυτερεύουμε την πνευματική μας κατάσταση, τότε και εμείς νιώθουμε καλύτερα, αλλά και τον Χριστό χαροποιούμε. Ποιος μπορεί να φαντασθεί την μεγάλη χαρά που αισθάνεται ο Χριστός, όταν τα παιδιά Του προχωρούν;