“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

☦ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ «ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ….»

το 2014 με τα αιματηρά γεγονότα που έγιναν στο Κίεβο και σε όλη την Ουκρανία μια ΑΓΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ μας είπε :

- παιδί μου έρχεται μεγάλη πείνα στις μεγαλουπόλεις του κόσμου.

- οι σκουπιδοτενεκέδες δεν θα προλαβαίνουν να γεμίζουν γιατί θα αδειάζουν αυτομάτως από τους πεινασμένους.

ΠΟΥ να καταλάβω τότε αδελφοί πόση άμεση σχέση είχε από τότε  η Ουκρανία με την παγκόσμια αυτή πείνα;

☦ Ανοίξαντός σου την χείρα, τα σύμπαντα πλησθήσονται χρηστότητας, αποστρέψαντος δε σου το πρόσωπον ταραχθήσονται…..»

☦ «Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, ΕΛΕΓΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΗ»

☦ «AN H ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ, ΕΛΕΓΕ ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Η ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ, ΟΤΑΝ ΑΓΩΝΙΖΩΜΕΘΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ»

☦ "αναίμακτοι μάρτυρες τη προαιρέσει"

   ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

"Μη νομίσεις ότι μάρτυρες είναι μόνο εκείνοι που τους έκοψαν το κεφάλι μια φορά, επειδή δεν αρνήθηκαν το Χριστό. Είναι και άλλοι, που δεν αρνούνται την αρετή και την υπομονή. Οι πρώτοι μια φορά μαρτύρησαν, ενώ οι δεύτεροι κάθε λίγο μαρτυρούν. Είναι οι αναίμακτοι μάρτυρες τη προαιρέσει. Είναι οι αφανείς μάρτυρες στον κόσμο, αλλά φανεροί στον ΘΕΟ."

Αγιος Εφραίμ  Κατουνακιώτης

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

☦ Παραινετικός λόγος († Γέροντας Άνθιμος Αγιαννανίτης)

Σήμερα διερχόμαστε την χειρότερη κρίση από κτίσεως κόσμου. Βλέπετε τους ανθρώπους, ενώ ο Θεός έδωσε τη σοφία για το αγαθό, αυτοί την καταχρώνται για το πονηρό. Έχουν αποθηριωθεί, πράγμα που δεν συμβαίνει στα θηρία.

Κανένα καλό δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς τη μετάνοια. Ας ανατρέξουμε στην Παλαιά Διαθήκη στο εξής περιστατικό. Λέει ο προφήτης Ιωνάς: «Ακόμη τρεις ημέρες και η Νινευΐ καταστρέφεται». Τι έκαναν τότε οι Νινευΐτες; Μετανόησαν και νήστεψαν οι πάντες, ακόμη και τα ζώα τους. Το ίδιο και μείς, ας υψώσουμε τους νοητούς οφθαλμούς μας προς τον Θεό, να ζητήσουμε το θείο έλεος για μας, το Έθνος, την Εκκλησία, τον κόσμο ολόκληρο, λέγοντας: «Κύριε, κατάπεμψον το έλεός σου επί τον λαόν σου και συγχώρησον ημάς τους αμαρτωλούς και όλον τον κόσμον σου».

☦ H νυχτερινή Προσευχή καθαρίζει τη σκουριά των αμαρτιών μας

Άναψε την ψυχή με τη προσευχή. Πίστεψέ με, δεν έχει τόσο την ικανότητα να καθαρίζει τη σκουριά η φωτιά, όσο η νυχτερινή προσευχή τη σκουριά των αμαρτιών μας.

Ας ντραπούμε, αν όχι κανέναν άλλον, τους νυκτερινούς φύλακες. Εκείνοι περιέρχονται τους δρόμους για τον ανθρώπινο νόμο, φωνάζοντας δυνατά μέσα στην παγωνιά και περπατώντας μέσα από τα στενά, και πολλές φορές βρέχονται και παγώνουν για σένα και την σωτηρία σου και για τη φύλαξη των χρημάτων σου.