“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ο Σουλτάνος φέρνει σε δύσκολη θέση τον Πούτιν ενώπιον του Ρωσικού Λαού.

Φώτο από www.thetoc.gr
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μουρλοκομείο - Τρελοκομείο = Πόλεμος
Η τρέλα είναι μεταδοτική και επικίνδυνη όταν με αυτήν παίζονται γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά παίγνια. Με την ¨τρέλα¨ αυτή την έβγαλε μέχρι τώρα καθαρή ο κατ εξοχήν προαγωγός της ISIS στην Συρία και γενικότερα στην Μέση Ανατολή.

Ἀπάντηση Γέροντος Σάββα Λαυριώτη στόν Σεβ.Μητροπολίτη Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό καί στούς περί αυτόν.

Σεβασμιότατε,
    Σὲ πρόσφατη δημόσια σύναξη στὴν ὁποία παρευρεθήκατε στὸν Ἅγιο Παντελεήμονα Χαλέπας, σχολιάσατε  ἀρνητικά τὸ πρόσωπο καὶ  τὶς ενέργειές μου καὶ ἐσεῖς καὶ οἱ περὶ ὑμῶν. Στοὺς ψευδεῖς καὶ προσβλητικοὺς ἰσχυρισμοὺς ποὺ ἀκούστηκαν γιὰ τὸ πρόσωπό μου (ὅπως ἀνισόρροπος ἀπὸ τὴν Ἡγουμένη) δὲν θὰ ἀπαντήσω, γιατὶ ἄλλος εἶναι ὁ Κριτὴς.

Η ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μετά τη ρωσοτουρκική επαναπροσέγγιση προβλέπεται πλέον η κατασκευή του αγωγού Turkish Stream, και ο South Stream II μπαίνει πάλι στο περιθώριο.
Οι εναλλαγές συμμαχιών στην περιοχή μας, αλλάζουν και τις καταστάσεις ως προς την γεωπολιτική αξία της Ελλάδας, με αμφίβολο όμως το γεγονός εάν οι αλλαγές που σημειώνονται θα έχουν διάρκεια. Και αυτό είναι ένα μεγάλο αίνιγμα για τη διπλωματία, η οποία πρέπει να έχει πληθώρα εναλλακτικών σχεδίων, ώστε να εκμεταλλευθεί την κατάσταση της στιγμής.