“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ἡ προσευχή ἀπομακρύνει τα πονηρά πνεύματα

Πηγαίνοντας μια Κυριακή στην Εκκλησία της σκήτης ο Αββάς Μακάριος, πού είχε χάρισμα από τον Θεό να διακρίνει με τα μάτια της ψυχής, όσα οι άλλοι δεν έβλεπαν με τα σωματικά τους μάτια, είδε την καλύβα κάποιου Μοναχού τριγυρισμένη από πονηρά πνεύματα. Πολλά είχαν τη μορφή παιδιών, πού έκαναν κάθε λογής αταξία. Άλλα έμοιαζαν με άσεμνες γυναίκες. Χόρευαν, πηδούσαν κι έκαναν διάφορα ανόητα καμώματα...

“Να πάει να….. η ΕΕ” ή “Να πάει να πνιγεί η Κύπρος”;

Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Μια ηχογραφημένη συνομιλία ανάμεσα σε δύο αμερικανούς διπλωμάτες εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τις ΗΠΑ. Σε αυτήν, μία φωνή που αποδίδεται στην υφυπουργό Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ, αναφέρεται στην κρίση στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας απρεπή γλώσσα για την ΕΕ σε κάποιον που φέρεται να είναι ο αμερικανός πρέσβης στην Ουκρανία. 

Πρόκληση Χρυσοχοϊδη - “Σπέκουλα η συζήτηση για τα διόδια”

Για σπέκουλα κατηγόρησε την Παρασκευή όσους ανοίγουν σήμερα συζήτηση για τα διόδια των αυτοκινητόδρομων ο υπουργός Υποδομών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος επιτέθηκε – χωρίς να τον κατονομάσει – στον δήμαρχο Ωρωπού, κ. Γιάννη Οικονομάκο, τον οποίο εγκάλεσε ότι ξεσηκώνει τον κόσμο για «μικροεκλογικά συμφέροντα».
«Οι συμβάσεις έχουν ψηφιστεί το 2007 και η τιμή μονάδας – τα 4 λεπτά χωρίς ΦΠΑ ανά χιλιόμετρο για την αξία των διοδίων- ψηφίστηκε τότε. Όσοι το έχουν ξεχάσει ας το θυμηθούν» είπε ο υπουργός Υποδομών. «Το 2007 ορίστηκε η τιμή στην ελληνική Βουλή και στις συμβάσεις και όχι το 2014. Στις συμβάσεις του 2013 που ψηφίστηκαν στη Βουλή πριν από λίγες μέρες δεν υπάρχει καμία αναφορά στα διόδια» συμπλήρωσε.

Βολές από το Πυροβολικό Θήβας – «Φωτιά κι Ατσάλι»

Πυροβολικό: Επιχ/ακή εκπαίδευση ανθ/χαγών, στη Θήβα (ΦΩΤΟ)
Στιγμιότυπα από την επιχειρησιακή εκπαίδευση του Τμήματος Βασικής Εκπαιδεύσεως Ανθυπολοχαγών (ΠΒ) τάξης 2013, της Σχολής Πυροβολικού, στο πεδίο βολής – ασκήσεων του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού στη Θήβα.