“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Αποτελέσματα Υπ. Εσωτερικών / Επικράτεια


Πατήστε μέσα στο χάρτη για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στην επικράτεια

Νέα μεταπολίτευση!!!

Γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου
Το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα, που εμφανίζει το άθροισμα των δυνάμεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάτω από το 33%,"εγκαινιάζει" μια νέα πολιτική εποχή. Στο εξής οι σχέσεις κομμάτων-ψηφοφόρων δεν θα είναι δεδομένες. Θα κρίνονται και θα επανακρίνονται με βάση τα πεπραγμένα των πολιτικών και την απόσταση των έργων τους από τους λόγους τους. Πρόκειται για μια νέα μεταπολίτευση. Οι πράσινες και οι γαλάζιες σημαίες υποστέλλονται μετά από 38 χρόνια και στη θέση τους υψώνονται οι σημαίες της λογικής και της ευαισθησίας! Υψώνονται οι σημαίες της ευθύνης και της ωριμότητας. Για παράδειγμα, σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες αποφάσισαν να στείλουν στην Ευρώπη το μήνυμα που δεν έστειλαν τα τελευταία δύο χρόνια οι πολιτικοί μας. Το μήνυμα ότι οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο πρέπει να αλλάξουν πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τη χώρα μας ως το πειραματόζωο της Ευρώπης και το λαό της ως αποδιοπομπαίο τράγο. Οι πολίτες είπαν με την ψήφο τους αυτά που δεν τόλμησαν να πουν οι υποτιθέμενοι ηγέτες τους...

Αχάριστοι οι Έλληνες σύμφωνα με τα Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Αχάριστοι οι Έλληνες, ψήφισαν το Χάος!», είναι το σχόλιο των γερμανικών Μέσων για την πρώτη «ανάγνωση» των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα μετά τη δημοσίευση των exit polls. Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι με την ψήφο τους οι Έλληνες τιμώρησαν τα μεγάλα κόμματα για τα μέτρα λιτότητας, παράλληλα όμως τιμώρησαν το Ευρώ και την Ευρωζώνη!

Φρανσουά Ολάντ. Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας

Η Γαλλία γυρίζει και αυτή σελίδα και όπως όλα δείχνουν ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας. Ο Φρανσουά Ολάντ εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, σε μια ψηφοφορία αποδοκιμασίας της πολιτικής του Νικολά Σαρκοζί, με την κεντροαριστερά να επιστρέφει στα Ηλύσια Πεδία ύστερα από 17 χρόνια απουσίας και θα πρέπει να δώσει βαρύτητα στην ευρωπαϊκή δημοσιονομική πολιτική. Ο Ολάντ γίνεται ο έβδομος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας ο οποίος θα παραμείνει για πέντε χρόνια αρχηγός του γαλλικού κράτους, μιας από τις σημαντικότερες παγκόσμιες δυνάμεις. Η Γαλλία διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και μοχλός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, ο Ολάντ θα είναι πρώτος πρόεδρος του κεντροαριστερού στρατοπέδου μετά τον Φρανσουά Μιτεράν. Ο 57χρονος Ολάντ εξελέγη με ποσοστό 52% έως 53,3% των ψήφων στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τεσσάρων ινστιτούτων δημοσκοπήσεων, επικρατώντας του συντηρητικού αντιπάλου του Νικολά Σαρκοζί, του τελευταίου χρονικά των ευρωπαίων ηγετών τους που αποδοκιμάστηκαν λόγω της κρίσης μετά τους ηγέτες της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Ὁ παράλυτός της παραβολῆς και ὁ παράλυτος ἑλληνικός λαός

Συμβολική ἡμέρα ἡ σημερινή! Κυριακή του Παραλύτου και Κυριακή τῶν σημαντικότερων ἐκλογῶν ἀπό την μεταπολίτευση και ἐντεῦθεν! Σήμερα καλούμαστε να ἀποδείξουμε ὅτι δεν εἴμαστε παράλυτοι! 38 χρόνια ἦταν παράλυτος ὁ ἄνθρωπος τῆς σημερινῆς εὐαγγελικῆς περικοπῆς! 38 χρόνια (1974-2012) ὁ ἑλληνικός λαός δείχνει νά εἶναι παράλυτος ὑπό την ἐξουσία τοῦ δικομματισμοῦ! Ὁ παράλυτος θεραπεύτηκε! Ἐμεῖς ;

orthodoxia-ellhnismos

Bild: Οι Έλληνες τιμωρούν το ευρώ !!!

«Οι Έλληνες τιμωρούν τους υποστηρικτές του ευρώ», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild, για τα ελληνικά exit polls. «Πανωλεθρία για το ΠΑΣΟΚ, δύσκολη νίκη για τη Νέα Δημοκρατία», τονίζει η εφημερίδα. Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για «μοιραία επιλογή για την Ελλάδα, μια ψηφοφορία για τα σκληρά μέτρα λιτότητας –και το αποτέλεσμα δεν κάνει πιο εύκολη την κατάσταση, μάλλον το αντίθετο», προειδοποιεί.

newsbomb

Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ και ψηλά κοντά στο ΠΑΣΟΚ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στα exit poll του Mega και ΣΚΑΙ !!!

Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τέταρτος και κοντά στο ΠΑΣΟΚ ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνές του, ψηλά η Χρυσή Αυγή και μπαίνει- δεν μπαίνει το ΛΑΟΣ, επιβεβαιώνοντας το defencenet.gr. Μεγάλη είναι η ανατροπή και καταγράφεται από τα exit poll στα συμβατικά -συστημικά τηλεοπτικά κανάλια όπου το φυσάνε και δεν κρυώνει. Τα exit poll του Mega και του ΣΚΑΙ, δείχνουν ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία αγγίζει το ποσοστό του 17-20%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,5-18,5%, το ΠΑΣΟΚ 14-17%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τέταρτοι με 10-12%, η Χρυσή Αυγή 6-8%, ΔΗΜΑΡ 4,5-6,5%, ΛΑΟΣ 2,5-3,5%, Οικολόγοι 2,5-3,5%, ΔΗΣΥ 2-2,8%, ΚΚΕ 7,5-9,5%,  Δράση 2-2,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2-2%, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,9-2,5% και λοιπά κόμματα 2-4%.

Σχόλιο των Γερμανών για τις εκλογές στην Ελλάδα !!!

"Δεν είναι δυνατόν να είναι δεύτερο αριστερό κόμμα" σχολιάζουν Γερμανοί δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην Ελλάδα και μεταφέρουν τη ανησυχία της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας. "Θέλουν να ξέρουν με ποιον θα μιλάνε από αύριο το πρωί" συμπληρώνουν οι δημοσιογράφοι.

enikos

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ - "Θεωρώ αποδοκιμασία για το ΠΑΣΟΚ το εκλογικό αποτέλεσμα"

Όταν η εξουσία χάνεται με τέτοιο πάταγο χάνεται και η συνεκτική "κόλα" που κρατά ενωμένα τα πολιτικά στελέχη. Αρχίζουν να βγαίνουν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ, καθώς το κακό αποτέλεσμα στις εκλογές -πολύ περισσότερο εάν το κόμμα βγει τρίτο- προκαλεί στελέχη, να κατηγορούν την ηγεσία του κόμματος. Πρώτος ο Θεόδωρος Πάγκαλος σήκωσε την παντιέρα της αμφισβήτησης, λέγοντας ότι κακώς το κόμμα του -δια του Ευάγγελου Βενιζέλου- είπε ότι για κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ πρέπει να υπάρξει πλειοψηφία των δύο κομμάτων με 51%. «Το Σύνταγμα δεν λέει κάτι τέτοιο, η συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί με την κατάκτηση 151 εδρών» είχε ο αντιπρόεδρος της απερχόμενης κυβέρνησης.

Aντιμέτωπος με την Iστορία...

Οι Αγανακτισμένοι πολίτες πήραν το αίμα τους πίσω. Ο Τσίπρας αντιμέτωπος με την ιστορία...
Οι Αγανακτισμένοι Έλληνες πήραν την εκδίκησή τους από τον Παπουτσή στις κάλπες. Τα δακρυγόνα και το βρωμόξυλο και πάνω από όλα η αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλια οδήγησαν τους πολίτες να εκδικηθούν τη χυδαιότητα της εξουσίας. Όπως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις πράγμα που αποδεικνύει πόσο έξω έπεσαν οι συστημικοί γκαλοπατζήδες.
Ο νεαρός Αλέξης Τσίπρας είναι αντιμέτωπος με την ιστορία...

kourdistoportocali

Παγκόσμιο σοκ από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα !!!

Σοκ και δέος από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.
Αυτή τη στιγμή η προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας είναι στραμμένη στην Ελλάδα. Οι ξένοι μιλάνε πλέον για το ελληνικό σοκ. Καμμένος και Τσίπρας παρακολουθούν από κοντά το υπ. Εσωτερικών γιατί φοβούνται μην αρχίσουν να ψηφίζουν και τα δένδρα.
Στη ΝΔ κορυφαία στελέχη ετοιμάζονται να ζητήσουν την παραίτηση Σαμαρά. Ο λαός εκδικείται χωρίς έλεος και με αυτοκαταστροφική μανία...

kourdistoportocali

Τα exit poll των καναλιών


enikos

Κάρολος Παπούλιας: Καθαρές επιλογές για να σώσουμε τη χώρα μας

Στα Γιάννενα βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για να ψηφίσει. «Ο πολίτης με την ψήφο του επιλέγει για το μέλλον του, για το μέλλον των παιδιών του, για το μέλλον της πολιτείας. Να έχουμε πάνδημη συμμετοχή, καθαρό μυαλό και καθαρές επιλογές για να έχει μέλλον η Ελλάδα».

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Παπούλια…


prionokordela

Να γιατί "η Μεσόγειος φλέγεται" - 35 τρις κυβικά φυσικού αερίου έχει εντοπίσει ήδη η Noble Energy!!!

Εντυπωσιακή ποσότητα φυσικού αερίου εντόπισε η εταιρεία Noble Energy στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ανακοίνωσε ο πρόεδρός της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος, Charles Davidson, σε εκδήλωση  στο Κυπρο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Στη διάρκεια του επισήμου δείπνου της οργάνωσης,  στο ξενοδοχείο Hilton, στη Νέα Υόρκη, είπε πως εντοπίστηκαν  35 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, ποσότητες κατά πολύ μεγαλύτερες από τις ανάγκες της Κύπρου και του Ισραήλ, που γι’ αυτές σημαίνει εξαγωγές. Ανέφερε ακόμη ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν στην ευρύτερη περιοχή και ελπίζει ότι θα ανακαλυφθούν και νέα κοιτάσματα. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Noble αναφέρθηκε στην εταιρεία του, που έχει 80 χρόνια ζωής και αναλαμβάνει πολλές έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα σε πολλά μέρη της γης.

Guardian: Δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη πτώση για ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

Αφιέρωμα στον Αλέξη Τσίπρα έχουν οι βρετανικοί Guardian, χαρακτηρίζοντας τον ως τον ηγέτη του “αντιμνημονιακού μετώπου” τα τελευταία δυο χρόνια. Μάλιστα, δίνει υψηλό ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετώντας τον στην δεύτερη θέση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η εφημερίδα εκτιμά ότι θα πάρουν ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά.

olympia

Δίχως αυτοδυναμία!!!

Στα τελευταία δύο χρόνια ψηφίσαμε δύο μνημόνια, αλλάξαμε δύο πρωθυπουργούς, πληρώσαμε ακριβά και με επώδυνο τρόπο όλες τις διαστρεβλώσεις του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, νιώσαμε εθνική ταπείνωση, απογοήτευση, στραπατσαριστήκαμε από μια σειρά επώδυνων αληθειών. Κληθήκαμε να χάσουμε, να μάθουμε, να υποστούμε, να πληρώσουμε, να απολέσουμε τις ελπίδες μας. Σήμερα στη χώρα τίποτα δεν εμπνέει ελπίδα, σήμερα στη χώρα τίποτα δεν διαπνέεται από αισιοδοξία, σήμερα στη χώρα το μόνο που μας ενώνει είναι η απελπισία. Δίνουμε, παραχωρούμε, εκχωρούμε, ξεπουλάμε τα πάντα χωρίς αντίκρισμα και κυρίως μέσα σε ένα κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό που δοκιμάζεται από την αγωνία της διάσωσής του. Η αλήθεια είναι ότι και το πολιτικό σύστημα απώλεσε κεφάλαια, αξιοπιστία, βεβαιότητες και θα απολέσει κι άλλα...

Πλερέζες στην Συγγρού...

Εφιάλτης για τον Σαμαρά, οι δημοσκοπήσεις. Στα μικρά κόμματα κυρίως, το 14% των αναποφάσιστων...Πανικός στην Συγγρού. Η πτώση των 2 τελευταίων ημερών στις δημοσκοπήσεις, έχει βαρύνει το κλίμα και στο μόνο που ελπίζει ο Σαμαράς είναι στην διάψευση των δημοσκόπων. Το 20,7 στην πρόθεση ψήφου που σας παρουσίασε το NONEWS-NEWS, δεν φαίνεται και με την αναγωγή στο εκλογικό αποτέλεσμα να μπορεί να ξεπεράσει το 24%! Το... 16,8 του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να γίνει στην εκτίμηση ψήφου 18 και να μπορούν τα 2 πρώτα κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση, αλλά οι συνθήκες που θα επικρατήσουν δεν θα διευκολύνουν την ομαλότητα.