“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Θ. Αθερίδης: “Τείνουμε να αποδείξουμε ότι η συνολική ενέργεια στο Σύμπαν είναι μηδενική. Δηλαδή είναι ένα τίποτα όλο αυτό το πράγμα. Οπότε κάπου εδώ είναι ο ΘΕΟΣ ”

Με χαλάει που ο Τσίπρας δεν πιστεύει στο Θεό [βίντεο]
Καλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ήταν ο Θοδωρής Αθερίδης και η δημοσιογράφο τον ρώτησε αν πιστεύει στον Θεό.
«Πιστεύω στον Θεό. Ο κ. Τσίπρας πιστεύω ότι δεν πιστεύει. Με χαλάει γι' αυτόν. Νομίζω ότι όσοι δεν πιστεύουν έχουν πιαστεί κορόιδα. Έχω την αίσθηση ότι πρέπει να πιστεύεις στον Θεό ακόμα και όταν δεν υπάρχει Θεός. Χρειάζεται να αρχίσει να αποκτάει νόημα η ίδια η ζωή. Δεν γίνεται τίποτα τυχαία, για κάποιο λόγο γίνονται όλα».

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ: Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Η προσευχή στις ευγενέστερες μορφές της είναι παράσταση ενώπιον του Θεού, πρόσωπο με Πρόσωπο. Συνδέεται με ακραία ένταση όλης της υπάρξεως μας. Με την προσευχή μπορούμε να αναπληρώσουμε την ανεπάρκεια των φυσικών χαρισμάτων με τα υπερφυσικά να καλύψουμε τα κενά στη σφαίρα της ορθολογικής γνώσεως με την ύψιστη μορφή γνώσεως του Είναι. Ανυψούμενη επάνω από το επίπεδο της αποδεικτικής σκέψεως, αξιώνει τον άνθρωπο σε άμεση θεωρία των Θείων αληθειών.
Η προσευχή, μας χειραγωγεί σε όλες τις περιστάσεις της ζωής μας. Εμείς, για παράδειγμα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι υπάρχει στην καρδιά του άλλου ανθρώπου, γι’ αυτό και δεν γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε ή να πούμε στη μία ή στην άλλη περίπτωση.

Τότε που ο Σαμαράς έλεγε τα ίδια με όσα λέει τώρα ο Τσίπρας

«Έχετε προσχωρήσει στον ακραίο νεοφιλελεύθερο μύθο πως όταν όλα γίνουν άμμος και χώμα, τότε θα υπάρχει ανάπτυξη» δήλωνε το 2011!
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014. Βουλή των Ελλήνων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Είναι κατηγορηματικός και σαφέστατος: "Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν εκ νέου την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά. Ψάξτε αλλού για συνένοχους στο έγκλημα! Εμείς ούτε τις επικύψεις συνηθίζουμε ούτε μας κρατάνε από πουθενά για να μας εκβιάζουν και να απαιτούν την υπογραφή και τη συναίνεσή μας στην πολιτική που καταστρέφει τη χώρα!" διακηρύσσει χωρίς περιστροφές.

X. Ξηρός: "Καλή αντάμωση στα γουναράδικα"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κείμενο με το οποίο προαναγγέλλει επιθέσεις δημοσίευσε σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα ο Χριστόδουλος Ξηρός, μαζί με ένα βιντεοσκοπημένο απόσπασμα στο οποίο απεικονίζεται ο ίδιος. Χαρακτηρίζει ως «προσωπική επιτυχία» το γεγονός ότι κατάφερε να του χορηγηθεί άδεια, και ως συνειδητή επιλογή το γεγονός ότι την παραβίασε.

Τουρκική φρεγάτα έξω από την Αττική είδαν Έλληνες ψαράδες!

ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ!
Τουρκική φρεγάτα εθεάθη πριν από λίγη ώρα ανοικτά της Αττικής, εντός των χωρικών υδάτων μας με κατεύθυνση βορεια προς Καφηρέα. Εγινε αντιληπτή από ψαράδικα σκάφη. Η φρεγάτα βρισκόταν στο Ν.Α. Αιγαίο στην περιοχή του Καστελόριζου μετέχοντας σε άσκηση του τουρκικού Ναυτικού.

Παναγία η Μελικιώτισσα: 55 σφαίρες σε μια εικόνα (ΦΩΤΟ)

Το θαύμα που συγκλονίζει το πανελλήνιο και την περιοχή της Ημαθίας
Δείτε τη σπάνια απεικόνιση της Παναγίας. Μισό αιώνα μετά, οι κάτοικοι της Μελίκης, στην Ημαθία ξαναζούν το θαύμα...
Το θαύμα της δικής τους Παναγίας, που έσωσε το χωριό και εκατοντάδες ψυχές από τον θάνατο την περίοδο του Εμφυλίου. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ η εικόνα της Παναγιάς της Μελικιώτισσας, που ήταν «κρυμμένη» για περισσότερο από 50 χρόνια, «εμφανίστηκε» και πάλι.

Βίος Αγίου Ευθυμίου του Μέγα

Ο Άγιος Ευθύμιος ο Μέγας εορτάζει στις 20 Ιανουαρίου
Καταγωγή
Ο Μέγας Ευθύμιος γεννήθηκε το 377 στην Μελιτινή της Αρμενίας, κοντά στον Ευφράτη ποταμό. Τότε βασίλευε ο Γρατιανός. Ήταν από επίσημη οικογένεια. Ο πατέρας του Ευθυμίου είχε το όνομα Παύλος. Την δε μητέρα του την λέγανε Διονυσία. Είχαν ένα καημό. Δεν είχαν παιδί στα πρώτα χρόνια της συζυγικής τους ζωής. Γι αυτό ελυπούντο  βαθύτατα. Πολλές φορές πήγαιναν στον Ναό του Αγίου Πολυεύκτου και παρακαλούσαν με δάκρυα και συντριβή καρδίας να τους χαρίσει ο Θεός ένα παιδί. Μία ημέρα είδαν εκεί στο Ναό ένα όραμα. Το όραμα αυτό έλεγε, ότι θα γεννήσουν παιδί, και το παιδί αυτό θα φέρει το όνομα της ευθυμίας, της χαράς δηλαδή, διότι θα τους δώσει ευθυμία και χαρά. Γύρισαν κατόπιν στο σπίτι τους ικανοποιημένοι από το θεϊκό όραμα. Έταξαν δε να αφιερώσουν στο Θεό το παιδί, που θα γεννηθεί. Πράγματι! Η Διονυσία συνέλαβε και γέννησε παιδί. Το ονόμασαν Εύθύμιο, σύμφωνα με την οπτασία.

ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ» !!!

Απίστευτο δημοσίευμα του Time - Τώρα θέλουν να ιδιωτικοποιήσουμε και την Ακρόπολη!
Tο γνωστό περιοδικό ισχυρίζεται πως η ιδιωτικοποίηση θα σώσει τους θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας - Προτείνει οι αρχαιολογικοί θησαυροί να δοθούν προς εκμετάλλευση σε ιδιωτικές εταιρείες
Το φως της δημοσιότητας έχει δει ένα άρθρο στο γνωστό περιοδικό TIME, στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά για την αξιοποίηση των ελληνικών θησαυρών και δη των ελληνικών αρχαιοτήτων.