“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Οι Τούρκοι μας προκαλούν στο Αιγαίο κι εμείς τους... σώζουμε οικονομικά!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 
Την ίδια περίοδο που οι τουρκικές προκλήσεις έχουν χτυπήσει κόκκινο στο Αιγαίο με τα τουρκικά πολεμικά πλοία να κάνουν βόλτες στο Σαρωνικό και τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από το Αγαθονήσι, ένα ελληνικό πλοίο φεριμπότ ήρθε σαν ο από μηχανής θεός για να σώσει την τουρκική οικονομία από ζημιές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
Όσο και αν αυτό ακούγεται πρωτοφανές, ένα ελληνικό πλοίο με την επωνυμία «Nısson Rodos», όπως αναγράφεται από τον τουρκικό τύπο, (εφημερίδα Yeni Şafak 26/5), έχει σώσει την Τουρκία και το τουρκικό εμπόριο προς την Μέση Ανατολή το οποίο αντιμετωπίζει ζωτικό πρόβλημα με τον εμφύλιο της Συρίας καθώς έχουν κοπεί όλες οι οδικές αρτηρίες από την Τουρκία προς τις χώρες Σαουδική Αραβία και Ιορδανία, δύο από τους μεγαλύτερους πελάτες των τούρκικων προϊόντων στην περιοχή.

Ερντογάν: "ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ"

Ρ.Τ.Ερντογάν κατά ΗΠΑ - Τις "φωτογραφίζει" ότι βρίσκονται πίσω από την εξέγερση
"Ξένο δάκτυλο" έδειξε πίσω από τους διαδηλωτές ο Ρ.Τ.Ερντογάν και ζήτησε από τις ξένες χώρες να μην επεμβαίνουν στα εσωτερικά της Τουρκίας (όπως, προφανώς κάνει αυτός με τα εσωτερικά άλλων χωρών π.χ. Συρία...). Πρακτικά φωτογράφησε τις ΗΠΑ, οι οποίες προχώρησαν σε δήλωση αποδοκιμασίας ήδη.

Θεολογία χωρίς κάθαρση είναι υποκρισία

Το πιθηκίζειν και παπαγαλίζειν στην θεολογία - Θεολογία χωρίς κάθαρση είναι υποκρισία
Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου Ιερόθεος
Ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής (580-662) είναι ένας μεγάλος Πατέρας της Εκκλησίας, ο οποίος ακολουθώντας τους προγενεστέρους Πατέρες, αντιμετώπισε, μεταξύ των άλλων, την αίρεση του Μονοθελητισμού. Θεόπνευστα είναι τα κείμενά του «περί αγάπης», οι σχολιασμοί του στα έργα του αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, οι απαντήσεις σε διάφορες απορίες, τα «200 κεφάλαια περί θεολογίας», η ερμηνεία στο «Πάτερ ημών», η «Μυσταγωγία», οι επιστολές του, τα δογματικά και τα αντιρρητικά του έργα κλπ. Είναι ένας εμπειρικός θεολόγος με ευσύνοπτο λόγο, ο οποίος απαντούσε στις θεολογικές απόψεις της εποχής του, με θαυμάσιο τρόπο.

Η Ρεπούση προσβάλλει ξεδιάντροπα την ελληνική ιστορία

Του Μιχάλη Ιγνατίου
Η κυρία Μαρία Ρεπούση, ιστορικός κατά δήλωσή της και βουλευτής με την υποστήριξη 1670 Ελλήνων πολιτών, είναι για πολλούς ανθρώπους η εικόνα και «ενσάρκωση» της λέξης «πρόκληση». Με όλη τη σημασία της λέξης…
Υπό οποιαδήποτε οπτική γωνία αναλυθούν οι απόψεις της, γεγονός είναι πως ό,τι εκστομίζει αυτή η κυρία, προσβάλλει τα αισθήματα της πλειοψηφίας των Ελλήνων, την ιστορική μας μνήμη και την αδιαμφισβήτητη διϋποκειμενική γνώση. Το χειρότερο όλων, είναι ότι όσο με ενοχλεί η φασιστική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, άλλο τόσο δεν αντέχω τις αμπελοφιλοσοφίες της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, η οποία στοχεύει να αλλάξει την ελληνική ιστορία και μάλιστα προς όφελος των εχθρών της -και δεν έχει το θάρρος να το παραδεχθεί.

Πανικός σε ΕΟΜ για τις δηλώσεις άρνησης δωρεάς. Προσπάθειες εφησυχασμού των ανησυχιών των πολιτών

Από τον αριθμό των αιτήσεων άρνησης "δωρεάς" ανθρώπινων οργάνων που αφορά τον αποτρόπαιο νόμο της εικαζόμενης συναίνεσης, που κατατέθηκαν μέχρι σήμερα στον ΕΟΜ, φαίνεται ότι θορυβήθηκαν (προφανώς περίμεναν ότι δεν θα υπήρχε καμία απολύτως αντίσταση) και προσπαθούν να εφησυχάσουν την κοινωνία με ανακοινώσεις όπως «μην ανησυχείτε, αν δεν συμφωνεί η υπόλοιπη οικογένεια δεν πρόκειται να σας αφαιρέσουμε τα όργανά σας και να τα εμπορευθούμε»

Στη Συρία οι Ρωσικοί S-300 μετέδωσε το ''ΑL Manar''

Ο Πρόεδρος της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Συρίας Μπάσαρ Άσαντ επιβεβαίωσε την έλευση στη χώρα των αντιπυραυλικών συστημάτων S-300.
Για το γεγονός αυτό, όπως ενημέρωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Σουριά – αλ – Εν, κανε δήλωση  στη συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι "Αλ Μανάρ ", η οποία ολόκληρη θα μεταδοθεί το βράδυ.  εφημερίδα "Εδιότ Αχρονότ " του Ισραήλ ενημερώνει ότι  ο Ασάντ πρόσθεσε ότι η προμήθεια  των επόμενων συστοιχιών του Α/Α   συστημάτων S -300 αναμένεται στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Στη Μόσχα όταν λειτουργεί ο Πατριάρχης Κύριλλος, παρίσταται ο Πούτιν, στην Αθήνα, ο... Μηταράκης!

Κι όταν λέμε Κύριλλος, εννοούμε έναν παντοδύναμο Πατριάρχη που η πολιτική ηγεσία της Ρωσίας τον λαμβάνει πολύ σοβαρά, σε όλα τα θέματα και σε κάθε μετακίνηση του εντός της Ρωσίας συνοδεύεται από 2-3 υπουργούς της Ρωσίας!
>>Επίσης όταν λειτουργεί στη Μόσχα παρίσταται σχεδόν πάντα ο Πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος έχει σε πολύ υψηλό επίπεδο τον Πατριάρχη Κύριλλο.