“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Σε εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτισσας άνθισαν αποξηραμένα κρίνα

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Για θαύμα μιλούν στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται σε χωριό της περιοχής Λβιβ στη Δυτική Ουκρανία.
Οι ιερείς του ναού στις 15 Αυγούστου είχαν τοποθετήσει στην εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτισσας της Ι.Μ. Ιβήρων του Αγίου Όρους, ένα μπουκέτο λευκά κρίνα που συμβολίζουν την καθαρότητα της Παναγίας.

Οι ποινικές ευθύνες των εφοριακών αν αρνηθούν να παραλάβουν προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ

«Κόκκινη κάρτα» στους εφοριακούς που αποτρέπουν τους πολίτες να καταθέσουν προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ δείχνει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας επισημαίνοντας ότι αυτή η συμπεριφορά μπορεί να επιφέρει ποινικές ευθύνες.
 «Υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι η στάση αυτή μπορεί να επιφέρει σοβαρές έννομες συνέπειες, ειδικά στην περίπτωση που χαθεί για τους πολίτες, η προθεσμία άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής εξαιτίας τέτοιων ανεύθυνων συμπεριφορών υπαλλήλων»,αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΔΣΑ η οποία εκδόθηκε αμέσως μετά το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προς της ΔΟΥ στο οποίο απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στους αρμόδιους υπαλλήλους «να συμπεριφέρονται με σεβασμό και ευπρέπεια προς τους πολίτες» και να δέχονται τα σχετικά έγγραφα.

ΠΩΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ «ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στην Ελλάδα το πολιτικό παιχνίδι ήταν σχεδόν πάντα σημαδεμένο. Δηλαδή διεξάγονταν βάσει ενός σχεδίου που είχε πάντα και τις εναλλακτικές του προτάσεις ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση ή καμία πιθανότητα να ξεφύγει η κατάσταση και το σύστημα να χάσει τον πολιτικό και συνεπώς και τον κοινωνικό και εθνικό έλεγχο.