“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΣ ΠΡΟΣ ΑΔΩΝΙ: “ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ…. ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ”

Δείτε τον υπουργό Υγείας να απαντά σε μικροομολογιούχο που διαμαρτυρήθηκε επειδή έχασε τις οικονομίες της ζωής του
Έντονο διάλογο με έναν μικροομολoγιούχο που διαμαρτυρήθηκε επειδή έχασε τις οικονομίες της ζωής του είχε στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΣΟΥ ΘΕΟΤΟΚΕ ΧΑΡΑΝ ΕΜΗΝΥΣΕ ΠΑΣΗ ΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ...

Του Μητροπολίτου Σπάρτης και Μονεμβασίας, κ. Ευστάθιου 
Ένας βαθυστόχαστος ύμνος της εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου και μάλιστα το Απολυτίκιο αυτής, που ψάλλουμε για πολλές ημέρες και μετά την εορτή, διαλαλεί  στα πέρατα της ορθοδοξίας ότι η Γέννηση της Θεοτόκου έδωσε χαρά σ’ όλη την οικουμένη. «Η Γέννησίς σου, Θεοτόκε, χαρά εμήνυσεν πάση τη οικουμένη». Έδωσε χαρά πρώτα στους γονείς της, τον δίκαιο Ιωακείμ και την αγία Άννα. Πολλές ημέρες, ακόμη και νύχτες πέρασαν προσευχόμενοι. Παρακαλούσαν τον Θεό να τους δώσει τη χαρά να κρατήσουν στα χέρια τους την άνοιξη της ζωής. Το παιδί είναι μία ιδιαίτερη ευλογία του Θεού. Νιώθουν οι γονείς την εμπιστοσύνη του Θεού, αφού τους εμπιστεύεται μία ψυχή που έχει αιώνιο προορισμό.  Την εποχή μάλιστα εκείνη η ατεκνία ήταν όνειδος, εντροπή, γιατί διέψευδε κάθε ελπίδα περί της γεννήσεως του απεσταλμένου του Θεού.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ... ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΛΑΡΙΩΝΑ ΑΡΓΚΑΤΟΥ.

σχόλιο Γ.Θ : Αντί να μελαγχολήσουμε... ας θυμηθούμε τη Νινευή και ας εφαρμώσουμε το παράδειγμά της, αν θέλουμε αντί για καταστροφή να δούμε θρίαμβο! Η επιλογή είναι πραγματικά δική σου.
Έρχονται δύσκολοι καιροί επειδή λιγόστεψε ή πίστη. Εξ' αιτίας της φτώχειας, οι άνθρωποι θα πουλήσουν την ψυχή τους για τροφή και ρούχα. Ό κόσμος θα γίνει κακός, θα εξαφανιστεί ή αγάπη και το έλεος μεταξύ των ανθρώπων. Ιερείς και λαϊκοί θα γίνουν ένα και δεν θα υπάρχει κάποιος να καθοδηγήσει τούς πιστούς. Οι πιστοί δεν θα μπορούν να βρουν τον ποιμένα, ούτε και τον σωστό δρόμο. Θα κυβερνάει το χρήμα και ή επιθυμία να κάνουν περιουσίες. 
Κανείς δεν θα φροντίζει για τις ψυχές των ανθρώπων. Όλα θα περιοριστούν σε μία απλή συναλλαγή. Όλοι θα αδιαφορούν για την σωτηρία τους, για την πίστη, δεν θα έχουν φόβο Θεού, το καθήκον, ή υποχρέωση, ή ευθύνη θα είναι άγνωστες έννοιες. Όλα θα περιστρέφονται γύρω από το χρήμα. 

Δραματικές εξελίξεις: Προς ένα νέο Βιετνάμ ή Κοσσυφοπέδιο;

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Οι δυνάμεις γύρω από τη Συρία «συνωστίζονται»: Στην Ανατολική Μεσόγειο τα σκάφη διαφόρων χωρών «συνωστίζονται» σε ένα σχετικά μικρό και περιορισμένο θαλάσσιο περιβάλλον. Στην Ερυθρά Θάλασσα, οι ΗΠΑ έχουν στείλει το USS Nimitz με σκοπό τι; Να χτυπήσει εξ αποστάσεως τη Συρία αλλά και να ρίχνει και μια ματιά προς το Ιράν και τον Κόλπο.

«Άλλος έχει το όνομα κι άλλος τη … χάρη» !!!

Όταν ο Σημίτης πήγε στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ έσπασε το γυάλινο κάδρο του Ανδρέα Παπανδρέου
Στην είσοδο της μεγάλης αίθουσας όπου μίλησαν ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο των 39 ετών από την ίδρυση του είχε στηθεί μια μεγάλη αφίσα-εικόνισμα του Ανδρέα Παπανδρέου, η οποία είχε «ντυθεί» με γυαλί.

Τί ρόλο παίζει ἡ «κυρία» Ρεπούση;

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης, 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Εἶναι γνωστὴ ἡ μέθοδος τῆς ψυχολογικῆς προετοιμασίας ἑνὸς λαοῦ γιὰ νὰ μπορέσει νὰ ἀποδεχτεῖ χωρὶς μεγάλες ἀντιδράσεις κάποια μέτρα ποὺ σκοπὸ ἔχουν τὴν πλήρη ἀποταύτισή του καὶ τὴν πολτοποίησή του, ἔτσι ὥστε νὰ παραδοθεῖ ἀμαχητὶ σὲ ὅλες τὶς καταστροφικὲς γιὰ τὸ μέλλον του ἐπιλογὲς τῆς Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ἐκσφενδονίζουμε μία προωθημένη πρόταση καὶ καταγράφουμε τὶς ἀντιδράσεις. Στὴ συνέχεια ἐπανερχόμαστε ὅλο καὶ πιὸ συχνὰ καὶ καλλιεργοῦμε τὸ ἔδαφος γιὰ τὴν «ὁμαλὴ» ὑλοποίησή της. Στὴν περίπτωσή μας, ἡ μέθοδος τῆς σταδιακῆς ψυχολογικῆς προετοιμασίας ἀποταύτισης, κινεῖται παράλληλα μὲ  τὴν μέθοδο τοῦ Σὸκ καὶ Δέος. Στὸ Σὸκ καὶ Δέος ἐφαρμόζεται ἀπότομα ἡ καθετὴ καὶ ἀμείλικτη ἐφαρμογὴ οἰκονομικῶν μέτρων ἐξουθένωσης καὶ ἐξαθλίωσης τοῦ κόσμου, ὁ ὅποιος μένει ἐμβρόντητος καὶ καταντᾶ νὰ παρακολουθεῖ ἀμήχανος τὶς ἐξελίξεις.

Κι όμως πρόκειται για τον ίδιο «άνθρωπο» !!!

Όταν ο Κέρι επέστρεψε από το Βιετνάμ και απαρνήθηκε τον πόλεμο !!! «Πως ζητάτε από έναν στρατιώτη να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα πεθάνει για ένα λάθος;»
Ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι μπορεί να δίνει ...μάχη για να δοθεί το πράσινο φως ωστόσο 42 χρόνια νωρίτερα το 1971 επιστρέφοντας από το Βιετνάμ ήθελε να πείσει την αμερικανική Γερουσία να σταματήσει τον πόλεμο.
Σε μία από τις πιο γνωστές ομιλίες του ο κ.Κέρι βρέθηκε μπροστά από την κατάμεστη αίθουσα της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας και φορώντας τη στολή του προσπάθησε να πείσει για την άμεση αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από το Βιετνάμ.

Χτίζουμε τζαμιά στους αλλοδαπούς, και τους δικούς μας τους κηδεύουμε στα σχολεία !!!

ΗΛΕΙΑ: ΚΗΔΕΙΑ 86ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ!
Ο χρόνος "σταμάτησε" στις 8 Ιουνίου του 2008 για τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη Βάλμη Πηνείας, όταν δέχτηκε τη χαριστική βολή από τον εγκέλαδο και πέντε χρόνια μετά, στον χώρο όπου βρισκόταν κάποτε η εκκλησία, σήμερα δεν υπάρχει τίποτα. Αποτέλεσμα, ήταν να γίνει την Πέμπτη η κηδεία ενός 86χρονου, στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού! 

ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Ορατότης μηδέν ή προδοσία;

New Success Story! Μίκρυναν την Ελληνική ΑΟΖ από Καστελλόριζο προς Κύπρο
Το άρθρο αυτό θα είναι σύντομο αλλά σημαντικό. Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης η Στρογγύλη, ένα μικρό νησί δίπλα στο Καστελλόριζο κηρύχτηκε απο τη κυβέρνηση αρχαιολογικός χώρος. Αυτό σημαίνει ότι η νήσος Στρογγύλη με απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης έπαυσε να έχει οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη.
Υπο τις προυποθέσεις αυτές και σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας η νήσος Στρογγύλη δεν δικαιούται να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική ΑΟΖ μειώνεται κατά το ποσοστό που αναλογεί στη συνεισφορά στην Ελληνική ΑΟΖαπό αυτό το νησί από τη περιοχή του Καστελλόριζου πρός τη Κύπρο.

Eφημερίδα παρουσιάζει τον Ομπάμα ως τον… διάβολο!

Αντιδράσεις προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, η επιλογή της δημοφιλούς εφημερίδας της Αιγύπτου “Al Wafd” να παρουσιάσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ως τον… διάβολο. Όπως μεταδίδουν Αμερικανοί ανταποκριτές από τη Μέση Ανατολή, η συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει τον γύρο των social media σε πολλές χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Αρχάγγελος Μιχαήλ. Το εν Χώναις Θαύμα

O μέγας Aρχιστράτηγος του Θεού Mιχαήλ, και προ της ενσάρκου οικονομίας, είχε ευσπλαγχνία στο ανθρώπινο γένος. Mετά δε την ενσάρκωση του Θεού Λόγου, ακόμη μεγαλύτερη ευσπλαγχνία και αγάπη έδειξε στους Xριστιανούς.
Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ: Ο Eυαγγελιστής Iωάννης ο Θεολόγος, κηρύττωντας το Eυαγγέλιον στα μέρη της Μικράς Ασίας, προφητικά είπε, ότι μετά από λίγο καιρόν στην περιοχή θα γινόταν μια νέα επισκοπή εξαιτίας της ξεχωριστής πρόνοιας του Αρχαγγέλου Mιχαήλ. Λίγα έτη μετά η περιοχή για την οποία προφήτευσε ο Ιωάννης, ανέβλυσε νερόν αγιάσματος μέσου της δύναμης του Aρχαγγέλου, το οποίο μάλιστα γιάτρευε κάθε ασθένεια. Ένας Xριστιανός, ευεργετηθείς υπό του Aρχαγγέλου, με το να γιατρευτεί η κόρη του από το αγίασμα αυτό, έκτισε εκεί ένα Nαόν εις το όνομα του Aρχιστρατήγου. Ακόμη έκτισε και επάνω εις το αγίασμα μίαν σκέπη περικαλλή και πολυέξοδο.