“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

«Το ύδωρ των Θεοφανείων»

Γράφει ο Αρχιμ. Βασίλειος Μπακογιάννης | ROMFEA.GR
«Σήμερον των υδάτων αγιάζεται η φύσις», λέμε στην Εκκλησία μας ανήμερα των Θεοφανείων. Και όντως ανήμερα των Θεοφανείων «αγιάζεται η φύσις».
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μας λέει, πως ήδη στην εποχή του οι χριστιανοί, τη νύχτα των Θεοφανείων, αντλούσαν απλό νερό από τις βρύσες, και το «φύλαγαν» στο σπίτι τους και δυό και τρία χρόνια, και ήταν πάντα καθαρό και φρέσκο. (Προς τους απολιμπανομένους των θείων συνάξεων και εις το Άγιον Βάπτισμα... P. G. 49: 366).

Η Άγκυρα κορυφώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο

Θ.Π.: ΜΗ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ !!!
Της Κύρας Αδάμ
Από την 1η Ιανουαρίου 2016 και για έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 η Άγκυρα θα εφαρμόζει στην πράξη την πλέον επιθετική πολιτική της στο Αιγαίο, καθώς:
-ξεπερνά κάθε όριο παρανομίας σε βάρος της κυριαρχίας της Ελλάδας με τρείς αεροναυτικές ασκήσεις με πυρά σε τρείς περιοχές του Αιγαίου για έναν ολόκληρο χρόνο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά,
-δηλώνει ψευδέστατα παραποιώντας Διεθνείς Συνθήκες ότι όλα τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατιωτικοποιημένα και… αδέσποτα και γι’ αυτό απαγορεύεται στην Ελλάδα να τα χρησιμοποιεί για οποιαδήποτε στρατιωτική δραστηριότητα και,
- καταργεί στην πράξη το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ.

Η Τουρκία έχει από καιρό διαμελιστεί! Το γράφουν πλέον και οι Τούρκοι!

Ο διαμελισμός της Τουρκίας είναι ο διαρκής εφιάλτης των ηγεσιών της πολλά χρόνια τώρα. Ερντογάν και Νταβούτογλου κάνουν ότι μπορούν για να ζήσουν τον εφιάλτη που απευχονται. “Η Τουρκία έχει από καιρό διαμελιστεί”. Όταν αυτό γράφεται σε τουρκική εφημερίδα είναι είδηση. Κι όμως έγινε.

Το ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ “άνοιξε και δέχεται”

Φώτο από  thessports.gr 
“Θα γίνει τρελοκομείο. Μέσα στην αναμπουμπούλα που θα επικρατεί, θα ξεσηκωθεί κάθε κράτος να κάνει ότι του λεει ο λογισμός.”
Και αυτό το είπε ο Πνευματοκίνητος  Άγιος Γέροντας του Έθνους  μας, ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης και κυριολεκτικά ήδη το ζούμε.

Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει εις τα χέρια των Ελλήνων

-Δίλημμα: η σωτηρία του Πολιτικού Συστήματος ή της Πατρίδος;-
 Η σημερινή κατάντια της Πατρίδος μας, με όλες τις παραμέτρους, διαστάσεις και συνέπειες, πρέπει επιτέλους να προβληματίσει όλους εμάς τους Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών τοποθετήσεων.  Εις την ουσία, το πρόβλημα της κρίσης χρέους της Πατρίδος μας δεν είναι καθαρώς οικονομικό, ως εσφαλμένως υποστηρίζεται και προπαγανδίζεται από τα δεκανίκια του Πολιτικού Συστήματος, αλλά κυρίως Θεσμικό, με εντέλει  οικονομικές τώρα διαστάσεις και τεράστιες συνέπειες για την πορεία του Έθνους. 

Σήμερον εμού, αύριο ετέρου...

«Να βγω λίγο στο μπαλκόνι, να δω τον ουρανό, τ΄άστρα, τις πλαγιές που φωτίζονται απ΄ το μισό φεγγάρι κι ύστερα να αποσυρθώ στο κελλί μου, το μικρό.

Με συγκίνηση πάντα εισέρχομαι σε αυτό, σαν να είναι ξένο σα να με φιλοξενεί μόνο γι΄ απόψε και το ευχαριστώ.

Σήμερον εμού, αύριο ετέρου, ουδέποτε ουδενός».

Από το βιβλίο «Αθωνικό Απόδειπνο», Μοναχού Μωϋσέως Αγιορείτου (1952-2014).
www.agioritikovima.gr