“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

☦ Ο Γερμανός που πυροβόλησε την Αγία Βαρβάρα στο λαιμό (Αληθινή ιστορία)

«Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, στην πόλη της Σπάρτης, υπήρχε ένας Γερμανός στρατιώτης, γνωστός στην τοπική κοινωνία για το δύστροπο και κακό χαρακτήρα του.

Μια μέρα καθώς περνούσε από το ναό της Αγίας Βαρβάρας, πυροβόλησε κατ’ επανάληψη την εικόνα της Αγίας που βρισκόταν στο εικονοστάσι της διασταύρωσης προς την Καλογωνιά, απέναντι από το ναό. Μια από τις σφαίρες, πέτυχε τη μορφή της Αγίας στο ύψος του λαιμού. Το γεγονός όπως ήταν φυσικό θορύβησε και στεναχώρησε τους Σπαρτιάτες.

☦ δόθηκε μόλις τώρα "ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ mRNA"

Θ.Π. Κι εμείς ως χώρα, πηγαίνουμε και βάζουμε θέματα έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού στην ΕΕ !!!  τα βάζουμε ή μας βάζουν και τα βάζουμε?

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ. ΠΟΙΟΝ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ - ΟΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ  ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ  ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ;

διαβάζουμε πριν λίγο αυτό που ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα :

☦Για κάθε άτομο που πέθανε από COVID ή του οποίου ο θάνατος επιταχύνθηκε λόγω COVID σχεδόν 25 μωρά πέθαναν λόγω άμβλωσης.

Σύμφωνα με τον αξιόπιστο ιστότοπο Worldometer, οι θάνατοι COVID-19 το 2020 έφτασαν τα 1,8 εκατομμύρια, ένας πραγματικά τραγικός και καταστροφικός αριθμός. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε βιώσει μια πραγματική πανδημία, και πολλοί από εμάς έχουμε χάσει φίλους και αγαπημένους από αυτόν τον ιό τους τελευταίους 12 μήνες.

☦ Εμβολιάστηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

Θ.Π.: ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΡΗΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ !!! ΓΙΑΤΙ ΑΠ ΤΗΝ ΜΙΑ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΘΕΤΟΥΝ ΟΣΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΣΧΗΜΑ…. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΗΣΕΙ !!!

ΜΗΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ: «Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».

Στον εμβολιασμό κατά του COVID – 19 στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στους τροφίμους του Γηροκομείου Πειραιώς προχώρησε σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου ειδικό κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ.

Σε μία συμβολική κίνηση, πρώτος εμβολιάστηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος εισερχόμενος στο «Άσυλο πενήτων Βασ. Αθανασίου Πρωθιερέως», απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, σημείωσε πως «σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια ιστορική ημέρα, διότι το ίδρυμα… απειλήθηκε από την πανδημία με απώλεια της ασφάλειας και της ακεραιτότητός του», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «ανατέλλει μία νέα ημέρα για την επανάκτηση της ασφάλειας, της ακεραιότητος και της βιωσιμότητος του ιδρύματος.

☦Είπε πρόσφατα ο Κύριος: "ΘΡΗΝΩ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΟΥ"

Και εμείς παιδί μου να θρηνούμε τους εχθρούς του Σταυρού του Κυρίου μας .

Αυτό το έτος θα μας κάνει όλους να τρομάξουμε και να συνταραχθούμε .

Να δούμε ποιοι θα πάνε με την ήρα και ποιοι με το σιτάρι .

Θα λειτουργήσουν πνευματικοί νόμοι για όλους."

Μας μεταφέρθηκε πριν λίγη ώρα και δίχως διευκρινίσεις. Πιθανώς έχει να κάνει με τα παράδοξα που βιώνουμε σε όλο τον κόσμο.

☦ Το ερώτημα προς τη ΔΙΣ είναι λοιπόν απλό: Μπορούν οι πιστοί να εμβολιάζονται με εμβόλια που απαιτούν την χρήση καλλιεργειών εμβρυϊκών κυττάρων για την παραγωγή τους, τα οποία σε λίγο θα καταφθάσουν στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας; Υπάρχει ή όχι ηθικό και πνευματικό ζήτημα;

Από το ιστολόγιο thriskeftika & ekklisiaonline

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΔΙΣ για τις συνεδριάσεις της στις 12 και 13 Ιανουαρίου γίνεται αναφορά και στον εμβολιασμό για τον Covid-19. Διαβάζουμε σχετικά ότι η ΔΙΣ: «Παρακολουθεί στενά το ζήτημα των εμβολιασμών, μέσω της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής, η οποία με συνεχείς αναφορές της ενημερώνει το Συνοδικό Σώμα για όλες τις εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε ότι, κατόπιν γενομένης έρευνας, τα εμβόλια κατά του covid-19 που επί του παρόντος χρησιμοποιούνται στην Πατρίδα μας, δεν απαιτούν την χρήση καλλιεργειών εμβρυϊκών κυττάρων για την παραγωγή τους.

☦ Όσιος Παύλος ο Ερημίτης ο εκ Θηβών της Αιγύπτου (15 Ιανουαρίου)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΣΙΟΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

Καταγωγή

Ο Όσιος Παύλος ο Θηβαίος έζησε κατά την εποχή του Δεκίου και Ουαλλεντιανού των βασιλέων το έτος 255, καταγόμενος από την Θηβαΐδα της Αιγύπτου. Όταν είδε τον μεγάλο διωγμό, που εξαπέλυσε ο Δέκιος, φοβήθηκε τα βάσανα και σκεπτόταν να φύγει σε μέρος κρυφό.

Στην βαθειά έρημο

Ο Όσιος ήταν δέκα πέντε χρονών όταν έμεινε ορφανός, είχε δε μόνον μία αδελφή παντρεμένη, της οποίας ο άνδρας πήγε και τον πρόδωσε στους τυράννους ως χριστιανό, με σκοπό να κληρονομήσει το μερίδιο της πατρικής κληρονομιάς του Οσίου.