“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

"Δειλινό στο Όρος"

Ο ήλιος έπεφτε στην δύσι. Τα πρωϊνά του Όρους είναι μυρωμένα· μαγεμένα. Το σκοτάδι της νύκτας διαλύεται, ενώ οι μοναχοί βρίσκονται στα Καθολικά των Ιερών Μονών, λέγοντας το «Δόξα σοι τω δείξαντι το φως...». 
Το διώχνουν θά 'λεγε κανείς οι γλυκύτατες μελωδικές φωνές, τα γλυκόηχα κτυπήματα των σημάντρων και τα ζεστά κτυπήματα των ταλάντων. Αλλά και τ' απογευματινά στο Όρος είναι γεμάτα γαλήνη. Πέρασε μια μέρα πάλης και η νύκτα τώρα απλώνει το πέπλο της, μέσα στο οποίο ο μοναχός θα κρύψη πολλούς αγώνες, άφθονα δάκρυα και πολλές πνευματικές ασκήσεις. 
Πέφτει ο ήλιος, αλλά ο ήλιος που υπάρχει στην καρδιά των ασκητών δεν σβήνει. Μια διαρκής φωτόλουστη μέρα υπάρχει στην ολοκάθαρη καρδιά τους, χωρίς τα σύννεφα των παθών. Ω! τα δειλινά του Όρους! Δειλινά γεμάτα «μαγεία», γεμάτα Χάρι, τυλιγμένα στην σιωπή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΣΣΑΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ


ΈΥΓΕ! Αυτοί οι Έλληνες στρατιώτες έχτισαν ναό…

Οι στρατιώτες του Σώματος Μηχανικού στον Αμπελώνα Λάρισας δημιούργησαν ένα όμορφο ναό, με θεάρεστη εργασία, εντός του στρατοπέδου «Παπαβασιλοπούλου»… αφιερωμένο στον Άγιο Παίσιο!
Για το λαμπρό κατασκεύασμα των στρατιωτών, μίλησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξήγησε πως: «Ο νέος αυτός ιερός ναός ανηγέρθη μέσα σε λίγους μήνες χάρη στην ευλάβεια, τον ένθεο ζήλο και τη ζέουσα πίστη του Διοικητού του Στρατοπέδου Αντισυνταγματάρχου Μηχανικού κ. Κωνσταντίνου Κωστόπουλου και όλων των υπηρετούντων στη μονάδα αυτή, μέχρι και των νέων στρατιωτών, που πυρετωδώς εργάσθηκαν για την ευλογημένη αυτή στιγμή.

Σε Αθήνα και Θήβα τα πρώτα τέσσερα τζαμιά που πήραν «άδεια λειτουργίας»

Θ.Π.: ΘΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ISIS ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ: ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ; ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ; Η ΚΑΝΕΙΣ;…. ΙΔΩΜΕΝ
Έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο αφελληνισμού της χώρας – Στο Σχιστό το νεκροταφείο μουσουλμάνων, τζαμί στο Βοτανικό
Έτοιμο είναι το νομοθετικό πλαίσιο αφελληνισμού της χώρας και της κατασκευής εκατοντάδων τζαμιών σε ολόκληρη την επικράτεια με τη βούλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με διπλή απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση νομιμοποιεί τα παράνομα τζαμιά, δημιουργεί νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό και τζαμί στο Βοτανικό.