“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

"Πολλή αμαρτία, γι' αυτό πρέπει να γίνει πόλεμος"

Αποκαλύπτει ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στον μακαριστό Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη
σχόλιο Γ.Θ : Άλλος ένας Άγιος που από την Αιωνιότητα προειδοποιεί για τα επερχόμενα δεινά του πολέμου. 
Στις 15 Ιουλίου 1990, ημέρα Κυριακή, το πρωί, μόλις ο... πατήρ Ιάκωβος κατέβηκε από το κελλάκι του στο ναό για τη Θεία Λειτουργία περιέγραψε μέσα στο Ιερό με πρόσωπο εκστατικό σε Πατέρες της Μονής του όσα ο όσιος Ιωάννης ο Ρώσος «πνευματικώ τω τρόπω» του είχε πει τη νύκτα που πέρασε – «ο Θεός οίδεν» - εμπρός στην Ιερή λάρνακα με το αδιαλώβητο σκήνος Του στο Ναό του στο Προκόπι :

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Β.Πούτιν: «Να μεταμορφώσουμε συναισθήματα και σχέσεις σε απτά οικονομικά αποτελέσματα - Να τα συζητήσουμε όλα αυτά σήμερα»
"Να μεταμορφώσουμε συναισθήματα και σχέσεις σε απτά οικονομικά αποτελέσματα, ήρθε η ώρα να τα συζητήσουμε όλα αυτά σήμερα" είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δείχνοντας ότι δεν πρόκειται για μια απλή εθιμοτυπική επίσκεψη. Από την πλευρά του ο Α.Τσίπρας τόνισε ότι αποτελεί "στρατηγική επιλογή η ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία".

Ο Πούτιν θα βρίσκεται στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ την ημέρα που εορτάζει ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ο δια ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ που προφήτεψε την άλωση της ΠΟΛΗΣ από τους Ρώσσους.

ΦΩΤΟ : ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας
“ΚΑΙ αναχωρεί από το ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ παραμονή της Άλωσης. Για να ετοιμάσει την Άλωση της ΠΟΛΗΣ υπό των Ρώσων;”
Το μήνυμα ήρθε λίγες ημέρες  πριν την επίσκεψη της Ρωσικής Αποστολής στην Ελλάδα και στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας από αετοφωλιά -ασκητική παλαίστρα του ΑΘΩΝΑ.

«Γιά τήν Πατρίδα μας καί τήν Παναγία…»

Αυτή η φράση αποτελεί την σπονδυλική στήλη ενός σκεπτικού πρωτοπόρου, μιας ομάδας ανθρώπων της πόλεώς μας, που μόλις δέκα μήνες πριν είχαν την πρωτόγνωρη και επαινετή πρωτοβουλία να συστήσουν και να οργανώσουν μια ομάδα, η οποία έργο της θα έχει την προσευχή προς τον Θεό υπέρ της δεινώς βασανιζομένης Πατρίδος μας, τελώντας κάθε πρώτο Σάββατο εκάστου μηνός θεία Λειτουργία σε διαφορετικό κάθε φορά Ιερό Ναό.

Ο Άθωνας ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ρώσο Πρόεδρο. Να ΄ναι ευλογημένο και κοντά η ώρα που όλοι περιμένουμε !!!

Ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ καταφτάνει στην Ελλάδα ο Ρώσσος Πούτιν την στιγμή που οι τούρκοι αλωνίζουν το Αιγαίο.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΣΗΜΕΙΟΝ των καιρών μας: ένας δημοφιλής στους Έλληνες Ρώσσος Πρόεδρος καταφτάνει στην Ελλάδα  εν μέσω κρίσιμων γεωπολιτικών στιγμών ανήμερα της εορτής ενός μεγάλου δημοφιλούς στους Ορθοδόξους Έλληνες Αγίου, του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ.

Άρθρο Πούτιν για την Ελλάδα – Θέλει ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ

«Σήμερα η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη» γράφει ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε άρθρο του στην Καθημερινή ενόψει της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα μας. Ο Ρώσος πρόεδρος θυμάται τον Ιωάννη Καπποδίστρια, αναφέρεται στις «μακραίωνες παραδόσεις φιλίας που έχουν διαμορφωθεί μεταξύ των λαών μας»και τονίζει το γεγονός πως «κάθε χρόνο τη χώρα σας επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες». «Ξέρω ότι οι Έλληνες διατηρούν καλά στη μνήμη τους τον ρόλο-κλειδί της Ρωσίας στην ανεξαρτητοποίηση της χώρας σας», γράφει.

Η ΕΥΡΩΠΗ τρέχει να “απολυμάνει” την ΛΙΒΥΗ για να μην της μεταδοθεί “η κατάρα του Καντάφι”.

Άγιος Παϊσιος : «Ο κόσμος μοιάζει σήμερα, σαν μια κοχλάζουσα χύτρα ταχύτητος, με πολλές βαλβίδες! Θα σκάσει εδώ, θα σκάσει εκεί. Προσεύχεσθε μη γίνει μ΄ εμάς η αρχή»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Λεκάνη της Μεσογείου - ένα  γεωπολιτικό ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Δεν είναι μόνο οι σεισμοί που ταρακουνούν την Κρήτη στο Λιβυκό Πέλαγος. Δεν είναι μόνο το αεροπλάνο που έπεσε από το πουθενά.