“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

☦ Ζούσε τη μυστική χαρά του Παραδείσου...

Γι’ αυτό και το περιστατικό που διηγούνται κάποιοι φοιτητές που βρέθηκαν εκεί τέτοια μέρα είναι συγκλονιστικό.

Μετά την αγρυπνία των Χριστουγέννων αποσύρθηκαν μοναχοί και επισκέπτες για λίγη ξεκούραση στα κελλιά τους.

Ο χειμωνιάτικος καιρός και το κρύο μάζευαν όλους σε ζεστούς χώρους.

Στο μοναστήρι βέβαια τα κελλιά δεν είχαν θέρμανση, πολύ δε περισσότερο το κελλάκι του Γέροντα.

Στην τραπεζαρία υπήρχε μόνο μια σόμπα, που σκόρπιζε θαλπωρή στους ασυνήθιστους από το κρύο προσκυνητές.

☦ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ; ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ; ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; ΧΘΕΣ ΕΓΙΝΕ ΛΕΝΕ

☦ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

Ένας από τους πλέον δημοφιλείς αγίους της Εκκλησίας μας είναι και ο άγιος Σπυρίδων ο θαυματουργός, του οποίου το τίμιο λείψανο βρίσκεται στην Κέρκυρα, άφθαρτο εδώ και χίλια επτακόσια χρόνια.

Καταγόταν από την Κύπρο. Γεννήθηκε στο χωριό Άσσια περί το 270 από αγρότες απλοϊκούς και φτωχούς, αλλά ευσεβείς γονείς. Ο ίδιος δεν είχε την ευκαιρία να λάβει σπουδαία εκπαίδευση, παρά μόνο τη στοιχειώδη. Όμως ενστάλαξαν οι γονείς του στην ψυχή του την ευσέβεια. Τα λίγα γράμματα, που έμαθε, τα χρησιμοποιούσε για τη μελέτη της Αγίας Γραφής και άλλων ψυχωφελών αναγνωσμάτων. Ακολούθησε το επάγγελμα των γονέων του, του ποιμένα προβάτων. Εκεί στα λιβάδια και στα δάση μελετούσε με πάθος το λόγο του Θεού προσευχόμενος αδιάλειπτα. Μέσα στο ποιμενικό σακίδιό του, μαζί με το λιτό φαγητό του, έφερε μαζί του την Αγία Γραφή. Όταν δεν μελετούσε, έψελνε ύμνους δοξολογίας και ευχαριστίας στο Θεό για τις άπειρες δωρεές Του, που απολάμβανε στη ζωή του. Πολύ συχνά σύναζε και άλλους ποιμένες, στους οποίους δίδασκε την πίστη στον αληθινό Θεό και την χριστιανική ζωή. Μια άσβεστη φλόγα έτρεφε στην καρδιά του, να οδηγήσει και άλλους ανθρώπους στην αληθινή εν Χριστώ ζωή και σωτηρία.

☦ ΨΥΧΉ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΌΣ ΣΑΣ ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ...

«Τούτο σας λέγω και σας παραγγέλω• καν ο ουρανός να κατεβή κάτω, καν η γη να ανεβή επάνω, καν όλος ο κόσμος να χαλάση, καθώς μέλλει να χαλάση, σήμερον, αύριον, να μη σας μέλη τι έχει να κάμη ο Θεός. Το κορμί σας ας το καύσουν, ας το τηγανίσουν• τα πράγματά σας ας σας τα παρουν• μη σας μέλλει• δώσε τα τα• δεν είναι ιδικά σας. Ψυχή και Χριστός σας χρειάζονται. Αυτά τα δύο όλος ο κόσμος να πέση, δεν ημπορή να τα πάρη, εκτός και τα δώσετε με το θέλημά σας. Αυτά τα δύο να τα φυλάγετε, να μη τα χάσετε. Τώρα, αδελφοί μου, τι σημείον καρτερούμεν; Δεν καρτερούμεν άλλο παρά πότε να λάμψη ο πανάγιος Σταυρός εις τον ουρανόν περισσότερον από τον ήλιον, και να λάμψη ο γλυκύτατός μας Ιησούς Χριστός και Θεός επτά φοράς περισσότερον από τον ήλιον, με χίλιες χιλιάδες και μύριες μυριάδες Αγγέλους, με δόξαν θεϊκήν.»

☦ Σήμερα ο Θεός ανέχεται την κατάσταση

Ανέχεται, ανέχεται, για να είναι αναπολόγητος ο κακός. Είναι περιπτώσεις που ο Θεός επεμβαίνει άμεσα και αμέσως, ενώ σε άλλες περιπτώσεις περιμένει. Δεν δίνει αμέσως την λύση και περιμένει την υπομονή των ανθρώπων, την προσευχή, τον αγώνα. Τι αρχοντιά έχει ο Θεός! Ένας πόσους είχε σφάξει τότε με τον πόλεμο και ακόμη ζει. Θα του πει στην άλλη ζωή ο Θεός: ''Σε άφησα να ζήσεις περισσότερο και από τους καλούς''. Δεν θα έχει ελαφρυντικά.

(Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης)

epanosifi

☦ ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ "ήρθε η ώρα να ρίξετε τις μπετονιές (του ΧΡΙΣΤΟΥ) στις γειτονιές"

ΦΩΤΟ το ΑΓΙΟ ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙΟ στην ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ την πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή  που βαπτίστηκε από τα αποστολικά χέρια του ΘΕΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ στους Φιλίππους

12- 12-2017 σε μια προσευχόμενη ψυχούλα είπε ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ "τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για ομολογία στην ΤΡΙΑΔΑ στην ΑΓΙΑ για να κερδίσετε την ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ"

ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ:

☦ΤΙ είναι αυτό αδελφοί το παράδοξο; σαν να θυμιάζει η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ

(ευχαριστούμε τον ΘΗΒΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ για την λήψη της εικόνας αυτής) ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ - βίντεο  βλ.

https://www.facebook.com/permalink.php?

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

☦"την έστησαν καλά την πονηρή δουλειά τους, βάζουν τους ανθρώπους να μαλώνουν μεταξύ τους, να σκοτώνονται οι οικογένειες σε καυγάδες, να στερούνται οι άνθρωποι της Θεόσδοτης ΕΙΡΗΝΗΣ και κάποιοι να μετρούν νεκρούς "

"όταν υπάρχουν κάποιοι εκκλησιαστικοί που προσπαθούν να πείσουν αριστούχους ιατρούς και ερευνητές ότι δεν λειτουργεί  ο μηχανισμός του αγγειακού ενδοθηλίου στον σχηματισμό θρόμβων, τότε το πράγμα έχει ξεφύγει και τρέχει αλλού"

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

☦ Κρυφός Ασκητής στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ - ο Μοναχός ΑΓΑΘΩΝ

Μοναχός Άγιος Αγάθων ένας από τους κρυφούς ασκητές του Αγίου Όρους.

Όταν Αόρατος Ασκητής εμφανίστηκε στο δάσος της Σιμωνόπετρας…

ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΘΩΝ: Σε μια σπάνια φωτογραφία κατα την κάθοδο του στην Αγία Άννα για να κοινωνήσει το 1925 Μετά που βγήκε πάλι ψηλα στον Άθωνα κάνεις δεν τον ξαναείδε ποτέ …

Σπάνια έτρωγε φαγητό , ντυνόταν μόνο με κομμάτια από δέρματα ζώων.

Ποτέ δεν άφησε απο το μυαλό του την νοερά προσευχή, πάντα κοιτούσε κάτω με κλειστά τα μάτια ,και ποτέ δεν κοίταζε τον συνάνθρωπο του στο πρόσωπο, γιατί έλεγε ότι δεν είμαι άξιος να δω ούτε τον ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ,ούτε το δημιούργημα ΤΟΥ ΘΕΟΥ που είναι ο συνάνθρωπος.