“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Με δεμένα χέρια και όλους απέναντι ο Ερντογάν στη Συρία

Ο πρόεδρος Ερντογάν συγκρούεται με τις ΗΠΑ για την σημασία της απειλής του Ισλαμικού Κράτους. Πέραν όμως από το να εκφράζει την αγανάκτησή του, ελάχιστα μπορεί να πράξει, καθώς η Ουάσινγκτον ακολουθεί στη Συρία πολιτικές αντίθετες με τις επιθυμίες του.

Του SEMIH IDIZ
ΠΗΓΗ: www.al-monitor.com
Απόδοση κειμένου: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΥΚΑΣ
Η Ρωσία και το Ιράν είναι δύο δυνάμεις κλειδιά, η επιρροή των οποίων στη Μέση Ανατολή ξεπερνά την επιρροή της Τουρκίας. Οι δύο αυτές δυνάμεις προβάλλουν επιπλέον προσκόμματα στην πολιτική της Τουρκίας. Και δύο αυτές χώρες εξακολουθούν να αντιτίθενται στην τουρκική πολιτική για την Συρία, βασικός στόχος της οποίας είναι η αποπομπή του προέδρου της χώρας Άσαντ. Με τον τρόπο αυτό έχουν ανατρέψει τα όνειρα του Ερντογάν που ήλπιζε να ηγηθεί του σουνιτικού Ισλάμ.

Καλό μήνα...

Ο Τούρκος του “πάρτα όλα” σε νέες περιπέτειες

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Σιγά και φοβηθήκαμε από το φιρμάνι της Υψηλής Πύλης!! «Η Τουρκία θα λάβει με αποφασιστικότητα κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της εντός της δικής της υφαλοκρηπίδας και ως εγγυήτρια δύναμη στις περιοχές, που η  ''Τουρκική Δημοκρατία τη Βόρειας Κύπρου'', την εξουσιοδότησε».