“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Έμμεση ανακήρυξη ΑΟΖ - Καταθέσαμε στον ΟΗΕ συντεταγμένες υφαλοκρηπίδας - Διάβημα Πάνου σε Άγκυρα

Πριν από λίγο η Ελλάδα κατέθεσε στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση με την οποία προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Α.Μεσογείου και σε όλες τις περιοχές που αυτή ισχύει.
Η περιοχή αυτή συμπίπτει με την περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ.
Η ενέργεια αυτή έχει ως σκοπό να διασφαλίσει ότι τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όρια τα οποία συμπίπτουν με αυτά της ΑΟΖ, δεν πρόκειται να υπονομευθούν από τις επικείμενες τουρκικές έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Άξιοι είναι εκείνοι που στέκονται όρθιοι...

Έχω μία πλούσια γλώσσα και μία ιστορία που οι πρόγονοί μου τα αφήσανε κληρονομιά...
Έχω μία πατρίδα πανέμορφη κυρά κι αρχόντισσα ζηλευτή σ' όλο τον κόσμο, που την κουβαλάω μέσα στο αίμα μου, που αποτελεί την τιμή και το χρέος μου...
Έχω έναν Θεό που ποτέ δεν με εγκατέλειψε και όσο και αν τον πλήγωσα στάθηκε στο πλευρό μου και μου έδωσε πολλές ευκαιρίες, σαν να ήμουνα το κακομαθημένο παιδί του...
Έχω και 2 μέτρα γης για να με αγκαλιάσει στοργικά, όποτε έρθει η ώρα…

ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ...

Ονειρεύομαι…
Ονειρευόμαστε  τη  μελλοντική  σκηνή
που  πάτρια  εδάφη  θα  πατήσουμε
Αγίων  χώμα  στο  χέρι  μας  να  αγγίξουμε
των  προγόνων  μας  την  αύρα  να  μυρίσουμε…
Ονειρευόμαστε…
Ονειρευόμαστε  των  καιρών  την  προσταγή
τις  χαμένες  μας  πατρίδες  να  ανακτήσουμε
με  τη  μητέρα  Ελλάδα  να  ενωθούν σε  ένα
με  πρωτεύουσα  οικουμενική την Βασιλεύουσα
η  αυτοκρατορία  μας  και  πάλι  …  θριαμβεύουσα…


Θ.Π.: «Ὁ καιρός γάρ ἐγγύς ἐστίν» !!!

ΣΑΜΑΡΑΣ: "AΠΟΓΕΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ"!

"Mυστικός δείπνος" Α.Σαμαρά σε 21 βουλευτές
Ο Aντώνης Σαμαράς παρέθεσε δείπνο "εμψύχωσης" στην ταβέρνα «Ο Βασίλης» στην Κηφισιά, δίπλα από το σπίτι του, σε 21 βουλευτές που κάλεσε για μια χαλαρή συζήτηση, ενώ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος και ο αναπληρωτής του κ. Μ. Σαλμάς, αλλά και ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης και ο υφυπουργός του κ. Ν. Παναγιωτόπουλος.

"Θα αντιμετωπίσουμε αστεροειδείς άνω του χιλιομέτρου" - Έρχεται ο Άψινθος;

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΗΕ
Ανήσυχος φαίνεται ο ΟΗΕ για το ενδεχόμενο πιθανής πρόσκρουσης της Γης με κάποιον αστεροειδή διαμέτρου ανω του ενός χιλιομέτρου, στο εγγύς μέλλον αλλά και για την αδυναμία αντιμετώπισης ενός τέτοιου περιστατικού, με τα υπάρχοντα δεδομένα. Μια πρόσκρουση τέτοιας ισχύος θα μπορούσε να καταστρέψει άμεσα μια ήπειρο σαν την Ευρώπη, και θα δημιουργούσε στον πλανήτη έναν "πυρηνικό" χειμώνα διάρκειας δεκαετιών (λόγω της σκόνης που θα σηκώνονταν στην ατμόσφαιρα, και δεν θα άφηνε τις ακτίνες του ήλιου να φτάσουν στη γη) και η έλλειψη τροφής ως αποτέλεσμα των παγετών θα προκαλούσε την εξόντωση του μεγαλύτερου μέρους της ανθρωπότητας.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ. (ΚΑΙ ΑΠΛΑΝΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ)

Ο ΝΕΟΦΑΝΕΙΣ ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ
«ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΝ ΓΟΝΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟ ΚΑΥΧΗΜΑ»
ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ 
Το καλύτερο δώρο του Ουρανού στις μέρες μας  είναι το συναξάρι αυτού του ΑΓΙΟΥ που έγινε το πιο σπουδαίο κομμάτι της καρδιάς πολλών συνανθρώπων μας που δέχθηκαν την ευεργετική παρουσία ΤΟΥ στις πονεμένες ζωές τους. Στο Παγκόσμιο στερέωμα πολλοί τον γνωρίζουν και περισσότεροι τον τιμούν με ύμνους και ωδές πνευματικές και  αυτό το οφείλουμε ΘΕΙΑ-ΝΕΥΣΗ στους ταπεινούς εκείνους  κατοίκους  της ΘΕΡΜΗΣ που ((ευαγγελίσθηκαν)) αυτό το  πρότυπο συναξάρι της Άγιας Βιοτής του που δόθηκε δωρεά στην χειμαζόμενη ανθρωπότητα του αιώνα μας.

Κοινοβουλευτικό λουμπάγκο

Είναι αναμφίβολα ένας επιδέξιος χειριστής του λόγου. Φιλότεχνος, ευαίσθητος, αβρός. Οι μελετητές και βιογράφοι του ερίζουν αυτή την περίοδο για το αν ο νυν Πρόεδρος της Βουλής ασχολείται περισσότερο με την ποίηση του λόρδου Βύρωνα, του Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς ή τους ορφικούς ύμνους. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συνοψίζει τις αρετές και τις χαριτωμένες αδυναμίες ενός ρομαντικού λογοτέχνη, αλλά και βαθιά στοχαστικού πολιτικού.

Βαρουφάκης: Νά μήν πάρουμε τήν ἑπόμενη δόση!

Mέ ἁπλά, οἰκονομικά καί λογιστικά ἐπιχειρήματα ὑποστηρίζει πώς δέν πρέπει νά πάρουμε καμμία ἀπό τίς ἑπόμενες δόσεις. Λέει μεταξῦ ἄλλων "καλά ἔκανε ὁ Σαμουήλ καί ἀνατίναξε τό Κούγκι"!

Βουλγαρία: Επηρεάζει την Ελλάδα-ενεργειακά η παραίτηση Μπορίσοφ;

Σημαντική εξέλιξη όχι μόνο για τη Βουλγαρία αλλά για τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί η παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ στη Βουλγαρία, που ανοίγει τον δρόμο για πρόωρες (όχι και πολύ) εκλογές. Η κυβέρνηση του θεωρούμενου ως  φιλο–Αμερικανού Μπορίσοφ παραιτήθηκε, κατά δήλωση, γιατί από τη στιγμή που οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τον κόσμο, δεν θα μπορούσε να περιμένει παρατηρώντας με απάθεια τα τεκταινόμενα. Επίσης, η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού. Ήταν ακόμα ένα θέμα που εξόργισε τον κόσμο.

Τουρκική κορβέτα κάνει "κρουαζιέρα" στις Κυκλάδες

Στοχοποιήθηκε από σκάφη του ΠΝ
Τρεις ημέρες μετά τους εναγκαλισμούς Δ.Αβραμόπουλου και Α.Νταβούτογλου στην Τουρκία και των δηλώσεων του πρώτου περί "απλών ψυχολογικών προβλημάτων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις", η τουρκική κορβέτα “BOZCAADA”, προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε την 20η Φεβρουαρίου (11:00) σε Εθνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Μυκόνου και Νάξου. Στη συνέχεια με δυτική πορεία κινήθηκε βόρεια Ν. Πάρου και κατόπιν με Νότια πορεία μεταξύ Ν. Σίφνου – Ν. Αντίπαρου και εξήλθε από τα Εθνικά Xωρικά Ύδατα στις 14:30 μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου.