“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Η μετάνοια του εξωμότου Επισκόπου

Θαύματα και Αποκαλύψεις από τη Θεία Λειτουργία
Κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας ένας Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συνεργεία του πονηρού, εξώμοσε και έγινε Μωαμεθανός. Κάποτε λοιπόν κατά την εορτή του Μπαϊραμιού, την ώρα που όλοι οι Τούρκοι έτρωγαν και γλεντούσαν, ζήτησαν από τον εξωμόσαντα να τους διακωμωδήσει τα μυστήρια των Χριστιανών για να γελάσουν.
Αυτός στην αρχή αρνιόταν, αφού όμως είδε ότι επέμεναν, πήρε ένα ποτήρι το σήκωσε ψηλά και εκφώνησε μελωδικά το «Πάντων ημών μνησθείη Κύριος ο Θεός», κάνοντας ταυτόχρονα και το γύρο του τραπεζιού, όπου οι Τούρκοι κάθονταν και έτρωγαν.

Επιφυλακτική η Δύση με την… “λευκή πετσέτα” του Πούτιν

Μήνυμα προς τους φιλορώσους στην ανατολική Ουκρανία έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ζητώντας τους να αναβάλλουν το δημοψήφισμα που έχει προγραμματιστεί για αυτή την Κυριακή, 11 Μαΐου.
Ο Πούτιν κατηγόρησε τις ακροδεξιές ομάδες της Ουκρανίας για την αποσταθεροποίηση που έχει επέλθει το τελευταίο διάστημα στη χώρα. «Η Ρωσία πιστεύει ότι για την κρίση, η οποία αυτή τη στιγμή οδηγεί στο χειρότερο σενάριο, ευθύνονται αυτοί που οργάνωσαν το πραξικόπημα στις 22 Φεβρουαρίου και οι οποίοι ακόμη δεν έχουν αφοπλιστεί», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

"Παίζει" με την Αγια Σοφιά η Τουρκία - Ποια είναι τα σχέδια Ερντογάν και τι φοβάται

Επιμέλεια:  Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
''Φτιάχνουν'' κλίμα στην Τουρκία - ακόμα  και με διαδικαστικές αντιφάσεις - για το άνοιγμα  του συμβόλου της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας,της εκκλησίας της Αγιά Σοφιάς, σε (μουσουλμανικό) προσκύνημα, σε μετατροπή της δηλαδή σε Τζαμί για προσευχή, όπως αναλυτικά πρώτο είχε αναδείξει το OnAlert.gr στον ελλαδικό χώρο από τις 30 Απριλίου.

(Άντε και στα δικά μας!) Έπεσε η κυβέρνηση της Σλοβενίας πριν γίνουν ευρωεκλογές!

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Μία και μόνη χώρα όχι απλά στην Ευρωζώνη, αλλά σε ολόκληρη την ΕΕ των 28 πλέον κρατών είχε μεγαλύτερο έλλειμμα το 2013 από το 12,7% της Ελλάδας - η Σλοβενία, με έλλειμμα 14,7% του ΑΕΠ της. Τετάρτη, 23 Απριλίου ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία τα στοιχεία για όλη την ΕΕ. Σάββατο, 26 Απριλίου, το συνέδριο της αριστερής λίστας «Θετική Σλοβενία» καθαιρούσε ουσιαστικά την πρωθυπουργό της χώρας Αλένκα Μπράτουσεκ και εξέλεγε πρόεδρο του κόμματος τον δήμαρχο της Λουμπλιάνας, της πρωτεύουσας της Σλοβενίας, Ζόραν Γιάνκοβιτς. 

Ο «ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ» ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ…

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το χειρότερο πράγμα για ένα λαό που έχει χάσει τα πάντα είναι να απελπιστεί τόσο, σε σημείο που να θεωρεί πως κάθε κίνηση αντίστασης του είναι χαμένη, πως κάθε προσπάθεια αντίδρασης του είναι μάταιη, πως κάθε σκέψη να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο είναι καταδικασμένη ουτοπία. Ο λαός αυτός, ζαλισμένος και «υπνωτισμένος» από ένα σύστημα που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να τον αποπροσανατολίσει και να τον καθηλώσει, είναι καταδικασμένος σε αργό θάνατο, είναι πρόβατο επί σφαγή και οι δήμιοι του είναι οι μεγάλοι προδότες του.

Το NATO πιστεύει ότι η Ρωσία δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

Ο γενικός διοικητής του NATO στην Ευρώπη, στρατηγός Philip Breedlove δεν θεωρεί πιθανή την ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά τμήματα της Ουκρανίας.
«Σήμερα, θα ήθελα να πω ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα τέτοιας δράσης», είπε ο στρατηγός σε στρατιωτική διάσκεψη στην Οτάβα, όπως σημειώνει ουκρανική «Ζέρκαλα Νέντελι».