“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Καμπάνια στην Ευρώπη για το τουρκικό δημοψήφισμα σχεδιάζει ο Ταγίπ Ερντογάν

Θ.Π.: Τα πράγματα για τον Ερντογαν δεν πάνε καθόλου καλά. Όσο θα περνάει ο καιρός και θα φθάνουμε προς το δημοψήφισμα θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος διότι «τα κουκιά δεν του βγαίνουν». Ας είμαστε έτοιμοι για όλα…
Μετά τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, τώρα θέλει και ο Ταγίπ Ερντογάν να κάνει περιοδεία στην Ε.Ε. για να πείσει τους συμπατριώτες του που ζουν στην Ευρώπη να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για την ενίσχυση των προεδρικών του εξουσιών.
«Σκοπεύει ΚΑΙ ο πρόεδρός μας να μιλήσει στους Τούρκους πολίτες στην Ευρώπη», είπε ο Γιλντιρίμ σε δημοσιογράφους στο Μόναχο. Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποια πόλη θα εμφανιστεί. «Αλλά γίνονται προετοιμασίες».

Χίος: Μήνυμα του αρχηγού ΓΕΣ στην Τουρκία - ''Ο ελληνικός στρατός δεν βρίσκεται σε κρίση''

Στον απόηχο των τουρκικών παραβιάσεων ο νέος αρχηγός ΓΕΣ έστειλε το δικό του μήνυμα από τη Χίο. Ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής καταχειροκροτήθηκε...
Στη Χίο βρίσκεται από το πρωί ο νέος αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής. Το πρωί παραβρέθηκε στον μητροπολιτικό Ναό και παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο για τα θύματα του βομβαρδισμού του πλοίου του Σουηδικού Ερυθρού Σταυρού Wiril στις 7 Φεβρουαρίου 1944. O Μητροπολίτης Χίου Μάρκος του απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου προσκαλώντας τον στις 31 Μαρτίου στην Νήσο Παναγιά για την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου .

Ψυχοσάββατο: Θαυμάσια μεταθανάτια εμπειρία

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μιλά για μία συγκλονιστική μεταθανάτια εμπειρία 20χρονης.

Θαυμάσια Μεταθανάτια εμπειρία
-τι είναι αυτό το Φως;
-Κόρη μου, αυτό το Φως είναι η Θεοτόκος.
Η Μητέρα του Φωτός!

Πηγή: pemtousia.gr
http://www.vimaorthodoxias.gr

Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού
Η τουρκοκρατία ανέδειξε ένα νέο νέφος μαρτύρων, το ίδιο ηρωικό με αυτό της αρχαίας Εκκλησίας. Είναι οι πολυπληθείς Νεομάρτυρες, οι οποίοι κοσμούν το εκκλησιαστικό στερέωμα ως αστέρες πολύφωτοι.  Ένα τέτοιο πολύφωτο αστέρι της μαύρης αυτής εποχής, για την Εκκλησία και το Έθνος μας, είναι και η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία, της οποίας τη μνήμη εορτάζει στις 19 Φεβρουαρίου.

Ομιλία εις την Κυριακή της Απόκρεω (Αγ. Γρηγόριος ο Παλαμάς)

1. Την περασμένη Κυριακή η Εκκλησία εμνημόνευε την απερίγραπτη φιλανθρωπία του Θεού προς εμάς που παρουσιάζεται με την παραβολή του σεσωσμένου ασώτου. Την σημερινή Κυριακή διδάσκει περί της μελλούσης φρικωδεστάτης κρίσεως του Θεού, χρησιμοποιώντας μια καλή τάξι και ακολουθώντας τις προφητικές φωνές· διότι, λέγει, «θα σου ψάλω, Κύριε, έλεος και κρίσι», και «μια φορά ελάλησε ο Θεός και άκουσα τα δυο αυτά, ότι το κράτος είναι του Θεού και ιδικό σου, Κύριε, το έλεος, διότι εσύ θ' αποδώσης στον καθένα κατά τα έργα του».