“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Τούρκοι μοτοσικλετιστές «σαρώνουν» τα πάντα εν Ελλάδι και εμείς μείναμε στον υβριδικό πόλεμο;

Φώτο από την  προσαγωγή των δυο αιχμαλώτων παλληκαριών μας. www.pentapostagma.gr 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και κράτα καλά πραγματική ΕΛΛΑΔΑ. Έχεις να δώσεις πατρίδα πολλά ακόμα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στα προηγούμενα ανέμελα χρόνια της δήθεν ελληνοτουρκικής φιλίας και των ευτράπελων της, το Εθνικό δίκτυο της χώρας μας (βλ. Εγνατία οδό κυρίως) , οι περιφερειακοί δρόμοι αυτού αλλά και οι λεωφόροι των πόλεων της Μακεδονίας και της Θράκης κατακλυζόταν με ομάδες τούρκων μοτοσικλετιστών με πινακίδες κυρίως από την Κωνσταντινούπολη.

“Ἐγώ εἰμι ἡ ἀνάστασις καί ἡ ζωή”

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΥΛΟΓΩΝ
Θ.Π.: Εικόνα από το Ιερό Ησυχαστήριο Μοναζουσών "Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος" - Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Αγιογραφήθηκε υπό τις οδηγίες του Αγίου Γέροντος Παϊσίου, όπως ακριβώς είδε ο Άγιος τον Κύριο στο Εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας.

“Ἐγώ εἰμι ἡ ἀνάστασις καὶ ἡ ζωή”
Όταν ο Αρσένιος (σημ. μετέπειτα π. Αβέρκιος και τελικά π. Παϊσιος)  ήταν δεκαπέντε ετών, ο μεγάλος αδελφός του ανησυχούσε γι΄ αυτόν μήπως αρρωστήση από την υπερβολική νηστεία. Τότε ένας γείτονας ονόματι Κώστας του είπε: “Μη στενοχωριέσαι, θα τον κάνω  εγώ να αλλάξη μυαλό, να πετάξη μόνος του τα βιβλία που διαβάζει και να αφήση τις προσευχές και τις νηστείες”.

ΤΟ ΑΒΑΤΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

«Σύ υπέσχου Παρθένε, προπολεμείν πάντοτε, πάντων των εν τώδε τω Όρει αράντων πόλεμον, προς τον πολέμιον τον της βροντής πολεμούντα. Όθεν πλήρου, Δέσποινα, την σην υπόσχεσιν»

“Γιατί δεν θα ήθελα ποτέ να πάω στο Άγιον Όρος” - Η απάντηση μιας γυναίκας στις κινήσεις για την κατάργηση του άβατου στη μοναστική πολιτεία, της Στέλλας Τσαρτσαρά

Το Βήμα 8/02/2003
Στις 15 Ιανουαρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε έκθεση σχετική με τα θεμελιώδη δικαιώματα όπου μεταξύ των άλλων, ζητείται να αρθεί η απαγόρευση εισόδου γυναικών στο Άγιον Όρος. Εισηγήτρια της έκθεσης για την κατάργηση του άβατου στη μοναστική πολιτεία ήταν η ολλανδή βουλευτής Γιόκε Σβίμπελ. Στο κείμενο που ακολουθεί μια γυναίκα (και αυτό έχει βεβαίως τη σημασία του) εξηγεί στην ολλανδή ευρωβουλευτή γιατί αυτή τουλάχιστον δεν θα ήθελε ποτέ να πάει στο Άγιον Όρος. 

Το ερώτημα γιατί επισπεύσθηκαν οι τουρκικές εκλογές θα απαντηθεί μετά την εν δυνάμει Ελληνοτουρκική σύρραξη.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
“το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον”  Οι μεγάλοι συναντώνται αλλά ο ΘΕΟΣ αποφασίζει.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΑΓΚΥΡΑ 3 Απριλίου
Η Ελλάδα ζούσε στην παραζάλη της απαγωγής- ομηρείας των δυο Στρατιωτικών μας και ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ  του σωτηρίου έτους 2018 ο Ορθόδοξος ηγέτης της Ρωσίας κ. Πούτιν επισκέπτεται και συναντάει τον νεοθωμανό σουλτάνο στο παλάτι του στην Άγκυρα, Μεγαλοβδομαδιάτικα,  την ημέρα που  στην Εκκλησία ακούγεται το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ  με την προδοσία του ΚΥΡΙΟΥ μας από  τον  Ιούδα.