“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

«Όμως ο Υιός του ανθρώπου όταν έλθει θα βρει άραγε την πίστη επί της γης;»

Με το αφοπλιστικό ερώτημα "Όμως ο Υιός του ανθρώπου όταν έλθει (ως Κριτής) θα βρει άραγε την πίστη επί της γης;" (Λουκ. ΙΗ΄8), ο Κύριός μας διαβλέπει προφητικά την τραγική αποδυνάμωση της πίστης των ανθρώπων πριν από τη Δεύτερη Παρουσία Του, τη σπανιότητά της, που θα αγγίξει τα όρια ολικής εκλείψεως. Πράγματι, σήμερα ο λεγόμενος χριστιανικός κόσμος έχει παρασυρθεί τόσο πολύ από τα διάφορα συνθήματα και ρεύματα, αλλά και από την θρησκευτική αδιαφορία που τον χαρακτηρίζει, ώστε οι περισσότεροι «χριστιανοί» να βλέπουν στο πρόσωπο του Χριστού απλώς ένα από τους αρχηγούς των θρησκειών ή ένα μύστη της αρχαιότητας.

ΝΗΟΠΟΜΠΗ ΜΑΧΗΣ !!!

Aπέπλευσε το υπερ-καταδρομικό Moskva με 2 αρματαγωγά και 1 φρεγάτα για Αιγαίο-Συρία !!!
Το συριακό δράμα από το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου, όταν θα έχουν κλείσει οι κάλπες των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, φαίνεται ότι βαίνει προς κορύφωση με την επέμβαση του ΝΑΤΟ να βρίσκεται "προ των πυλών", ενώ προφανώς θα συνοδευτεί και από εισβολή της Τουρκίας. Πέρα από την αθόρυβη, αλλά πραγματική συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ (ο 6ος αμερικανικός Στόλος όπως καταγράφεται από τις κινήσεις της Σούδας, βρίσκεται σε φάση προπαρασκευής της επίθεσης και οι αγγλο-γαλλικοί στόλοι έχουν συνενωθεί), ίσως η πιο δηλωτική κίνηση του τι πρόκειται να ακολουθήσει έρχεται από την Ρωσία: Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό το ρωσικό πυρηνοκίνητο υπερ-καταδρομικό των 12.500 τόνων και του εντυπωσιακού οπλικού φορτίου, το περίφημο Moskva (Νο 121) της κλάσης Slava, η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, εγκαταλείπει την περιοχή αρμοδιότητας του και κατεβαίνει στην Μεσόγειο! 

Η "ΡΕΠΟΥΣΕΙΟΣ" ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ… ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ!

Η φασιστική και ισοπεδωτική προπαγάνδα της Δραγώνα και της Ρεπούση που ζητούν να καταργηθούν όλα τα εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα από την εκπαίδευση, χάριν δήθεν του σεβασμού προς την διαφορετικότητα, φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση σε "προοδευτικούς" εκπαιδευτικούς... Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα της Βέροιας "ΛΑΟΣ", ο διευθυντής του γυμνασίου στα Τρίκαλα Ημαθίας αποκαθήλωσε όλες τις θρησκευτικές εικόνες......από τις αίθουσες διδασκαλίας επειδή, όπως υποστηρίζει στο σχολείο φοιτούν και μαθητές άλλων θρησκευμάτων! Στην αποκάλυψη και για να προκαταλάβει ενδεχόμενες αντιδράσεις ο διευθυντής , απάντησε ότι οι εικόνες απομακρύνθηκαν ΜΟΝΟ από τις αίθουσες διδασκαλίας και όχι από τους υπόλοιπους χώρους, αίθουσες καθηγητών, διαδρόμους κτλ.

Λαφαζάνης: «Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε!»

«Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο...», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άνω - κάτω είναι από το πρωί η Κουμουνδούρου καθώς μία δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην τηλεόραση του Ant1 έχει αναστατώσει τον ΣΥΡΙΖΑ.«Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι αυτοσκοπός να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση;», είχε αναρωτηθεί ο κ. Λαφαζάνης λίγο πριν παραδεχθεί ότι ο Συνασπισμός δεν είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης.

Άγρια νύχτα στον Άγιο Παντελεήμονα - Αφρικανοί μαχαίρωσαν Έλληνα - Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι

Η επίθεση που δέχτηκε χθες το μεσημέρι ένας Έλληνας κουρέας στη Μιχαήλ Βόδα από δύο Αφρικανούς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι κάτοικοι οργισμένοι βγήκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν ενώ τη νύχτα έγιναν επιθέσεις σε αλλοδαπούς. Καζάνι που βράζει είναι η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα καθώς οι κάτοικοι δεν αντέχουν άλλο την γκετοποίηση της περιοχής.  Το χθεσινό περιστατικό είναι ενδεικτικό της εκρυθμης κατάστασης στην περιοχή.  Στη μία και μισή το μεσημέρι 2 Αφρικανοί μπήκαν στο μαγαζί ενός Ελληνα κουρέα στη Μιχαήλ Βόδα 152 -154 και τον μαχαίρωσαν τραυματίζοντάς τον ευτυχώς ελαφρά. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εως τώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν κίνητρό τους ήταν η ληστεία ή εάν είχαν προσωπικές διαφορές με τον ιδιοκτήτη του κουρείου. 

Κοινό νόμισμα την τουρκική λίρα αντί "Ευρωζώνη" προτείνει ο Ερντογάν!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Τη δημιουργία ζώνης κοινού νομίσματος με τουρκική λίρα, στα πρότυπα της Ευρωζώνης προτείνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο τούρκος πρωθυπουργός υποστηρίζει πως αυτή η ζώνη θα μπορούσε να δημιουργηθεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.  «Πολλοί μας συμβουλεύουν να μην ενταχθούμε ποτέ στην Ευρωζώνη. Μας προτείνουν να δημιουργήσουμε «TLzone» κι εγώ συμφωνώ με την άποψη αυτή» δήλωσε ο Ερντογάν. 

Στη Βουλή σε... 1 άρθρο τη Δευτέρα το πολυνομοσχέδιο

Τη Δευτέρα έρχεται για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για όλο το «πακέτο» των μέτρων συνολικού ύψους τελικά... 18.9 δις. για τα οποία πολλά παραμένει άγνωστο από που θα προέλθουν οι πόροι. Και όλα αυτά, δηλαδή ένα πολυνομοσχέδιο σε ένα... άρθρο, μαζί με τα εργασιακά και μαζί με τις ρυθμίσεις δεν εγκρίθηκαν κατά τη χθεσινή ψηφοφορία. Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στην αρμόδια επιτροπή και θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τετάρτη. Ωστόσο, παρά τις αντιδράσεις και στα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, την αισιοδοξία του ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη Βουλή και πως τα μέτρα θα υπερψηφιστούν εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου με κύριο θέμα, τον προϋπολογισμό του 2013.

Κυνική ομολογία Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητο κράτος!

Με άκρως κυνικό τρόπο η Γερμανίδα καγκελάριος αποκαλύπτει ότι, η Ελλάδα δεν είναι πλέον ένα κυρίαρχο κράτος ενώ ταυτόχρονα εκπέμπει μηνύματα του ηγεμονισμού, που διακατέχει το Βερολίνο.  «Με ένα χρέος που υπερβαίνει, ας πούμε, το 80% ή 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου» σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό  Έντα Κένι, στο Βερολίνο.