“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Δικηγόρος καὶ Δικαστής

Στό τέλος τῆς ἡμέρας κάθε ἔμπορος κλείνει ταμεῖο, γιά νά ἰδεῖ πῶς πῆγαν οἱ δουλειές του, οἱ συναλλαγές τῆς ἡμέρας. Κάθε χρόνο τό κράτος ζητάει ἀπό τούς πολίτες του φορολογική δήλωση, γιά νά ἐλέγξει τά οἰκονομικά τους. Κατά τόν ἴδιο τρόπο, λοιπόν, καί ὁ κάθε ἄνθρωπος μιά ἡμέρα θά λογοδοτήσει γιά τίς σκέψεις του, τά ἔργα του καί τά λόγια του.

ΠΟΙΜΝΙΟ ΑΚΕΦΑΛΟ, ΒΟΡΑ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πήγε αυτές τις μέρες ένας «φίλος» στο Άγιο Όρος και επισκέφτηκε ένα  γέροντα και τον ρώτησε τι έχει να πει για την κατάσταση που όλο και χειροτερεύει. Εκείνος με χαρακτηριστικό χαμόγελο του απάντησε ότι όλα είναι ωραία, ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί, να μην κάνει τίποτα γιατί όλα θα πάνε καλά! Όλα είναι μια χαρά!

Γέμισαν το LIDL με κοπριά... Δείτε πως Γάλλοι αγρότες εκδικήθηκαν την γερμανική εταιρεία..(Εικόνες-Βίντεο)

Περίπου σαράντα αγρότες επισκέφθηκαν την Τετάρτη το Carrefour Market Lidl με σκοπό να αποσυρθούν από την γερμανική εταιρεία το κρέας και το γάλα, τα οποία δεν είναι γαλλικής προέλευσης...και να διεκδικήσουν μια δίκαιη αποζημίωση για την εργασία τους.

Ελλάδα, φιλείς με; Ελλάδα, αγαπάς με;

Από την άρνηση στην θεραπεία
Το θέμα της αρνήσεως του Πέτρου, κατά τις κρίσεις των Πατέρων, είναι οικονομία. Διότι δεν ήτο δυνατό ο Πέτρος, ο οποίος εις όλη την περίοδο πού ήταν μαζί με τον Χριστό και έδειξε τόσο ζήλο και τόση ταπεινοφροσύνη, να πέση σε τόσο μεγάλο λάθος, να αρνηθή τρεις φορές τον Δεσπότη Χριστό. Δεν είναι λογικό αυτό. Θυμηθείτε την ομολογία του Πέτρου!

Για το Spiegel ο Σόιμπλε είναι ο σκιώδης καγκελάριος του πόνου

“Ενωμένη Ευρώπη, υπό γερμανική κυριαρχία”
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρουσιαζόταν ως βαθιά ευρωπαϊστής και μετά απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, αναφέρει σε άρθρο γνώμης στο Der Spiegel ο Γιάκομπ Όγκσταϊν. Και εξηγεί ότι ο Σόιμπλε δεν άλλαξε γνώμη, απλώς επιθυμεί μια ενωμένη Ευρώπη αλλά υπό γερμανική κυριαρχία.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον "de facto" διαμελισμό του Αιγαίου

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ - ΑΝΗΜΠΟΡΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Η συντριπτική τουρκική αεροπορική υπεροχή σε σχέση με τη δύναμη που παρατάσσει η ΠΑ συνθλίβει οποιαδήποτε προσπάθεια να διατηρηθεί η ισορροπία δυνάμεων σε ένα ανεκτό επίπεδο. Πέρα απο τον σχεδόν διπλάσιο αριθμό ενεργών μαχητικών που διαθέτει η τουρκική Αεροπορία (σχεδόν 470 μαχητικά έναντι λιγότερων από 250 ελληνικών) οι διαθεσιμότητες της τουρκικής Αεροπορίας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές της ΠΑ με αποτέλεσμα να παρατάσσονται μέχρι και τετραπλάσια μαχητικά σε μία ημέρα από την ανατολική πλευρά του Αιγαίου.