“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τα πουλάμε € 145 εκ., τα νοικιάζουμε € 290 εκ! Τι δεν καταλαβαίνεις;

Διαβάζοντας σήμερα τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο έπεσε το μάτι μου σε μια είδηση που δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι καλή για το κράτος και για εμάς τους άμοιρους πολίτες αυτής της χώρας.
Του Κώστα Βουκελάτου 
Διάβασα λοιπόν το παρακάτω γεγονός και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας:
Η Eurobanκ Properties παίρνει από το ΤΑΙΠΕΔ 14 ακίνητα δίνοντας 145,81 εκατ. ευρώ και με τη συμφωνία πως θα τα νοικιάζει στο Δημόσιο αντί 14 εκατ. ευρώ το χρόνο...

Εντός δέκα ημερών Σαμαράς-Βενιζέλος αναγνωρίζουν το ψευτοκρατος της Κύπρου

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Εντός δέκα ημερών, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Zaman, (22/10), ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου, Osman Ertuğ, για πρώτη φορά θα έρθει στην Αθήνα για επίσημες συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση γεγονός που σημαίνει την ντεφάκτο αναγνώριση από ελληνικής πλευράς του ψευδοκράτους της Κύπρου, σαράντα εννιά χρόνια μετά από την τουρκική εισβολή και κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού.

Όταν συγκρουστείτε με την Τρόικα.. ξυπνήστε μας!

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός
Φαντάζει κωμωδία στα μάτια και αυτιά των πολιτών της χώρας με 30% ανεργία και φτώχεια, η περιβόητη πλέον σύγκρουση που θα κάνει η κυβέρνηση με την Τρόικα. Την «παρακολουθούμε» τα τελευταία τρία χρόνια, χρυσο-πασπαλισμένη με την αγωνία για την εκταμίευση της δόσης. Η επικοινωνιακή διαχείριση που θέλει την Ελληνική κυβέρνηση να προστατεύει τους πολίτες αυτής της επαρχίας του νότου της Ευρώπης, από τις λυσσαλέες ορέξεις των «κακών» δανειστών, έχει πια εξαντλήσει και εξαντληθεί.

Γέροντας Ραφαήλ - Νέα Σκήτη

Γέροντας Ραφαήλ: “Όταν φύγει η Παναγία των Ιβήρων (Πορταΐτισσα) από το Όρος, τότε θα πρέπει να φύγουμε όλοι και να πάμε στον κόσμο, χωρίς να σκεφτούμε τι αφήνουμε πίσω μας” Δείτε το βίντεο

Ελιές, λάδι και 6 ακόμα προϊόντα με έντονη αντικαρκινική δράση

Έντονη αντικαρκινική δράση έχει η κατανάλωση 3-4 ελιών τη μέρα ή 3 κουταλιών της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η... υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνη. Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγιάννης τονίζει ότι για να υπάρξουν οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση λαδιού και ελιών θα πρέπει κανείς να καταναλώνει είτε 50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου, είτε 3-4 ελιών την ημέρα ή ακόμη και συνδυασμό αυτών. Παράλληλα ο ομογενής επιστήμονας τονίζει ότι η αντικαρκινική επίδραση της υδροξυτυροσόλης in vitro και in vivo είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν.

Ξαφνική άσκηση '' Τανάλια '' δέκα (10) Φρεγατών στο Αιγαίο...Διέταξε ο Αρχηγός Στόλου !!

Από το ξημέρωμα χτύπησε συναγερμός στο Ναύσταθμο και  ο Αρχηγός Στόλου έβγαλε άκουσον -άκουσον δέκα Φρεγάτες στο Αιγαίο ,που απο σήμερα θα κλείσουν σαν τανάλια όλο το πέλαγος ! Η μεγαλύτερη άσκηση των Φρεγατών να σημειωθεί αμέσως μετά τον ΄΄ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ" και τον ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ  και ''Κύριος οίδε'' τι άλλο θα μας προκύψει !

ΗΠΑ: Στενογράφος φωνάζει στο Κογκρέσο για τον Χριστό και κατά των Μασόνων

Μέσα σε όλο το χάος της συμφωνία της τελευταίας στιγμής στην Ουάσιγκτον, για την αποφυγή της χρεοκοπίας, υπήρξε μια ασυνήθιστη στιγμή στον Λευκό Οίκο, μόλις πέρασε το νομοσχέδιο. Μια στενογράφος του Λευκού Οίκου και γνωστή εργαζόμενη πήρε ήρεμα το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει. Τα μέλη του Σώματος και οι βοηθοί εξεπλάγησαν από τη σκηνή. Ο λόγος για την Dianne Reidy η οποία  ανέβηκε στο βήμα, την ώρα που η αίθουσα ήταν γεμάτη γερουσιαστές, μετά την κρίσιμη ψηφοφορία.

Ἀξία καὶ ἀξιώματα

Πρεσβ. Διονύσιος Τάτσης
Στην ἐποχή μας εἶναι πολύ δύσκολο νά βρεῖς ἀνθρώπους μέ ἠθικές ἀρχές, καλό χαρακτήρα, εὐγένεια, ἐργατικότητα καί προπαντός μέ ταπείνωση. Νά συνομιλήσεις καί νά συνεργαστεῖς μέ ἁγνούς καί πρόθυμους γιά ἀγαθοεργία ἀδελφούς, πού νά ἔχουν πνεῦμα προσφορᾶς καί αὐτοθυσίας. Ἀντίθετα, ὅπου καί νά πᾶς, συναντᾶς ἀνθρώπους, πού δέν ἔχουν ἀρχές καί δύσκολα μπορεῖς νά ἐπικοινωνήσεις μαζί τους. Εἶναι δοῦλοι τῶν ἁμαρτωλῶν τους παθῶν, τούς διακρίνει ἡ θρασύτητα καί ἡ σκληρότητα ἀπέναντι στούς ἄλλους καί εἶναι ἀδίστακτοι συμφεροντολόγοι. Χτυπητά παραδείγματα εἶναι οἱ συνδικαλιστές, οἱ διάφοροι διευθυντές, οἱ πολιτικοί, οἱ στρατιωτικοί, οἱ ἀστυνομικοί καί πολλές ἄλλες κατηγορίες ἀξιωματούχων.

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Μπορεί η Τρόικα να διαχειρισθεί μια κρίση με την Τουρκία;

ΦΩΤΟ: ΠΗΓΗ
ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Είναι γνωστόν ότι η απληστία ανοίγει τον λάκκο σου και μάλιστα όταν ανοίγεις τον λάκκο αθώου πέφτεις ο ίδιος μέσα.
Οι εταίροι μας βιάσθηκαν πολύ για να μας σώσουν. Άραγε πρόφτασαν να μελετήσουν τις γεωπολιτικές προθέσεις των γειτόνων μας και τα μοντέλα διαχείρισης στρατηγικών κρίσεων ή πέσανε βούρ στο ψαχνό; Σήμερα βλέπουμε κάποιους να τρωνε “ψαχνά” και άλλους να πεινάνε. Σημεία των καιρών, Σημεία προδοσίας ή Σημεία βλακείας;