“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ο «Ζωντανός» Αγ. Ιωάννης ο Ρώσος

Οι Αγιοι είναι δίπλα μας, είναι μέσα στη ζωή μας. Και δεν χρειάζονται θαύματα, με τη διαδεδομένη έννοια του όρου, για να στηριχτεί αυτή η άποψη. 
Αρκεί η απτή απόδειξη των 80.000 πιστών χριστιανών που, σύμφωνα με μέτριους υπολογισμούς, συνέρρευσαν προ ημερών στο Προκόπι της βόρειας Εύβοιας, κατά το τετραήμερο εορτασμού της μνήμης (27 Μαΐου) του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Πολλοί από αυτούς έφτασαν περπατώντας πάνω από 60 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα, σε έναν δύσκολο δρόμο, μέσα στα βουνά (μιάμιση ώρα με αυτοκίνητο), χωρίς να υπολογίσουν κόπο και κίνδυνο. Μάλιστα, η προσέλευση των οδοιπόρων προσκυνητών και γενικών των επισκεπτών δεν έχει σταματήσει αρκετές ημέρες μετά τη γιορτή, όπως διαπιστώσαμε ανεβαίνοντας προχθές Σάββατο στο Προκόπι.

ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ … ΑΛΛΑ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗΝ ΩΡΑ !!!

Γερμανικά ΜΜΕ: "Η επίσκεψη του Σόιμπλε στην Αθήνα θα του μείνει... αξέχαστη"
Δύσκολη χαρακτηρίζει ο γερμανικός τύπος την επικείμενη επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε στην Αθήνα την Πέμπτη. «Το Κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει μαζικές απολύσεις, τα συνδικάτα καλούν σε γενική απεργία. Και την ίδια ακριβώς εβδομάδα, ο κ. Σοίμπλε θα επισκεφθεί τη χώρα», γράφει το Spiegel, ενώ προσθέτει ότι η αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα φροντίσει ώστε η επίσκεψη του κ. Σόιμπλε «να του μείνει αξέχαστη».

Πόσο χρήσιμη εἶναι ἡ Τουρκία γιὰ τὴ δύση;

Γράφει ὁ Κωνσταντῖνος Χολέβας - Πολιτικὸς Ἐπιστήμων
Οἱ πρόσφατες ἐξελίξεις στὴ Μέση Ἀνατολὴ δείχνουν ὅτι λεγόμενη Ἀραβικὴ Ἄνοιξη τείνει νὰ μεταβληθεῖ σὲ φθινόπωρο, διότι ἤδη οἱ ἐλπίδες γιὰ κάτι καλύτερο φυλλορροοῦν. Γιὰ δὲ τὶς Χριστιανικὲς μειονότητες ὑπάρχει ἀνησυχία ὅτι ἀντὶ γιὰ Ἄνοιξη ἔρχεται Χειμώνας. Ὁ Τοῦρκος Πρωθυπουργὸς Ἐρντογᾶν προβληματίζεται μὲ τὰ μηνύματα ποὺ λαμβάνει ἀπὸ τὴν Αἴγυπτο, ὅπου ὁ Ἰσλαμιστὴς Μόρσι προσπάθησε νὰ ἀξιοποιήσει τὸν κοινοβουλευτισμὸ γιὰ νὰ ἐπιβληθεῖ, ἀλλὰ τελικὰ ἀνετράπη ἀπὸ τὴ συνεργασία τοῦ στρατοῦ καὶ τῶν «φιλελευθέρων» στοιχείων τῆς πολιτικῆς ζωῆς.

Σε πορεία θανάτου

Τώρα ούτε να τρέξεις, ούτε να κρυφτείς δε μπορείς. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ήσυχης αποδοχής σου για όλα τα μέτρα που σου επέβαλλαν. Σού πήραν όλα τα όπλα ενώ τα είχες στα χέρια σου. Τα παρέδωσες εσύ εις το όνομα της ειρήνης και της νοικοκυροσύνης. Να μην τρέξει σταγόνα αίμα αλλά ας χυθούν εκατομμύρια δάκρυα. Τα δάκρυα δεν πονάνε...έτσι νόμιζες. Τώρα ξεκινάει το πανηγύρι, ήσυχε συμπολίτη μου. Οι κακές Κασσάνδρες δεν ήταν για τα γούστα σου γιατί σου χαλούσαν την καθημερινότητά σου, τις κανονισμένες διακοπές σου, τις απλωτές και τις ξαπλωτές σου, το σίγουρο μέλλον σου.
Άκου λοιπόν, τι θα έχει ήδη γίνει την ώρα που εσύ θα ξυπνήσεις από τον λήθαργό σου. Το σπίτι σου είτε το χρωστάς είτε όχι, ανήκει πλέον αλλού. Αν το χρωστάς δε σε κάποια τράπεζα τότε θα πληρώνεις δύο δόσεις ανά μήνα: Μία στην τράπεζα, μία στο κράτος. Και βέβαια θα σε αφήνουν να ζεις σε αυτό μέχρι την στιγμή που θα το χρειαστούν και θα σου κάνουν έξωση με το έτσι γουστάρω ή με μία απόφαση δικαστηρίου που θα ορίζει την έξωση συνταγματική.

Αναγνώστης: «Ξέρετε σε ποια τράπεζα φύλαγε τα λεφτά του ο Γέροντας Παΐσιος;»

Θα μου πείτε τώρα «Μας κοροϊδεύεις;» Και όμως, αυτός ο άγιος άνθρωπος του Θεού, που κατάλαβε πολύ γρήγορα το σκοπό και το νόημα του ανθρώπου στη γη, διάλεξε την πιο σίγουρη τράπεζα στον κόσμο.
Αυτής που ο Ιδιοκτήτης της, δίνει τα καλύτερα επιτόκια. Αυτής που σου εγγυάται ότι όλα αυτά που θα καταθέσεις, τα δίνεις στα πιο έμπιστα χέρια. Σου τα έχει κλεισμένα σε γραμμάτια τα οποία θα μπορείς να εξαργυρώσεις στην άλλη ζωή. Είναι αυτά τα γραμμάτια που ο φύλακας Άγγελος σου θα βάζει πάνω στην ζυγαριά για να υπερβούν των κακών σου αμετανόητων πράξεων, που θα βάζει ο Σατανάς από την άλλη μεριά, διεκδικώντας την ψυχή σου.

«Η Τουρκία δείχνει την κάννη των πολυβόλων στις απαιτήσεις της Αρμενίας»

Οι Στρατοί της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν διεξάγουν κοινές προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις δύο εβδομάδων στο Μπακού και το Ναχιτσεβάν. Οι ασκήσεις συμπίπτουν με τις αξιώσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Αρμενίας για επιστροφή εδαφών  από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν και έχουν ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα, όπως σημειώνει  η  εφημερίδα Μιλιέτ.