“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Κατασχέσεις Ι.Χ. σε όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας.

Την πλήρη και απόλυτη εφαρμογή του νέου νόμου προκρίνει ο Υπουργός Οικονομικών κ.Στουρνάρας που βλέπει πλέον υστέρηση εσόδων και στο ποσό που είχε προβλεφθεί να εισπραχθεί από τα τέλη κυκλοφορίας.
Με εντολή του κ. Γιάννη Στουρνάρα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ξεκινήσει από το πρωί το έργο της διασταύρωσης στοιχείων, προκειμένου να διακριβωθεί ποιοι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας. Η υστέρηση εσόδων, σε όλα τα επίπεδα. έχει δημιουργήσει κλίμα πανικού στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Εμείς πληρώνουμε το ρεύμα-χρυσάφι αλλά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ 22 ευρώ τον μήνα!

Σήμερα στο MEGA, ο Διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμων Στεργιώτης, μιλώντας για τις αυξήσεις των τιμολογίων του ρεύματος, παραδέχτηκε -χωρίς να κοκκινίσει μάλιστα- ότι και ο ίδιος πληρώνει (ως εργαζόμενος στην ΔΕΗ) 22 ευρώ τον μήνα για την όποια κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι του. Τόλμησε δε να δικαιολογήσει την άθλια και εξωπραγματική αυτή ρύθμιση, λέγοντας ότι πλέον, με νέο νόμο, τα 22 αυτά ευρώ τον μήνα θεωρούνται από το κράτος “εισόδημα” και Φορολογούνται!

«όταν οι Βοσκοί τα βρήκαν με τους Λύκους για το δήθεν καλό των προβάτων»

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Το ζήσαμε και αυτό, τα παραμύθια των  παιδικών μας χρόνων όχι μόνο να πραγματοποιούνται με τον ψεύτη βοσκό που διαλαλούσε το δήθεν κίνδυνο αλλά και να γίνονται  οι χειρότεροι εφιάλτες μας. Η άγραφη πολιτική ιστορία των ημερών μας θα  καταγράψει τέτοια γεγονότα που η  λέξη ΕΞΟΥΣΙΑ θα ταυτίζεται με την λέξη δυστυχία γιατί εδώ κατά συρροή και εξακολούθηση βιώνεται το δράμα αυτό. Άλλωστε με τι λόγια θα μπορούσαμε να περιγράψουμε μία κοινωνική οικονομική γενοκτονία απόρροιας μιας προηγούμενης κρατικής λεηλασίας? Όταν  μάλιστα οι εικόνες και τα γεγονότα που έχουμε μπροστά μας την ζωγραφίζουν με έντονα χρώματα σε όλο το μεγαλείο και την  βιώνει η θλιβερή  καθημερινότητα μας, την στιγμή που ΟΙ ΤΑΓΟΙ και οι ΟΔΗΓΟΙ του Έθνους έχουνε μία  διαφορετική θεώρηση πάνω σε αυτά. 

Ρωσικά πλοία κατευθύνονται στη Μεσόγειο

Στην Ανατολική Μεσόγειο κατευθύνονται πλοία του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας με επικεφαλής το καταδρομικό «Μόσχα». Στο ίδιο τμήμα της θαλάσσιας αυτής λεκάνης έχουν προωθηθεί μοίρες του Βόρειου Στόλου και του Στόλου της Βαλτικής Θάλασσας της Ρωσίας. Νωρίτερα διέσχισε τα Στενά του Βοσπόρου το μεγάλο αποβατικό πλοίο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Σαράτοφ». Μοίρα πλοίων του Στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού με επικεφαλής των μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο «Στρατάρχης Σάποσνικοφ» δεν απέχει πολύ από τον Περσικό Κόλπο. Σε περίπτωση ανάγκης ο στολίσκος αυτός μπορεί γρήγορα να διασχίσει τη Διώρυγα του Σουέζ και να βρεθεί επίσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Γέροντας Παΐσιος: Η Παναγία ήρθε και μου έδωσε αυτό το σταφύλι και τον άρτο.

Μια άλλη μαρτυρία καταγράφει ο γέροντας Χριστόδουλος, ηγούμενος της Ι. Μονής Κουτλουμουσίου στο βιβλιαράκι «Η παρουσία του Μοναχισμού στον σύγχρονο κόσμο»
Ο γέροντας συνήθιζε να έρχεται στις αγρυπνίες της Μονής μας όπου καθόταν στο στασίδι απέναντι από την εφέστιο εικόνα μας, τη Φοβερά Προστασία. Οι αδελφοί επίσης το ν επισκέπτονταν συχνά, καθώς βέβαια και πλήθος προσκυνητών, που φιλοξενούνταν στη Μονή μας. Όμως κάποια περίοδο -ήταν η χρονιά που είχε τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου- πέρασαν σαράντα ημέρες χωρίς να φανεί, χωρίς να ανοίγει την πόρτα της καλύβης, χωρίς να δώσει κανένα σημείο ζωής, γεγονός που μας δημιούργησε ανησυχία. Κάποια μέρα αποφάσισα και κατέβηκα μόνος μου στο καλύβι του. Κτύπησα την πόρτα, αλλά επειδή δεν έλαβα απάντηση, κατάφερα και την παραβίασα. Παρότι ήμουν ανήσυχος, από τη στιγμή της εισόδου μου παραδόξως με κατέλαβε μια απροσδιόριστη και ανεξήγητη ηρεμία.

Γ. Στουρνάρας: Ας μας αγοράσουν οι Τούρκοι!

Όταν λέμε παγκοσμιοποίηση εννοούμε παγκοσμιοποίηση χωρίς κανένα όριο!
Αυτό το απίστευτο δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN. Ο κ. Στουρνάρας ερωτώμενος αν η Ελλάδα θα είχε πρόβλημα να πουλήσει τομείς της χώρας στην Τουρκία απάντησε ότι κατά την άποψή του δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Και γιατί να υπάρχει άλλωστε. Η κυβέρνησή του έχει ήδη επιτρέψει να πουληθούν σε τουρκικές εταιρείες, οι ελληνικές μαρίνες των Γουβιών, της Κέρκυρας και της Λευκάδας και δεν θα διστάσει να πουλήσει στους γείτονες οποιονδήποτε άλλο νευραλγικό τομέα της χώρας.