“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

"Η Ελλάδα πλησιάζει στη "λύση" της εξόδου από το ευρώ".Άρθρο του Π.Κρούγκμαν

“Γιατί η Ευρώπη είναι ο “μεγάλος ασθενής” της παγκόσμιας οικονομίας”; Το ερώτημα θέτει σε άρθρο του στους New York Times, ο Π.Κρούγκμαν ο οποίος επιχειρεί να δώσει απάντηση. Απάντηση που αποδεικνύει ότι όσα υποστηρίζουν οι “εγκέφαλοι” της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι απλά καταστροφικά. Για τους πολίτες εννοείται. Ο Κρούγκμαν γράφει ότι υπάρχουν δύο ειδών “αφηγήσεις” για το πρόβλημα. Τη μία τη “χρεώνει” στους Ρεπουμπλικάνους αναφέροντας όσα υποστηρίζει ο εκ των υποψηφίων Mitt Romney: “η Ευρώπη είναι σε μπελάδες, γιατί έχει κάνει πάρα πολλά για να βοηθήσει τους φτωχούς και βλέπουμε τον επιθανάτιο ρόγχο του κράτους πρόνοιας”, είναι με απλά λόγια η άποψη του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου. Για να “καταρρίψει” το εύκολο επιχείρημα του κράτους πρόνοιας ο Κρούγκμαν επικαλείται το παράδειγμα της Σουηδίας που το 1991 αντιμετώπισε μια τραπεζική κρίση. Και τότε όλοι έσπευσαν να καταδικάσουν το “κράτος πρόνοιας”. Η Σουηδία ,όπως αναφέρει το άρθρο, όχι μόνο ξεπέρασε τη κρίση έχοντας ραγδαία ανάπτυξη, αλλά το κατάφερε χωρίς να αγγίξει στο ελάχιστο το κράτος πρόνοιας.

ΔΙΠΛΑ - ΔΙΠΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟ...ΚΟΛΛΕΓΙΟ.


Χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια σε αυτές τις φωτογραφίες;



Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΝΤΟΜΙΝΟ… Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΟΖ

Αποφασίστηκε από τους εταίρους μας στην ΕΕ και φυσικά με την συνδρομή των 300 βολεψάκηδων (για εμάς χωρίς εμάς) το νέο μνημόνιο. Μαζί με αυτό αποφασίστηκε επίσης και η δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού όπου σε αυτόν θα καταθέτονται όλα τα έσοδα του ελληνικού κράτους και αφού ξεπληρώνονται τα δάνεια πρώτα, μετά ότι μένει θα πηγαίνει στους τσεκουρωμένους μισθούς. Τώρα επομένως είναι η ώρα που μας δίνουν το ελεύθερο να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ. Αυτό θα γίνει διότι τώρα όλα τα έσοδα από την ΑΟΖ θα πηγαίνουν στον ειδικό αυτό λογαριασμό ο οποίος θεσπίστηκε από το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Αυτό θα είναι και η αρχή του ντόμινο για τον παγκόσμιο πόλεμο που έρχεται.  Γιατί; Διότι αυτοί οι κύριοι γνωρίζουν ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ δεν πρόκειται να δεχτεί την ανακήρυξη της ΑΟΖ από την ΕΛΛΑΔΑ για κανέναν λόγο. Θα αντιδράσει και μάλιστα βίαια.

Κοροϊδία χωρίς όρια: Τώρα λένε ότι ο mr 1 εκατομμύριο δεν είναι βουλευτής αλλά ο σύζυγος της Ντ.Μπακογιάννη

Ούτε νυν, ούτε πρώην βουλευτής είναι το άτομο που αναζητεί η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών και που, σύμφωνα με τις καταγγελίες του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη, εμφανίζεται να έχει μεταφέρει σε τράπεζα του εξωτερικού, το Μάρτιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το γραφείο Τύπου της Βουλής, δεν πρόκειται για πρώην ή εν ενεργεία βουλευτή, αλλά για άνδρα, συγγενικό πρόσωπο βουλευτή. Κι ενώ όλοι έσπευσαν σε νέο σαφάρι αναζήτησης, άρχισαν ήδη οι διαρροές, μιας και πλέον λένε ανοιχτά ότι πρόκειται για τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, Ι.Κούβελο, ο οποίος έβγαλε στο εξωτερικό με νομιμότατο τρόπο, το ένα εκατομμύριο!!! Πάντως, η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, ο πρόεδρος της οποίας αναμένεται σε λίγο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, σχετικά με τον έλεγχο που έκανε στα «πόθεν έσχες», συνεχίζεται από το πρωί. Τις προσεχείς ημέρες, αναμένονται επίσης διευκρινίσεις από την Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των βουλευτών, για τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους, που, όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Παρασκευή στη Βουλή, έχουν εμβάσει στο εξωτερικό, ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ. Για την υπόθεση αυτή η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε δηλώσεις:

Συνάντηση Γ. Μανιάτη με τον Πρόεδρο της Gazprom


Ο Yπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μαζί με τον Υφυπουργό, Γιάννη Μανιάτη και το Γ.Γ. Ενέργειας, Κώστα Μαθιουδάκη, συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία της Gazprom Export, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της εταιρείας, Alexander Medvedev. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Prometheus Gas, Δημήτρης Κοπελούζος. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε όλα τα κοινού ενδιαφέροντος θέματα εφοδιασμού φυσικού αερίου της χώρας μας, όπως και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στο χώρο της ενέργειας το οποίο έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Το λέν’ κι οι χαρτορίχτρες, έρχεται βαλές ... "Κουπάτος"

Η αποκάλυψη της απάτης

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Από τον Ιούνιο του 2009 η ανεπίσημη CIA της Αμερικής, η ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών Stratfor των Η.Π.Α., έβλεπε ότι η αναπόφευκτη κατάληξη της ελληνικής οικονομίας ήταν το Δ.Ν.Τ. και ότι συνεπάγεται αυτό. Αυτό αποκαλύπτεται τώρα από τα απόρρητα ηλεκτρονικά αρχεία μυστικών κρατικών υπηρεσιών των Η.Π.Α. που δημοσιοποιεί το Wikileaks. Η Stratfor, η σκιώδης αυτή CIA όπως χαρακτηρίζεται, με δύο σοβαρές πηγές πληροφοριών στην Αθήνα( πιθανά ανώτατους κρατικούς υπαλλήλους στους τομείς άμυνας και οικονομίας) που είχαν τους κωδικούς GR001 και Gr101, είχε από τον Ιούνιο του 2009 διαπιστώσει, ότι τα διαθέσιμα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας ουσιαστικά τελειώνουν τα μέσα του Δεκέμβρη 2009 και μόνη λύση για τη χώρα ήταν η προσφυγή στο ΔΝΤ. Οι πληροφορίες της Stratfor διοχετεύονται και σε όλα τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ ώστε να γνωρίζουν το παρών και μέλλον των συμμάχων τους και τη γαιοστρατηγική πολιτική της Ατλαντικής συμμαχίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» κορόιδευε ανοιχτά τον ελληνικό λαό. Γιατί ήξερε, σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχε ενημερωθεί από τη Stratfor, ότι λεφτά δεν υπάρχουν και η χώρα είχε πάρει τον κατήγορο για το ΔΝΤ και τον πολυετή δανεισμό και την πολυετή αιχμαλωσία στην τρόικα. Μέσα λοιπόν από τα απόρρητα αρχεία πληροφοριών που παρουσίασε η Wikileaks, γίνεται και η αποκάλυψη της μεγάλης προεκλογικής απάτης του Γ. Παπανδρέου σε βάρος του ελληνικού λαού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…

…ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ!
MAX KEISER: “ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΤΕ”! Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ!
Το βίντεο γυρίστηκε λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση της δανειακής σύμβασης, δείχνει όμως το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της Ελλάδος με συμπρωταγωνιστές τους δωσίλογους της Κυβέρνησης Παπαδήμου! Παραμυθιάζουν τον λαό ότι δήθεν τον σώζουν αλλά στην πραγματικότητα έχουν σχεδιάσει και δημιουργούν οικονομικό ολοκαύτωμα στην Ελλάδα. Το σχέδιο της Γερμανίας για κατάκτηση της Ελλάδος ξεκίνησε από την ημέρα που δημιουργήθηκε η  ευρωζώνη και τώρα ολοκληρώνεται. Και τα δικά μας πολιτικά λαμόγια, Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, εξακολουθούν και λένε ότι η επιστροφή στη δραχμή θα είναι η καταστροφή μας! Ενώ με το ευρώ σωζόμαστε! Πολιτικοί αλήτες, εγκληματίες και προδότες! Δείτε το βίντεο, τα λέει όλα:



"Να πως θα βγούμε από τη κρίση. Με θάρρος". Η πρόταση ενός γνωστού Έλληνα επιχειρηματία

Όσοι αυτά τα δύο χρόνια που η χώρα κλυδωνίζεται μέσα στην θύελλα, τόλμησαν να προτείνουν μία άλλη λύση πέρα από αυτή που προτάθηκε και επιβλήθηκε, παρουσιάστηκαν περίπου ως γραφικοί εθνικιστές και υπερπατριώτες. Όχι ότι δεν υπήρξαν και τέτοιοι, οι οποίοι τελικά έκαναν μεγάλη ζημιά δίνοντας επιχειρήματα σ΄ όσους επιθυμούσαν την επιβολή της "τελικής λύσης". Όμως υπάρχουν απόψεις που πρέπει να ακουστούν ,από ανθρώπους που και σοβαροί είναι και έχουν μία κοινωνική και οικονομική θέση η οποία τους επιβάλει να πάρουν θέση αλλά επιβάλει και σ΄ όλους μας να τους ακούσουμε. Ίσως για το μόνο που θα μπορούσαμε να τους "επιπλήξουμε", είναι ότι δεν μίλησαν νωρίτερα "φοβούμενοι" ότι θα τους εντάξουν στην κατηγορία των γραφικών που προαναφέραμε. Ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου δεν ανήκει σ΄ αυτή τη κατηγορία. Αρκετές φορές έχει πάρει θέση χωρίς φόβο και πάθος. Η ομιλία του που δημοσιεύουμε έγινε στην Παλαιά Βουλή και είναι εξαιρετική. Αποδεικνύει ότι όσοι υποστηρίζουν άλλες λύσεις για έξοδο από την κρίση δεν είναι ούτε γραφικοί, ούτε ρομαντικοί. Μπορεί να είναι απλά ρεαλιστές. 

ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ

Να τονίσουμε ότι οι περισσότεροι γέροντες αναφέρουν ότι αυτά που ζούμε τώρα έχουν σχέση με τα παρακάτω  του γ. Παΐσιου που αναφέρονται στον Β΄ Τόμο των Λόγων του με τίτλο «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ» :

«Γέροντα, σ' αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέμβη ο Χριστός;»
«Ναι. Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Αγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φαει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώση ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθή το πλάσμα Του, θα αφήση το πλάσμα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθή στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώση από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθη μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια. Μερικοί συνδυάζουν με αυτήν την επέμβαση του Χριστού την Δευτέρα Παρουσία. Εγώ δεν μπορώ να το πω. Ο λογισμός μου λεει ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόμη. Θα επέμβη ο Χριστός, θα δώση μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξη όλο το κακό και θα το βγάλη σε καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Εξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό! Ετσι θα κηρυχθή το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και τότε ο Χριστός θα έρθη ως Κριτής να κρίνη τον κόσμο. Αλλο Κρίση, άλλο μια επέμβαση του Χριστού, για να βοηθήση το πλάσμα Του.»

H S&P υποβάθμισε την Ελλάδα σε «επιλεκτική» χρεοκοπία

Με αφορμή την υιοθέτηση της νομοθεσίας για τα CACs από την ελληνική κυβέρνηση, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη CC και την βραχυπρόθεσμη C πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε «επιλεκτική» χρεοκοπία (selective default).
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών εξηγεί τους λόγους της υποβάθμισης:«Όπως ήταν αναμενόμενο, η S&P προχώρησε στην υποβάθμιση της Ελλάδας σε βαθμίδα "SD" και τον κατάλογο των επιλέξιμων τίτλων του PSI σε βαθμίδα "D", λόγω της νομοθετικής εισαγωγής των CACs (ρήτρες συλλογικής δράσης) στα ομόλογα ελληνικού δικαίου και της έναρξης της μεγάλης έκτασης εθελοντικής προσφοράς του PSI. Η κίνηση αυτή είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων και όλες οι επιπτώσεις της έχουν προβλεφθεί, σχεδιαστεί και αντιμετωπιστεί με τις σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Eurogroup. Η αξιολόγηση αυτή δεν έχει καμία επίπτωση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς η όποια επίδρασή της στην ρευστότητα έχει ήδη αντιμετωπιστεί από την Τράπεζα της Ελλάδας και μετέπειτα από το EFSF. Η Ελληνική Δημοκρατία θα παραμείνει στην αξιολόγηση "SD" όσο διάστημα θα παραμένει ανοιχτή η προσφορά του PSI. Μετά την ολοκλήρωση του PSI η Ελληνική Δημοκρατία αναμένεται να επαναξιολογηθεί προς τα πάνω».

Μισθοί Βουλγαρίας και τιμές Παρισιού και Λονδίνου

Όταν είχαμε αρχίσει να μπαίνουμε στα βαθιά της κρίσης, κάποιοι αυτόκλητοι ειδικοί έλεγαν ότι, μαζί με τη συμπίεση των αποδοχών και την άγρια φορολόγηση, θα διαμορφωνόταν μία αντίστοιχη πτώση του κόστους ζωής ώστε να διαμορφωθεί μια ισορροπία σε χαμηλότερο επίπεδο, όπως για παράδειγμα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Όμως απλώς αποδείχτηκε ότι το μόνο που ακολούθησε κάποια πτωτική πορεία ήταν η αγορά των ακινήτων, η οποία όμως φαίνεται να εντάσσεται και αυτή στον γενικότερο σχεδιασμό της απομείωσης της περιουσίας των Ελλήνων, παρά στην εφαρμογή των... νόμων της αγοράς. Αντίθετα το σύνολο σχεδόν των αγαθών που πωλούνται στην ελληνική αγορά διατηρούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα (τα περισσότερα επειδή είναι εισαγόμενα) προκαλώντας ένα σύστημα ανισορροπίας με αποδοχές Βουλγαρίας και τιμές... Παρισιού και Λονδίνου. Μάλιστα οι «Financial Times » αφιέρωσαν ιδιαίτερο άρθρο σε αυτό το «ελληνικό παράδοξο» που συνιστά η διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης μισθών έναντι της ανατίμησης τιμών και κόστους παρεχόμενων υπηρεσιών, σε σημείο που να διαμορφώνεται ένας ιδιαίτερος «ελληνοπληθωρισμός» (Greekinflation, όπως το ονόμασαν στον εύγλωττο τίτλο τους).

«Η πρώτη αποικία της ΕΕ»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Βαθύτατα οργισμένος με τη στάση των Γερμανών απέναντι στην Ελλάδα ήταν ο γερμανικής καταγωγής αρθρογράφος των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου Βόλφγκανγκ Μινχάου τη Δευτέρα. Τον είχε κάνει έξω φρενών η έμμεση υπόδειξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να αναβληθούν οι εκλογές στην Ελλάδα. «Βρισκόμαστε στο σημείο όπου η επιτυχία (σ.σ. του προγράμματος «διάσωσης» της χώρας μας) δεν είναι πλέον συμβατή με τη δημοκρατία. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να εμποδίσει μια ΄λανθασμένη΄ δημοκρατική επιλογή», γράφει στο άρθρο του και προσθέτει: «Η Ευρωζώνη θέλει να επιβάλει τη δικής της επιλογής κυβέρνηση στην Ελλάδα - την πρώτη αποικία της Ευρωζώνης»! «Πρώτη αποικία της Ευρωζώνης», λοιπόν η πατρίδα μας κατά τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Θέμα δημοκρατίας και μάλιστα σοβαρότατο επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα. «Αλλο πράγμα είναι η ανάμειξη των δανειστών στη διαχείριση της πολιτικής μιας χώρας που παίρνει τα δάνεια και άλλο να λες στη χώρα αυτή να ματαιώσει τις εκλογές ή να εφαρμόσει πολιτική που μονώνει την κυβέρνηση από την έκβαση δημοκρατικών διαδικασιών» υπογραμμίζει η εφημερίδα.