“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Μέχρι και οι εικόνες που έφεραν οι Μικρασιάτες βοούν «ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε πίσω»

Αυτή την μαρτυρία την λάβαμε στα μέσα του Οκτωβρίου που μας πέρασε και κρίναμε σκόπιμο να την αναφέρουμε όταν θα πλησιάζει η εορτή του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όταν οι κατατρεγμένοι  πρόγονοι μας αφήσαν τις πατρίδες στην γη της Ιωνίας  της Μικράς Ασίας για να περάσουν στα απέναντι νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ μέσα στις βάρκες, τα μόνα πράγματα που πήραν ήταν τα άγια εικονίσματα τους. Αυτά ήθελαν να γλυτώσουν από την καταστροφική μανία των αγαρηνών.

Παπά - Φώτης ο Λαυριώτης «η ανθρωπότητα θα φορέσει μελιντζανιά ρούχα (πένθιμα), μεγάλοι σεισμοί και πόλεμοι παντού για τις αμαρτίες της»

Φώτο: Ιανουάριος του 2003 ο Παπά- Φώτης ο Λαυριώτης με τον αρθρογράφο Δρ. Κωνσταντίνο Βαρδάκα
Μετά τον δείπνο σε οικία πνευματικών του παιδιών ζήτησε να βγούμε μαζί φωτογραφία. Όλοι οι παριστάμενοι εξεπλάγησαν γιατί ο Παπά Φώτης δεν έβγαινε συχνά φωτογραφίες εκτός και αν ήταν παιδιά.  Κάποιος τον ρώτησε ..παππούλη να βγούμε και  μαζί φωτογραφία; Και του απάντησε: Βρε με αυτόν βγαίνω φωτογραφία για να την βλέπει όταν θα γράφει και θα τον χλευάζουν οι άνθρωποι , να θυμάται εμένα. Τότε δεν υπήρχε καμία σκέψη να αρθρογραφούμε για ΧΡΙΣΤΟ και Ελλάδα (είπε και άλλα που  δεν είναι επί  του παρόντος) Σήμερα όμως μετά τον φονικό σεισμό στην Αλβανία θυμηθήκαμε τον Γέροντα γιατί σε ανύποπτο χρόνο μας είπε, δίχως να προηγηθεί καμμιά ερώτηση μας : Βάλε σημάδι την ΑΛΒΑΝΙΑ. Μετά «η ανθρωπότητα θα φορέσει  μελιντζανιά ρούχα (πένθιμα), μεγάλοι σεισμοί και πόλεμοι παντού για τις αμαρτίες της»