“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΕΡΩΤΗΜΑ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ;

Οργή και απορία από Μόσχα: "Δεν μας ζήτησε ποτέ κανενός είδους βοήθεια ο Α.Τσίπρας - Αν μας ζητούσε θα ανταποκρινόμασταν"
Με οργή αντέδρασε η Μόσχα στα ευφάνταστα δημοσιεύματα και στην ερώτηση βουλευτών της ΝΔ περί δήθεν αιτήματος βοήθειας του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα προς τον Β.Πούτιν για να του δώσει δάνειο 10 δισ. ευρώ για να τυπώσει .... δραχμές, αλλά και πάλι τέθηκε εμμέσως πλην σαφώς το ερώτημα "Γιατί δεν μας ζήτησε βοήθεια ο Ελληνας πρωυυπουργός;"!

ΟΙ ΑΓΕΝΝΗΤΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ

Παπαδόπουλος Θεόφιλος - Δάσκαλος
Ὁ Ἕλληνας μὲ τὸν ἑλληνισμό του καὶ τὴν ὀρθοδοξία του εἶναι σὰν τὸν ἐπιστήμονα ποὺ μὲ τὸν ἀξονικὸ τομογράφο του ἀνακαλύπτει καὶ τὸ παραμικρὸ ὀγκίδιο (τὰ κύτταρα ποὺ τρελάθηκαν). Ἔτσι, ὁ Ἕλληνας μὲ τὸν δικό του ἐξοπλισμὸ μπορεῖ νὰ ἐπισημαίνει τὶς δυσλειτουργίες (τὶς πλάνες) καὶ τὰ μικρόβια (τὶς ἀπάτες) ποὺ θὰ ὁδηγήσουν τὴν ἀνθρωπότητα στὸν ἀφανισμό. 

Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ

"...και μέσα σε λίγη ώρα πέρασε χρόνος πολύς" λέει ο Εθνικός ποιητής.
Από τις 5 Ιουλίου, την ημέρα του δημοψηφίσματος του 61,3% ΟΧΙ, έως και σήμερα οι ιστορικές εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. 
Το μόνο που δίνει την εντύπωση κάποιας επιβράδυνσης είναι οι αέναες συνεδριάσεις των διαφόρων γραφειοκρατικών μηχανισμών της ΕΕ. Eurogroup, Ecofin, αλλεπάλληλες διασκέψεις κορυφής κλπ, κλπ, κλπ.