“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Τασιάδης:“Η Ελλάδα δεν μου πρόσφερε τίποτα”

Ο Σιδέρης Τασιάδης κατέκτησε το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο στο ατομικό σλάλομ του κανόε καγιάκ αλλά οι Έλληνες δεν πανηγύρισαν, αφού η σημαία που ανέβηκε στον ιστό ήταν η γερμανική. Ο Τασιάδης, αν και έχει Έλληνες γονείς, συμμετέχει με την Γερμανία και δηλώνει πως νιώθει Γερμανός. Στα 22 του χρόνια, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στουςΟλυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο κανόε καγιάκ σλάλομ (C1), με τα χρώματα της Γερμανίας. Από τα 5 ως τα 10 ωστόσο έζησε στην Ελλάδα, απ’ όπου και κατάγεται, αν και γεννήθηκε στο Άουγκσμπουργκ. Και οι δύο γονείς του Τασιάδη εξάλλου είναι Έλληνες, η χώρας μας ωστόσο δεν του προσέφερε τίποτα, σε αντίθεση με την Γερμανία, όπως αναφέρει στο «protagon».

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ...!!! ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ "ΑΜΕΣΩΣ" ΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ...!!!

Το ισραηλινό Γραφείο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κάλεσε με ανακοϊνωσή του όλους τους πολίτες του Ισραήλ να εγκαταλείψουν «αμέσως» την αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά μετά από πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενες επιθέσεις εναντίον τους. "Το Γραφείο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (που υπάγεται στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου) καλεί όλους τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στο Σινά να φύγουν αμέσως και να επιστρέψουν στο Ισραήλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τρομοκρατικές ομάδες που εδρεύουν στη Λωρίδα της Γάζας και άλλα στοιχεία συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να διαπράξουν στο πολύ εγγύς μέλλον τρομοκρατικές επιθέσεις, απαγωγές κυρίως, με στόχο Ισραηλινούς τουρίστες στο Σινά», διευκρινίζει η ίδια πηγή.

“Σχολάσατε καὶ γνῶτε ὅτι ἐγώ εἰμι ὁ Θεὸς”

Αρχ. Χρυσόστομου Παπαθανασίου
Ωραιότατη προτροπή. Ελευθερωθείτε από κάθε περισπασμό καί με ηρεμία προσέξτε καί μάθετε «ότι εγώ είμαι ό Θεός». Σχολάσατε. Σταματείστε τίς ατέλειωτες βιοτικές μέριμνες. Παύσατε καί ελατέ να γνωρίσετε τον Θεό. Κόψτε τα δεσμά πού σας κρατούν δεμένους στα γήινα καί στα φθαρτά. Αυτή είναι ή συμβουλή πού έρχεται από τον 45ο Ψαλμό καί το στίχο 11. Με τη γραφίδα του Ψαλμωδού ό ιδιος ο Θεός μας δείχνει το δρόμο μιας ανάπαυλας, μιας άπελευθέρωσης από τα υλικά, για να Τον γνωρίσουμε βαθύτερα. Είναι γεγονός ότι μέσα στίς ποικίλες ενασχολήσεις ό σύγχρονος άνθρωπος δεν ακούει αυτή τη θεϊκή προτροπή.  Δεν μένει χρόνος, ούτε διάθεση, ούτε δύναμη, για κάτι το ανώτερο, το πνευματικότερο, το ουσιαστικότερο,πού έπαναπαύει την ψυχή. Όπως λέγει ό Μ. Βασίλειος, η ζωή μας καταντάει «βοσκηματώδης» καί δεν κοιτάμε τον ουρανό. Αξίζει όμως να αφήνουμε συχνά-πυκνά τίς βιοτικές μέριμνες πού δεν τελειώνουν ποτέ, καί να στρέφουμε την ύπαρξη μας προς τα άνω.

Η Βρετανία "προξενήτρα" μεταξύ Ισραήλ - Του ρκίας!!!

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
Η Βρετανία έχει αναλάβει να κάνει την ''προξενήτρα'' μεταξύ του του Ισραήλ και της Τουρκίας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ΄΄δυτικής΄΄ προσπάθειας για συμφιλίωση των δύο πλευρών, οι σχέσεις των οποίων καταστράφηκαν εξαιτίας των συνεπειών της αιματηρής επέμβασης ισραηλινών κομάντος σε τουρκικό πλοίο με ακτιβιστές  που συμμετείχε  στον «Στολίσκο της Ειρήνης» με κατεύθυνση την Γάζα, τον Μάιο του 2010. Στην εξέλιξη αυτή αναφέρεται η ισραηλινή «Χααρέτζ» η οποία γράφει ότι  οι Βρετανοί παίζουν το ρόλο των μεσολαβητών στο διάλογο, που ξεκίνησε μεταξύ των ηγεσιών των δύο χωρών. Ειδικά μέσω του Λονδίνου οι Τούρκοι και οι Ισραηλινοί ανταλλάσσουν μηνύματα  σε αυτή την φάση για την τρέχουσα κατάσταση στον κόσμο.

"Ευρω-εκτέλεση" της Ελλάδας προωθούν οι Γερμανοί !!!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Μαχαιριά στο στήθος ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της κεντροαριστερής γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung του Μονάχου: «Η Ελλάδα πλέει προς τη χρεοκοπία»! Καμιά παρηγοριά δεν προσφέρουν οι υπότιτλοι: «Η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνούνται στην Αθήνα νέο πακέτο βοήθειας. Στον πρωθυπουργό Σαμαρά λείπουν έως 50 δις ευρώ.Το φθινόπωρο απειλείται η χρεοκοπία του κράτους». Από τις πρώτες φράσεις του ρεπορτάζ το μήνυμα γίνεται σαφέστατο: Ευρωζώνη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν ήδη αποφασίσει να οδηγήσουν τη χώρα μας στον οικονομικό Καιάδα, αρνούμενοι κάθε περαιτέρω βοήθεια για να βγούμε από το βάραθρο της ύφεσης στο οποίο μας έριξε η πολιτική των Μνημονίων που μας επέβαλαν.