“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

☦ Αγία Χρυσή η Νεομάρτυς (13 Οκτωβρίου )

Η Αγία Χρυσή γεννήθηκε στο χωριό Σλάτενα (σημερινή Χρυσή) της επαρχίας Αλμωπίας Νομού Πέλλης. Ο πατέρας της ήταν φτωχός και είχε τέσσερις θυγατέρες. Η Χρυσή ήταν ωραία στο σώμα και στην ψυχή.

Κάποτε, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλες γυναίκες στους αγρούς και μάζευε καυσόξυλα, την απήγαγε κάποιος Τούρκος και τη μετέφερε στο σπίτι του. Ο Τούρκος προσπάθησε με κολακείες να την εξισλαμίσει και να την κάνει γυναίκα του. Η Χρυσή όμως αντιστάθηκε και δυναμικά απάντησε: «Εγώ τον Χριστό μόνο γνωρίζω για νυμφίο μου, που δεν θα αρνηθώ και αν ακόμα με κομματιάσεις». Οι γονείς και οι συγγενείς της Χρυσής, με εξαναγκασμό των Τούρκων, την παρακαλούσαν να δεχτεί τον μωαμεθανισμό για να σωθεί.

☦ “Με την συκοφαντία ανεβαίνουμε στον Γολγοθά”

Δεν κουράστηκαν μόνο οι άνθρωποι, κουράστηκαν και οι πέτρες

Και ξαφνικά ζούμε την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης για να καλύψει το άδειασμα της ανθρώπινης νοημοσύνης, κοινώς το άδειασμα του μυαλού μας που επιτεύχθηκε με τόσα πλυντήρια προπαγάνδας τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά δεν θα προλάβουν να πάρουν το φύραμα του θειικού δώρου της κοινής λογικής, κάτι υπάρχει και αυτό αντιστέκεται.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Την δεκαετία του 1920 κάθε πρωί που κατέβαινε μετά την ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  τα σκαλοπάτια του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ στην λεωφόρο Βουλιαγμένης (στο παλαιό εκκλησάκι), ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ο ΠΛΑΝΑΣ έκανε τον Σταυρό του και μονολογούσε « Κύριε σώσε με από τον πειρασμό της σημερινής συκοφαντίας».

☦ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΡΑΖΟΥΝ.

Αρμενία Αζερμπαϊτζάν: «Μοιάζει περισσότερο με έναν ολοκληρωτικό πόλεμο παρά με  κατάπαυση του πυρός» από το https://www.bbc.com/news 

ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ - ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ  ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.

Η ΜΙΚΡΗ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ  ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΝΕΡΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ.