“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 260μ.Χ., οι γονείς του ήταν ευγενείς και ο πατέρας του ήταν Μακεδόνας Στρατηγός της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αλλά ο Άγιος Δημήτριος δεν ξεχώρισε μόνο για την ευγενική του καταγωγή μα και για την αρετή του, την ευπρέπεια και την ευγένεια της ψυχής του και την ικανότητά του στην στρατιωτική τέχνη, που εκείνη την εποχή αποτελούσε πεδίο διάκρισης για τους νέους και θεωρούταν ιδιαίτερα δημοφιλής. Μάλιστα ο Άγιος Δημήτριος έφτασε σαν στρατιωτικός στο αξίωμα του Δούκα, ξεπερνώντας την δόξα του πατέρα του.

Απολυτίκιον Αγίου Δημητρίου

Μέγαν εὕρατο v τοῖς κιvδύvοις, σὲ ὑπέρμαχοv, οἰκουμένη, Ἀθλοφόρε τὰ ἔθνη τροπούμενον. Ὡς οὖν Λυαίου καθεῖλες τὴν ἔπαρσιν, ἐν τῷ σταδίῳ θαῤῥύvας τὸν Νέστορα, οὕτως Ἅγιε, Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Στης Ελλάδος την αυλή... έφτασε η ώρα… που δεν θα φτάνει το σκοινί

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ντύστε ολάκερη την ΕΛΛΑΔΑ και κυρίως το ΑΓΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ μας με την Ελληνική Σημαία και ανάψτε τα κανδήλια σας. Ο εχθρός είναι προ των Πυλών και εντός ημών.
«ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΗΣΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΖΟΥΡΑΦΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ! Η Άγκυρα πήγε «ένα βήμα παραπέρα»: Με ΝΟΤΑΜ καταγγέλλει ως «παράνομη» άσκηση του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο!» 24/10/2016 www.pronews.gr/portal
Το Αγιοτόκο-Αρχιπέλαγος μας  σαν γενεσιουργός τροφοδότης του διαχρονικού πολιτισμού μας ανέλαβε πάλι τον ¨άχαρο ρόλο να μας ξυπνήσει και να μας φέρει στα ίσα μας.  ΠΩΣ ;;