“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Γέροντας Παΐσιος: Από την κοσμική ευτυχία βγαίνει το κοσμικό άγχος

Όσο απομακρύνονται οι άνθρωποι από την φυσική ζωή, την απλή, και προχωρούν στην πολυτέλεια, τόσο αυξάνει και το ανθρώπινο άγχος. Και όσο απομακρύνονται από τον Θεό, επόμενο είναι να μη βρίσκουν πουθενά ανάπαυση. Γι' αυτό γυρίζουν ανήσυχοι ακόμη και γύρω από το φεγγάρι -σαν το λουρί της μηχανής γύρω από την τρελλή ρόδα-, γιατί ολόκληρος ο πλανήτης μας δεν χωράει την πολλή τους ανησυχία.
Από την κοσμική καλοπέραση, από την κοσμική ευτυχία, βγαίνει το κοσμικό άγχος. Η εξωτερική μόρφωση με το άγχος οδηγεί καθημερινώς εκατοντάδες ανθρώπων (ακόμη και μικρά παιδιά με άγχος) στις ψυχαναλύσεις και στους ψυχιάτρους και κτίζει συνεχώς Ψυχιατρεία και μετεκπαιδεύει ψυχιάτρους, ενώ πολλοί ψυχίατροι ούτε Θεό πιστεύουν ούτε ψυχή παραδέχονται. Επομένως, πώς είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να βοηθήσουν ψυχές, αφού και οι ίδιοι είναι γεμάτοι από άγχος; Πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος να παρηγορηθή αληθινά, αν δεν πιστέψη στον Θεό και στην αληθινή ζωή, την μετά θάνατον, την αιώνια;

Εἶμαι «καλὰ πολὺ καλὰ» εὐχαριστῶ, γιὰ σᾶς τὸ ἴδιο ἐπιθυμῶ

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ἀγαλλίαση καὶ εὐδαιμονία διακατέχει τὸ πανελλήνιο μετὰ τὶς πραγματικὰ καταπληκτικὲς δηλώσεις τοῦ Ἕλληνα πρωθυπουργοῦ καὶ πολλῶν παραγόντων τῆς ἑλληνικῆς κυβέρνησης, ὅτι ἄρχισε πλέον ἡ ἀνοδικὴ πορεία καὶ τὰ πρῶτα σημάδια τῆς ἀνάκαμψης τῆς ἑλληνικῆς οἰκονομίας ἔχουν ἀρχίσει νὰ ρίχνουν ἄπλετο «φῶς» στὸ τοῦνελ.

ΠΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΘΑ πυροδοτήσει πραγματικά ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΑ ΡΩΜΗΟ;

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Μήπως οι  ανοιξιάτικες επαγγελίες του πρωθυπουργεύοντος? Οι γνωματεύσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης? Η αφρόκρεμα των υπολοίπων πολιτικών  οδοντόπαστων? Η φιλευσπλαχνία του ΔΝΤ και της  ΕΕ? Το Ξανθό γένος η οι  κίτρινοι ευγενικοί επενδυτές της  άπω  ανατολής? Οι επιχορηγούμενες πλουσιοπάροχα μέχρι πρόσφατα ΜΚΟ? Οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών  με κούρεμα γουλί που είναι και της μόδας? Η μέχρις αηδίας ακηδία των πνευματικών ταγών μας? Μήπως βρέ  παιδιά ξέχασα κανέναν άλλον περισπούδαστο από αυτούς που καθεύδουν μέσα στον ονειρικό εφησυχασμό τους?

Πήραν «σβάρνα» τα εργοτάξια για να δείξουν ότι άρχισαν τα έργα !!! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

Μόνο ο Πατακός, «ο μυστράκιας», θα λείπει σήμερα από το Ζευγολατιό Κορινθίας.

Σαμαράς και Βενιζέλος εγκαινιάζουν και την γέφυρα Ρίου-Αντιρίου!
Μόνο ο Στυλανός Παττακός, "ο μυστράκιας", θα λείπει σήμερα από το Ζευγολατιό, όπου οι Σαμαράς, Βενιζέλος και εκπρόσωπος του Πάστορα Κουβέλη (ο ίδιος ξέμεινε στις Βρυξέλλες), θα εγκαινιάσουν εκ νέου την «πανηγυρική» επανεκκίνηση του έργου στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών. Με την κίνηση αυτή ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ηρεμήσει τα πνεύματα στο συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του οποίου (και ο πρόεδρός τους) διαμαρτύρονται διότι «βρίσκονται σε ρόλο κυβερνητικού κομπάρσου»  με την ΝΔ (και τον κ. Σαμαρά) να εισπράττουν το «χειροκρότημα» για τις επιτυχίες της κυβέρνησης.
Με την ευκαιρία τους καλούμε να εγκαινιάσουν εκ νέου την γέφυρα Ρίου-Αντιρίου αλλά και το Γεφύρι της Άρτας.