“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ναγκόρνο Καραμπάχ για την Τουρκία οι Οινούσσες!

Γράφει ο Δρ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡΙΒΑΣ
Διδάσκει το μάθημα της Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Γεωγραφία της Ασφάλειας και των Αφοπλισμών στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Η πρωτοφανής πρόκληση της Άγκυρας στο Αιγαίο να προχωρήσει σε διαδοχικές και επαναλαμβανόμενες επί διήμερο υπερπτήσεις μαχητικών της αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά έρχεται αμέσως μετά την αιφνιδιαστική (;) επίθεση των αζερικών δυνάμεων στον αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Είναι περίπου βέβαιο ότι το Αζερμπαϊτζάν ωθήθηκε σε αυτήν τη μάλλον βεβιασμένη ενέργεια από την Άγκυρα.

Στο Άγιο Όρος Πατριάρχης Ρωσίας και Πούτιν. Νέο «επεισόδιο» στις σχέσεις Φαναρίου – Μόσχας

Σύσσωμη η πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της Ρωσίας αναμένεται να καταφθάσουν στα τέλη Μαϊου στο Άγιο Όρος για τους εορτασμούς των 1.000 χρόνων παρουσίας των ρώσων μοναχών στον Άθω.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσουν επίσημο προσκύνημα στο Άγιο Όρος, με αφορμή την ιστορική για τη ρωσική ορθοδοξία χιλιετηρίδα, από το οποίο ωστόσο θα απουσιάσει, όχι τυχαία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, πνευματικός ηγέτης της μοναστικής πολιτείας.