“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

☦ Στις πολύ δύσκολες μέρες μας Δώρο ΘΕΟΥ η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ για την Ελλάδα λέγεται ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ. Προσωπική ΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί

γιατί ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ η  ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ σε εποχές απαρηγόρητες;

ΚΑΙ γιατί στην Ελλάδα;

ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ γιατί αυτό το ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ που συμβαίνει δηλ. η αδιάλειπτη δακρυρροή της Εφέστειας Εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα Αττικής εδώ και 18 συνεχόμενους μήνες αλλά και η έκτακτη συνεχόμενη Μυροβλησία της από την Μεγάλη Τετάρτη του 2021 είναι σημείο ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ για την πατρίδα μας που δοκιμάζεται τις έσχατες αυτές δεκαετίες με ανέχεια , αμαρτία , διαστροφή , αίρεση και ασθένειες ψυχών και σωμάτων. Αν σε όλα αυτά τα δεινά προσθέσουμε και τις σκοτεινές ή φανερές επιθέσεις των δήθεν φίλων και εχθρών που θέλουν να μας τσαλακώσουν και να μας εξαφανίσουν τότε η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ και όλα αυτά που συμβαίνουν αποδεικνύουν ότι ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν εγκατέλειψε αυτό το περιβολάκι της Μεσογείου την στιγμή που το έχουν περικυκλώσει ακοές μεγάλου και ανθρωποκτόνου  πολέμου.

☦ "μάτωσε" η ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ και πίδακας "αίματος" ανέβλυσε από το ΠΡΟΣΦΟΡΟ

ΦΡΙΚΤΑ ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ στην Πατρίδα μας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τόσα γίνονται τούτες τις ώρες στην γη και στον Ουρανό που τολμάμε να πούμε ότι ποτέ δεν έγιναν στο παρελθόν.

Πρωτάκουστα και Πρωτοφανή ακόμα και να τα περιγράφεις.

Αλλά πως να μην είναι όταν ακοές πολεμικών αλαλαγμών προειδοποιούν για  ανοικτή πλέον σύγκρουση του ΝΑΤΟ με την Ρωσία  περιφερειακά της Ουκρανίας ( βλ. Μολδαβία- Ρουμανία - Υπερδνειστερία) ακόμη και μέσα στην Μαύρη Θάλασσα.

☦ Δεκαετία του 2000 σε μια αγία γερόντισσα εμφανίστηκε η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ και είπε: «Αν υπήρχαν πέντε Δεσποτάδες, θα σας έδινα την ΠΟΛΗ»

Το ακούσαμε ιδίοις και σήμερα με όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν, αλλά και έχουν συμβεί από τότε,  ο λόγος αυτός συνεχίζει να έρχεται έμπροσθεν μας.

"το αν υπήρχαν πέντε Δεσποτάδες"  δεν μπορούσαμε να το εξηγήσουμε γιατί η αγία αυτή γερόντισσα δεν μας είπε τίποτε άλλο, καθότι το μείζον για την ίδια  δεν είναι ο κατασκανδαλισμός και ο διχασμός των πιστών, αλλά η ενότητα και η πνευματική ολότητα   με καπετάνιο του σκάφους της Εκκλησίας, τον Κύριο ημών Ιησού  Χριστό, που κρατά γερά το τιμόνι εν μέσω δαιμονικών καταιγίδων.