“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

LIDL: Απέσυραν εκατομμύρια την ώρα που ο Σόιμπλε έσφαζε την Κύπρο! Τυχαίο;

Πως τα LIDL «φυγάδευσαν» 3.950.000€ από την Κύπρο
Γνωρίζοντας ότι οι συμπατριώτες τους θα πίεζαν προς την κατεύθυνση του «κουρέματος» οι Γερμανοί της Lidl Κύπρου φρόντισαν να προστατεύσουν τις καταθέσεις τις οποίες σήκωσαν ελάχιστες ημέρες πριν το επίμαχο Eurogroup στις 15 Μαρτίου. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες η γερμανική εκπτωτική αλυσίδα super market, η οποία εκτός των άλλων προωθούσε την κατεχόμενη Κύπρο ως τουριστικό προορισμό, απέσυρε 4.300.000 ευρώ από τις κυπριακές τράπεζες από τις 4 έως 12 Μαρτίου. 

Zeit: «Η Αθήνα πέφτει σε μελαγχολία»

«Η Αθήνα πέφτει σε μελαγχολία» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στον ιστότοπο της γερμανικής Zeit, η οποία προσθέτει: «Συνοικίες που πνέουν τα λοίσθια, χαμένοι κάτοικοι. Η κρίση χρέους καταστρέφει την ανεμελιά της Αθήνας και αλλάζει το χαρακτήρα της πόλης». Το οδοιπορικό της γερμανικής εφημερίδας στην Αθήνα, με τη συνδρομή του έλληνα δημοσιογράφου Νικήτα Καραγιάννη, ξεκινά από το κέντρο της πόλης, από την Ομόνοια, «που θεωρείται τα τελευταία 6 με 7 χρόνια μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της Αθήνας, (…) όπου έκλεισαν δεκάδες καταστήματα και ξενοδοχεία και (…) όπου από τότε που ξέσπασε η κρίση κανείς πλέον δεν μπορεί να βρει δουλειά».

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ Α/ΓΕΕΘΑ Δ. ΓΡΑΨΑ;;;

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από την ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ, ΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΞΚΟΙ, Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ, ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ε.α. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΡΑΨΑ, ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ Α/ΓΕΕΘΑ, ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΝΟΡΘΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! - Αυτός είναι ο ΑΞΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ που αναζητούν όλοι και μπορεί να μας ενώσει και να μας διασώσει με τη βοήθεια του Θεού, εν όψει της πολλαπλής καταιγίδας που έρχεται!

Σὰν σήμερα πρὶν τρία χρόνια ἐκχωρεῖται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ καὶ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ἡ ἐθνική μας κυριαρχία! Λαὲ ἀντιστάσου μέχρις ἐσχάτων!

Τρία χρόνια μετά από εκείνη την καταραμένη μέρα

Του Γιώργου Δελαστίκ
Ήταν Παρασκευή, 23 Απριλίου του 2010. Γιορτή του Αγίου Γεωργίου, μέρα που γιόρταζε και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν στο Καστελόριζο με ειδικό σκοπό. Οχι φυσικά για να υπογραμμίσει με την παρουσία του την ελληνικότητα του ακριτικού νησιού, που είναι καρφί στα συμφέροντα της Τουρκίας.
Κάθε άλλο. Ο Γ. Παπανδρέου είχε διαλέξει συμβολικά το Καστελόριζο για να οδηγήσει από εκεί την Ελλάδα στη μεγαλύτερη εθνική ταπείνωση της σύγχρονης ιστορίας της:

Η Ρωσία "γέρνει" όλο και πιο πολύ προς την Τουρκία

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Επιφυλακτική - τουλάχιστον- για το θέμα του Φυσικού Αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ  εμφανίζεται  η ρωσική πλευρά  σε δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου και στο μέτρο που αυτά αποδίδουν με ακρίβεια τις δηλώσεις του Ρώσου Υπουργού Ενέργειας κ.  Νόβακ. Συγκεκριμένα, η τουρκικη εφημερίδα  Sabah, με τον τίτλο «Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την Τουρκία για τη νότια Κύπρο», γράφει ότι η Ρωσία έδωσε το σύνθημα ότι λαμβάνουμε υπόψη την αντίρρηση της Τουρκίας στις έρευνες πετρελαίου στη - όπως αναφερει την Κυπριακή Δημοκρατία - «νότια Κύπρο». Ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, κ. Νόβακ, φέρεται να είπε «Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία».

Νέα τουρκική πρόκληση μέσα στην Αγία Σοφία

Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Σε άλλο ένα προκλητικό βήμα για την εκ νέου ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, προχώρησαν οι Τούρκοι αυτές τι  μέρες χωρίς φυσικά καμία αντίδραση  και με την έγκριση της κυβέρνησης του Ταΐπ Ερντογάν, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε συστήσει απροκάλυπτα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας να μην καθυστέρει στην ανέγερση μεγάλου ισλαμικού τεμένους σε προάστιο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Το έγκλημα της 23ης Απριλίου 2010

Όταν ο ΓΑΠ "πούλησε" την Ελλάδα και τους Έλληνες
Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την «αποφράδα» ημέρα της 23ης Απριλίου του 2010 που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετέβη στο ακριτικό Καστελόριζο για να εκχωρήσει την κυριαρχία της Ελλάδας και να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές. Τρία χρόνια από την έναρξη μιας εγκληματικής πολιτικής που γύρισε την Ελλάδα δεκαετίες πίσω και κατέστησε τους Έλληνες υπόδουλους και ανήμπορους ακόμη και για τα προς το ζην.

Ο χυμός παντζαριού ρίχνει αμέσως την υψηλή αρτηριακή πίεση

Η κατανάλωση μιας κούπας χυμού παντζαριού κάθε μέρα μπορεί να ρίξει την υψηλή πίεση του αίματος και μάλιστα γρήγορα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Λονδίνου «Queen Mary», με επικεφαλής την καθηγήτρια φαρμακολογίας Αμρίτα Αλουβάλια που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό για θέματα υπέρτασης «Hypertension», σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν 15 ασθενείς (οκτώ γυναίκες και επτά άνδρες) που είχαν υψηλή πίεση 140 έως 150 χιλιοστόμετρα υδραργύρου (mmHg) και δεν έπαιρναν αντι-υπερτασικά φάρμακα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Ρεκόρ εισιτηρίων κάνει η τουρκική ταινία «Άλωση 1453». Κλείνοντας την τρίτη εβδομάδα προβολής στις κινηματογραφικές αίθουσες της Τουρκίας υπολογίζεται ότι ήδη 5.042.994 θεατές έχουν σπεύσει στα σινεμά για να παρακολουθήσουν το στόρι. Για την ολοκλήρωση της ταινίας ξοδεύτηκαν περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια γυρισμάτων και μοντάζ. Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του σουλτάνου Μωάμεθ μέχρι τη στιγμή της εισβολής των Οθωμανών στην Κωνσταντινούπολη την αποφράδα Τρίτη 29 Μαΐου του 1453 και χρονικά συμπίπτει με την επέτειο των 560 ετών από την κατάληψη της Βασιλεύουσας. Η τουρκική υπερπαραγωγή έχει προκαλέσει και κριτική εκ των έσω. Ενδεικτικά είναι όσα είχε γράψει τον περασμένο Φεβορυάριο στην αγγλόφωνη έκδοση της Hurriet ο δημοσιογράφος Βurak Bentil: