“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Η αναστολή εργασιών του South Stream “ανάβει φωτιές” στο Αιγαίο και την Κύπρο;

Οι συζητήσεις μεταξύ Ε.Ε και Ρωσίας για την κατασκευή του αγωγού South Stream αναστέλλονται λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswire.
Μάλλον οι Ευρωπαίοι το είδαν από άλλη πλευρά…Πως μπορεί η Ρωσία να ποντίζει διαδρομές υποθαλάσσιων σωλήνων του South Stream στην Μαύρη Θάλασσα και στην επιφάνεια αυτής να περιπλέουν  πλοία των Συμμάχων σε κοινές ασκήσεις με τις χώρες του ΝΑΤΟ που βρέχονται από αυτήν;

Εκοιμήθη ο Γέροντας Μωυσής ο Αγιορείτης

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας μετά θλίψεως βαθυτάτης ανακοινώνει την προς Κύριον εκδημία του Γέροντος Μωυσέως Αγιορείτου, σήμερα Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, 1 Ιουνίου 2014 και ώρα 04.14 π.μ.
Ο Γέροντας Μωυσής κατόπιν δικής του επιθυμίας εφιλοξενήθη το τελευταίο εξάμηνο στο Ιερό Επισκοπείο της Καστοριάς, περιβαλλόμενος μετά πολλής υιικής στοργής, αγάπης και σεβασμού υπό του υποτακτικού του π. Χρυσοστόμου και των πατέρων του Επισκοπείου.

Γ. Παΐσιος: “Μόνο όταν ο Παντοκράτωρ θελήσει θα πέσει η αυλαία” (Βίντεο)

Έρχεται "Καταιγίδα" στο Αιγαίο

Γιατί βρίσκονται σε ετοιμότητα 70 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού 
Μπορεί ο νους να πηγαίνει σε τυχόν... αψιμαχίες, στα ύδατα του Αιγαίου, ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά πληρώματα (αντίστοιχα με αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στον αέρα), ωστόσο αυτή η «Καταιγίδα» θα είναι τελείως διαφορετική.

Οι Τούρκοι κόβουν τα νερά του Ευφράτη

Η ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Νέος πόλεμος εναντίον της Συρίας: Η Τουρκία έκλεισε τον Ευφράτη
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Λιβάνου, Αλ Αχμπάρ, οι Τούρκοι έχουν μπλοκάρει τη ροή του Ευφράτη στη Συρία. Απειλείται όχι μόνο ο πληθυσμός της Συρίας αλλά και του Ιράκ. Η στάθμη του νερού στη λίμνη Άσαντ έπεσε κατά έξι μέτρα. Εκατομμύρια Σύριοι έμειναν χωρίς πόσιμο νερό.

Γι αυτούς που ακόμα “Ψωνίζουν από σβέρκο”

Αποφυλακίζεται η γυναίκα που καταδικάστηκε επειδή είχε ασπαστεί τον Χριστιανισμό

Οι Αρχές του Σουδάν εργάζονται για την αποφυλάκιση
Μια γυναίκα από το Σουδάν που είχε καταδικασθεί σε θάνατο επειδή είχε ασπαστεί τον Χριστιανισμό αναμένεται να αποφυλακισθεί σύντομα, ανακοίνωσε σήμερα ένας κυβερνητικός αξιωματούχος. «Οι αρμόδιες αρχές της χώρας εργάζονται για την αποφυλάκιση της Μίριαμ (Γιαχία Ιμπραχίμ), η οποία καταδικάσθηκε σε θάνατο με την κατηγορία της αποστασίας, διαμέσου της δικαστικής οδού» δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο υφυπουργός Εξωτερικών Αμπντέλαχ αλ Άζρακ.

Συνελήφθη “στον αέρα” δημοσιογράφος του CNN

Ο ανταποκριτής στην Τουρκία καταγγέλλει ότι χτυπήθηκε από αστυνομικό
Ελεύθερη αφέθηκε μια δημοσιογραφική ομάδα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN, η οποία είχε συλληφθεί λίγο νωρίτερα σήμερα από την τουρκική αστυνομία κατά την διάρκεια απευθείας μετάδοσης του ρεπορτάζ της από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.