“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η επιδεικτική απόρριψη της πρόσκλησης του Ρώσου πρόεδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν, στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να παραβρεθεί στην Μόσχα για να τιμήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις της ενάτης Μαΐου για την εβδομηκοστή επέτειο της μεγάλης νίκης του ρωσικού στρατού κατά των Γερμανών ναζιστών, έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στην ρωσική πρωτεύουσα όπως ομολογούν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ.

Κρυπτοχριστιανοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα υπό τον φόβο του... Ισλάμ!

Ο τρόμος του Ισλάμ για εκείνους που το τολμούν να το εγκαταλείψουν
Το να είναι κανείς χριστιανός σε μουσουλμανική χώρα, είναι μία θρησκευτική επιλογή η οποία μπορεί να δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα. Μάλιστα, σε μερικές ισλαμικές χώρες η ανοχή σε άλλες θρησκείες εκτός του Ισλάμ είναι σχεδόν μηδενική, ενώ υπάρχουν ήδη επισήμως καταγεγραμμένα πολλά «επεισόδια» με θανατώσεις χριστιανών, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις είναι ομαδικές δολοφονίες από φανατικούς ισλαμιστές.

Οι Τούρκοι προκαλούν και πάλι: Τώρα αμφισβητούν και την Σαμοθράκη!

Η Τουρκία "ενημέρωσε" την παγκόσμια αεροπορική κοινότητα ότι η Σαμοθράκη είναι αποστρατικοποιημένη ζώνη. Πώς αντέδρασε η Ελλάδα
Αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στη Σαμοθράκη η Τουρκία, η οποία με ΝΟΤΑΜ (Notice to Airmen) που εξέδωσε την Τρίτη το μεσημέρι, ειδοποιεί την παγκόσμια αεροπορική κοινότητα ότι η Σαμοθράκη την οποία μάλιστα αναφέρει με τουρκική ονομασία, είναι κάτι σαν αποστρατικοποιημένη ζώνη!

Μάιος 2001 ο Πάπας έρχεται…. Μάιος 2015 οι “τοκογλύφοι” μαλώνουν μεταξύ τους;

Φώτο ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάιος 2001  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑ
“Δέν ήθελα νά μένω στούς κόλπους ενός ψευδούς χριστιανισμού, πού εκμεταλλευόταν τό Ευαγγέλιο γιά τήν υπηρεσία τών ιμπεριαλιστικών σκοπών τού παποκαισαρισμού”  [π. Παύλος Κονβελιέρ, πρ. παπικός, μεταστραφείς στήν Ορθοδοξία, παρ' αρχιμ. Εμμανουήλ Καλύβα, Η καταδίκη τού παπισμού, σ. 61. Βλ. καί περ. ΚΙΒΩΤΟΣ (επίτομη ανατύπωση), εκδ. ΑΣΤΗΡ, Αθήνα: 1991, σσ. 385­394].

Δημόσια Εκπαίδευση και Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι

φώτο: Το “γιαπί” του εκπαιδευτικού συστήματος και τα αποτελέσματά του…. 
Η ενασχόληση με τα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος προκαλεί φρίκη και απογοήτευση. Η λέξη «Παιδεία» είναι διεθνής υπό την έννοια ότι, τουλάχιστον εντός των ορίων του Δυτικού Πολιτισμού, ούτε οι άνθρωποι του μέσου μορφωτικού επιπέδου την χρησιμοποιούν εις τον καθημερινό των λόγο. Όλοι όμως την γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται αμέσως την σημασία της. Πολλές φορές έχει ακουστεί η άποψη, ότι η Ελλάς, λόγω της μεγάλης της παραδόσεως εις τον τομέα της Παιδείας έπρεπε να έχει μία σχετική πρωτοπορία εις όλο τον κόσμο.

ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ, Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ (6 ΜΑΪΟΥ)

Η Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής είναι η 25η από του Πάσχα και η 25η προ της Πεντηκοστής ημέρα. Σημειώνει το μέσον της περιόδου των 50 μετά το Πάσχα εορτασίμων ημερών. Είναι δηλαδή ένας σταθμός, μία τομή.

Η Τιμία χείρα της Αγίας Μαρίνας από την Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους, στην Εκάλη της Αθήνας

Την τίμια χείρα της Αγίας Μαρίνας, που φυλάσσεται στη Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους, θα έχουν την ευκαιρία να προσκηνύσουν οι πιστοί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Εκάλης, όπου και θα τεθεί σε προσκύνημα.
Η υποδοχή του λειψάνου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαΐου, στις 18:30, μπροστά στο δημοτικό κατάστημα Εκάλης, στην πλατεία Κένεντυ, παρουσία του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κυρίλλου.