“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Οι βάρβαροι έρχονται… ποιος θα τους σταματήσει; (ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ)

ΦΩΤΟ από Romfea.gr (υποδοχή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ στον Άγιο Δημήτριο  στο Μπραχάμι)
Αποθρασύνθηκε η Τουρκία και κάνει πράξη τις απειλές της  

ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ

Μήνυμα ενότητας για την άμυνα της Περιφέρειας κατά του Κέντρου
Η Ξάνθη πρόσφατα εόρτασε με μεγαλοπρέπεια την 95η Επέτειο της απελευθέρωσης της από τα στρατεύματα των Συμμάχων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου την 4.Οκτ 1919 και την τελική της ένταξη εις την ελληνική επικράτεια δια της συνθήκης του Νεϊγύ. Βάσει της συνθήκης η Ξάνθη κατελήφθη, τον μήνα Μάϊο του 1920, από την 9η Ελληνική Μεραρχία και κατέστη τμήμα του Ελληνικού Κράτους.

Δείτε τι γίνεται από το πρωί στην ΑΟΖ της Κύπρου

Αλωνίζει ανενόχλητο στο "τεμάχιο 3" το Barbaros
Εντός του τεμαχίου «3» της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρίσκεται από το πρωί  το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαριεντίν Πασά», που βρίσκεται τώρα σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων από το Κάβο Γκρέκο.

Όταν η χριστιανική ζωή γίνεται δύσκολη...

του Αρχιμανδρίτη Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτη
Όταν, αγαπητέ μου, η χριστιανική σου ζωή αρχίζει να γίνεται δύσκολη και να σου φαίνεται ασήκωτος σταυρός, εκεί... στάσου ακλόνητος, γίνε μάρτυρας. Πες στον εαυτό σου «Στώμεν Καλώς»∙ στάσου ακλόνητος. Πες, όπως ο προφήτης, «ιδού εγώ, Κύριε, στέκομαι εδώ να εκτελέσω το θέλημά σου»∙ ή όπως η Παναγία, «ιδού η δούλη Κυρίου∙ γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου».

Τουρκία-ΟΗΕ: Αλλάχ… γιοκ, ιδού γιατί στο τέλος την πάτησαν

Η Τουρκία απέτυχε να ψηφιστεί μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ, στην ψηφοφορία της 16ης Οκτωβρίου. Η τουρκική ηγεσία ήλπιζε σοβαρά να κερδίσει τη θέση αυτή, που θα της εξασφάλιζε αυξημένη επιρροή στη Μέση Ανατολή. Το αποτέλεσμα όμως ήταν απογοητευτικό για τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου και την πολιτική τους.

ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ

Σε "κόκκινη ζώνη" Κύπρος και Αιγαίο από αύριο: Ξεκινά η τουρκική "εκστρατεία" νότια της Κύπρου
Σε "κόκκινη ζώνη" εισέρχεται από σήμερα η Κύπρος και πιθανότατα δεν ήταν τυχαία η σημερινή πρόκληση με την κυκλωτική κίνηση που έκανε στις Κυκλάδες η τουρκική κορβέτα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή τα Επιτελεία, σε αναμονη των τουρκικών κινήσεων στη νότια περιοχή της Κύπρου.