“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Η Λιβύη κείται Μακράν, αλλά η Μυτιλήνη Εγγύς για την Τουρκία για αυτό και τα πράγματα δυσκόλεψαν ξαφνικά.

Συμμαχίες, άνθρωποι  και γεγονότα τρέχουν 100σταρι για την μεγάλη παγίδα που σχεδιάστηκε, στήθηκε και τώρα περιμένει τα θύματα της.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η πλεονεξία του τούρκου και η ανυπομονησία του να οικειοποιηθεί παράνομα τα ενεργειακά αποθέματα νοτίως της Κρήτης ήταν ο μηχανισμός της φάκας. Η διασφάλιση  των νόμιμων δικαιωμάτων της Ελλάδος βάσει του διεθνούς δικαίου που άργησε ήδη να τα διεκδικήσει (απώλεσε σημαντικό χρόνο για να οριοθετήσει την ΑΟΖ της σε αυτά τα μέρη) είναι το ροκφόρ στον μηχανισμό της παγίδας.

Εἴμαστε ἔνοικοι σέ προσωρινές καλύβες!

Ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς
Σώσόν με από πηλού, ίνα μη εμπαγώ» (Ψαλ. 68,15)
Αδελφοί, οι ψυχές μας είναι ντυμένες με πηλό· και τα πήλινα, χοϊκά. σώματά μας έχουν δοθεί για την υπηρεσία της ψυχής μας.
Είθε οι ψυχές μας να μη βουλιάξουν μέσα στο χώμα! Είθε οι ψυχές μας να μη σκλαβωθούν στο πήλινο σαρκίο! Είθε η ζωντανή φλόγα να μη σβηστεί μέσα στο χοϊκό τάφο! Είναι απέραντη και αχανής η χοϊκή γη που μας έλκει προς τον εαυτό της, αλλά απείρως πλατύτερο είναι το απροσμέτρητο βασίλειο του Πνεύματος που καλεί την ψυχή μας, ως δικιά του.

Λόγω συμφωνίας Λιβύης – τουρκίας η φυγή της Ελλάδος προς την Αίγυπτο, όπως η φυγή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ με το ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ.

Μέρες Χριστουγέννων 2019 και η ΑΙΓΥΠΤΟΣ λόγω της παράνομης και εκφοβιστικής συμφωνίας Λιβύης – τουρκίας που αλλάζει δραματικά τα γεωπολιτικά δεδομένα όλης της Μεσογείου αναδεικνύεται καταφύγιο για την Ελλάδα, όπως τέτοιες μέρες έγινε καταφύγιο για την ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που κυνηγήθηκε από τον Ηρώδη.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αν δεν ήταν η ΑΙΓΥΠΤΟΣ τέτοιες μέρες δίπλα μας με στρατηγικές και διπλωματικές  συμφωνίες  θα έπρεπε να την ξανα ανακαλύψουμε. Πριν πάμε στα γεωπολιτικά να πάμε στα θρησκευτικά για να πάρουμε δύναμη και ευλογία ώστε να έρθουν οι εξελίξεις  με λιγότερους κινδύνους.

Για την ταπείνωση, που αποκτάται μέσω των πειρασμών

Διονύσιος Ιερομόναχος (+)
Από αυτά που έχω να πω, άγιοι Πατέρες, παρακινούμενος από την αδελφική αγάπη, και από την εντολή του Θεού, αν και δεν είμαι ικανός, και έχω ανάγκη από τις ευχές σας, όμως κάθε ένας έχει από τον ευεργέτη μας Θεό χάρισμα, άλλος ένα, και άλλος άλλο, όπως ο Κύριος θέλει. Όσα είναι σύμφωνα και δεκτά στην Ορθόδοξη και Ανατολική Εκκλησία, είναι του Πανάγαθου Θεού, εάν δε υπάρχει κανένα νόθο, οφείλεται στην αγνωσία και αμάθειά μου και παρακαλώ την αγάπη σας, να με διορθώσετε με τη συμβουλή σας. Παρακαλώ δε ακόμη την αγάπη σας, να με θυμάστε στις προσευχές σας, και να παρακαλείτε τον Κύριο να ανοίξει τα μάτια της ψυχής μου και να φωτίσει το σκότος μου.

Θαυμαστή και ωφέλιμη διήγηση για την απλότητα της καρδιάς

Διηγήθηκε ένας από τους Αγίους Πατέρες την ακόλουθη ιστορία που άκουσε στην έρημο της Θηβαϊδας. Συνέβηκε κάποτε και πέρασε από την έρημο ένας μεγάλος πνευματικός και στην αρετή περιβόητος. Τότε πολλοί από τους Πατέρες έτρεχαν και εξομολογούντο σ’αυτόν, μεταξύ τους δε πήγε και ένας απλός και άκακος άνθρωπος βοσκός στο επάγγελμα, που δεν ήξερε τι θα πει αμαρτία μόνη του δε επιθυμία ήταν πως να κερδίσει το παράδεισο.

Ο Κύριος χάρισε τον Παράδεισο σ’ αυτόν που Του χάρισε τη ζωή, όταν ήταν Παιδί!

του Αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς
Ένα περιστατικό από τη ζωή του Χριστού ως θείου Βρέφους: όταν η αγία οικογένεια διέφυγε από το ξίφος του Ηρώδη και πορευόταν στην Αίγυπτο, εμφανίστηκαν καθ’ οδόν κάποιοι ληστές, με πρόθεση να κατακλέψουν τους οδοιπόρους.
Ο δίκαιος Ιωσήφ οδηγούσε το γαϊδουράκι, πάνω στο οποίο ήταν φορτωμένα τα λίγα υπάρχοντά τους και όπου επέβαινε η Υπεραγία Θεοτόκος, κρατώντας στο στήθος της τον Υιό της. Οι ληστές άρπαξαν το γαϊδουράκι με σκοπό να το οδηγήσουν μακριά, και ένας απ’ αυτούς πλησίασε τη Μητέρα του Θεού για να δει τι κρατούσε κατάστηθα. Μόλις αντίκρισε το Χριστό-νήπιο, εξεπλάγη από την ασυνήθιστη ομορφιά Του και τότε, μέσα στην έκπληξή του, αναφώνησε: «Και ο Θεός αν έπαιρνε σάρκα ανθρώπινη, δεν θα μπορούσε να είναι πιο όμορφος απ’ αυτό το Παιδί!». Κατόπιν ο ληστής πρόσταξε τους συνεργούς του να μην αρπάξουν τίποτα απ’ αυτούς τους οδοιπόρους.

Κυριακή Μετά τά Χριστούγεννα (Μητροπολίτης Σουρόζ Αντώνιος Bloom (†))

Εἰς το ὄνομα τοῦ Πατρός καὶ τοῦ Υιοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.

Με τὴν φαντασία μας, ἄς πᾶμε πίσω 2.000 χρόνια. Τὶ θαυμάσιο μᾶς συμβαίνει: σὲ μιὰ ἑβδομάδα κι ὁ κόσμος εἶναι διαφορετικός. Ὁ κόσμος ἦταν γιὰ χιλιάδες χρόνια σὰν ἕνα χαμένο πρόβατο, καὶ τὸ χαμένο πρόβατο τώρα βρέθηκε καὶ τὸ πῆρε στοὺς ὤμους Του, ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ, σὰν τον υἱό τοῦ ἀνθρώπου. Τὸ ἀγεφύρωτο κενό, ποὺ ἡ ἁμαρτία δημιούργησε ἀνάμεσα στὸν ἄνθρωπο καὶ τὸν Θεό, ἄρχισε ἐπιτέλους νὰ γεφυρώνεται· ὁ Θεός μπῆκε στὴν ἱστορία, ὁ ἴδιος ὁ Θεός ἔγινε ἄνθρωπος. Ὁ Θεός ἔλαβε σάρκα καί ὅλα ἔγιναν ὁρατά, αὐτό που ἀντιλαμβανόμαστε μεσ’ τὴν τυφλότητα μας σὰν κάποιο ἀδιάφορης σημασίας γεγονός μπορεί μέσα ἀπό Κεῖνον νὰ τὸ δούμε σαν δόξα. Κάτι ἀπόλυτα νέο συνέβη· ὁ κόσμος δὲν εἶναι πιά ὁ ἴδιος.

Λόγος εις τα νήπια που εφονεύθησαν εις την Βηθλεέμ από τον Ηρώδη (Αγ. Γρηγόριος Νύσσης)

Βλέποντας λοιπόν το σπήλαιο στο οποίον εγεννήθη ο Δεσπότης, φέρε στον νου σου τον σκοτεινόν και υπόγειον βίο των ανθρώπων, στον οποίον έρχεται αυτός που φανερώνεται στους «εν σκότει και σκιά θανάτου καθημένους». Και περιτυλίσσεται σφιχτά με σπάργανα αυτός που έχει φορέσει τα δεσμά των ιδικών μας αμαρτιών. Η δε φάτνη είναι ο σταύλος των αλόγων ζώων. Σ’ αυτήν γεννάται ο Λόγος, ώστε να «γνωρίση ο βους τον κτησάμενον (τον ιδιοκτήτην του) και όνος την φάτνην του κυρίου αυτού». Βους είναι αυτός που ευρίσκεται στον ζυγόν του Νόμου, και όνος το αχθοφόρον ζώο που είναι φορτωμένο με την αμαρτία της ειδωλολατρίας.

Τώρα ΨΩΡΑ, μετά ΧΟΛΕΡΑ, μετά το απολυμαντήριο του ΠΟΛΕΜΟΥ, μετά έρχονται Καλές Χρονιές.

Η ΠΟΛΙΣ των Πόλεων μια εν δυνάμει επιδημιολογική βόμβα μεγάλων μεγατόνων στα χέρια των τούρκων. Όταν τα γεγονότα συμπλέουν πλέον με τις ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ τότε  ξεκινούν οι μεγαλύτερες ανατροπές και εκπλήξεις στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Επί Ερντογάν ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης αυξήθηκε και θα σας το πούμε ευθαρσώς και στα ίσια για ποιο λόγο. Γιατί ο σουλτάνος όπως και ο ίδιος το είπε βλέπει στην Δυτική Θράκη , βλέπει στην Θεσσαλονίκη , βλέπει στην Πόλη των Σκοπίων και σαν γνήσιος σουλτάνος βλέπει και την άλωση της Βιέννης.