“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

‘Άγιος Αγαθάγγελος: “Ἡ Ἑλλάς θά γίνει ἐκ νέου ἀπό τούς Τούρκους θέατρον λῃστειῶν καί καταστροφῶν. Οἱ κυβερνῆται καί ὁ λαός θά εὐρεθώσι ἐν στενοχωρῖᾳ μεγάλη. Ὁ ἐχθρός θά πρόχωρήσει μέχρι τῶν ἐξαμιλίων”

Θ.Π.: “…και πριν ο ήλιος εν τω ανατολικώ ζωδίω φανή...”, δηλαδή πριν την εαρινή ισημερία. Ίδωμεν…..

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ: 20 Μαρτίου (Τρίτη) 2018, ώρα Ελλάδος 16:15.

Ήκουσα φωνή υπό της Άρκτου ερχομένης, λεγούσης ούτω: Ρωσία, ξύπνησεν γε ουν εκ του ύπνου...

Προς εσέ ο λόγος του Αγγέλου και εν τη πρωία του ηλίου αμπλησθήσεται ελαίου η λάμπα σου και πρίν ο ήλιος φανή εν τω ανατολικώ ζωδίω, συ μεν εκμανής έση.

Ω φίλη, ιδού τα αριστοπολεμικά σου όργανα, πληρούσι τους αιθέρας μελωδίας.

Το εικόνισμα της Παναγίας - Αληθινή Ιστορία

O γέρο Χαραλάμπης έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του με την νοσταλγία της χαμένης του πατρίδας.
Σκεφτόταν συνέχεια το όμορφο χωριό του κοντά στην Προύσα και τα μάτια του βούρκωναν. Μ’ αυτόν τον καημό έφυγε για την ζωή.
Συχνά έπαιρνε στην αγκαλιά του τον εγγονό του τον Μπάμπη, και του μιλούσε για το χωριό του. Του περιέγραφε πως ήταν η εκκλησία, το σχολείο που έμαθε τα πρώτα του γράμματα, την πλατεία που έπαιζε. Με μεγάλη λεπτομέρεια του περιέγραφε το σπίτι που γεννήθηκε, παντρεύθηκε, απέκτησε τα παιδιά του.

Μόρφου Νεόφυτος: ''Ο Ερντογάν δεν μπορεί να κάνει πολλά, γιατί δεν τον αφήνει η Παναγία''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Στο Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε από άμβωνος ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, και συγκεκριμένα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αυξιβίου Α΄ Επισκόπου Σόλων της Κοινότητος Αστρομερίτου.
Ο Πανιερώτατος στο κήρυγμά του σχολίασε και το έθιμο του καρνάβαλου, τονίζοντας ότι "ο άνθρωπος με το άθεο αυτό έθιμο προσπαθεί να κάνει χαρά, μια ψεύτικη χαρά, δηλαδή όση ώρα έχεις τον καρνάβαλο. Μετά έχουμε τον δικό μας καρνάβαλο μέσα μας, την δική μας υποκρισία και μασκοφορία."