“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

☦ Οσμήν ευωδίας...Η Χάρις του Αγίου Νεκταρίου.

Προς τον ευσεβή χριστιανόν κ. Θ. Π.,

Οδός :Λ. 16 Αθήνας

κ. Θεόδωρε χαίρε εν Κυρίω και υγίαινε εν πάση.

Αγαπητέ Θεόδωρε σου γράφω με τη βοήθεια του Κυρίου ήλθα καλά , και με τη Χάρι της Κυρίας Θεοτόκου είμαι καλά…

Θα σου γράψω και ένα ωραίο που συνέβη όταν ήρθα εδώ :

Των Ταξιαρχών [8 Νοεμβρίου] κάναμε Θεία Λειτουργία στο Καλύβι μας που έχουμε εκκλησία του «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» και την επόμενη που είναι του Αγίου Νεκταρίου είπαμε στον Ιερέα πάλι να κάνουμε Θ. Λειτουργία, για τα πολλά θαύματα που κατά καιρούς μου είχε κάνει ο άγιος Νεκτάριος. Και εφόσον διαβάσαμε τον Εσπερινό και το Απόδειπνο, κατόπιν εγώ δεν είχα ύπνο και πήγαινα στην εκκλησία μας την νύχτα.

☦ Οι ΕΛΛΗΝΕΣ διαβατάρικα πουλιά στον χωροχρόνο της αιωνιότητας και της καθημερινότητας (16-10-2017)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πριν από λίγο από ΑΓΙΟΠΟΥΛΙΑ που ζουν μαζί με τα αγριοπούλια στις σχισμές και τις οπές του ΑΘΩΝΑ μας μεταφέρθηκαν από φίλους προσκυνητές του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ τα παρακάτω:Αν σας ωφελήσουν κρατήστε τα.

☦ ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ : "Θάλασσα ΣΙΩΠΑ και ΦΙΜΩΣΟΝ"

Άγιε Του Θεού Νεκτάριε

Πρέσβευε υπερ ημών

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗ

Ό Άγιος Νεκτάριος όταν ήταν μικρός πήγε να προσκυνήσει στούς Αγίους Τόπους. Τό πλοίο όμως με το οποίο ταξίδευε έπεσε σέ θαλασσοταραχή καί κινδύνευε να βυθιστεί.

Έδωσε εντολή ό καπετάνιος να ετοιμαστούν οί επιβάτες, ώστε σέ λίγο νά εγκαταλείψουν τό πλοίο. Τότε πήγε ό Άγιος Νεκτάριος καί έπιασε τό τιμόνι τού καπετάνιου καί σήκωσε τό άλλο του χέρι στό Θεό καί λέει:

☦ ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ ΔΕΣΠΟΤΑ ΑΓΙΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ (1η δημοσιευση 9-11-17)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Έχει Μεγάλη Παρρησία και είναι γνήσιο κομμάτι της ΠΟΝΕΜΈΝΗΣ  Ρωμιοσύνης.

ΠΌΝΕΣΕ και ξέρει από πόνο για αυτό και σήμερα είναι πιό κοντά στον ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΝΟ της πατρίδας του.

« – ΑΓΙΕ ΝΕΚΤΑΡΙΕ, έλα να σώσεις την Πατρίδα που χάνεται»

«–σώσε την νεότητα και βάλε μας μυαλό τώρα που ο κόσμος πάει να τιναχτεί στον αέρα, έστω και τώρα»

☦ Μέγας Αντώνιος: «Όσοι θέλουν να ζήσουν την ενάρετη, ζωή δεν πρέπει να κρίνονται απ΄ τους πλαστούς τρόπους και την υποκριτική συμπεριφορά

«Οι αγράμματοι και απλοί άνθρωποι θεωρούν γελοίους τους (καλούς) Λόγους και δεν θέλουν να τους ακούνε, γιατί ελέγχεται η αμορφωσιά τους και θέλουν να είναι όλοι όμοιοί τους.

Το ίδιο και όσοι ζουν ακόλαστη ζωή και δεν έχουν χαλινάρι στους τρόπους τους. Προσπαθούν όλοι να είναι χειρότεροι απ΄ αυτούς, νομίζοντας πως θα πετύχουν να μείνουν ακατηγόρητοι εξαιτίας της πολλής κακίας γύρω τους. Χάνεται και θολώνεται η άτονη ψυχή από την κακία που έχει μέσα της ασωτία, υπερηφάνεια, απληστία οργή, αυθάδεια, μανία, φόβο, θρήνο, φθόνο, πλεονεξία, αρπακτική διάθεση, κόπο, ψεύδος, ηδονή, νωθρότητα, λύπη, δειλία, αρρώστια, μίσος, κατάκριση, αδυναμία, πλάνη, άγνοια, απάτη, λησμοσύνη Θεού. Με αυτά και με τα όμοιά τους τιμωριέται η άθλια ψυχή που χωρίζει τον εαυτό της απ΄ τον Θεό.