“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - π.Τ.Σεβκούνωφ σύμβουλος Β.Πούτιν: "Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα..."

"Η Ρωσία θα βοηθήσει την Ελλάδα, όπως έκανε πάντα". Με αυτή την φράση ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της σύγχρονης Ρωσίας ο αρχιμανδρίτης Τύχωνας Σεβκούνωφ, απαντά σε σχετικό ερώτημα σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε κατά την παραμονή του στην Ελλάδα.  Επίσης πλέκει το εγκώμιο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και φαίνεται ότι οι αντίθετες θέσεις μεταξύ Μόσχας και Αρχιεπισκοπής λόγω της στήριξης της τελευταίας επί Ιερώνυμου στο Πατριαρχείο της Μόσχας, ανήκουν στο παρελθόν, καθώς και ο Ιερώνυμος έχει κάνει μεγάλη στροφή υπέρ του Πατριαρχείου της Μόσχας. Και είναι πραγματικά συγκινητικό το ενώ τονίζει την ρωσική βοήθεια προς τους ομόδοξους Έλληνες, τονίζει ότι "Και αυτή την παράδοση της φιλανθρωπίας εσείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι μας τη μάθατε". Και βέβαια τονίζει την σημασία του Αγίου Όρους στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Σε φάση ανασυγκρότησης (!!!) το ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία !!!

Παρουσία  της πρώην υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, συνεδρίασε στη Λιβαδειά η διευρυμένη Ν.Ε. Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καθορισθεί το πλαίσιο των διαδικασιών ανασυγκρότησης του κόμματος, στην πορεία προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Παρόντες ήταν επίσης ο πρώην υπουργός Α. Ακριβάκης, η πρώην βουλευτής και υποψήφια Β. Τσόνογλου και όλοι οι υποψήφιοι των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Θεωρία Συνωμοσίας ή Συνωμοσία Γενοκτονίας ;;;

Να κοιτάς ψηλά ΙΙ - Γενοκτονία από magiconteam

katohika

Guardian: Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ η ευημερία της Γερμανίας… πάει περίπατο

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο η βρετανική εφημερίδα Guardian κάνει λόγο για την εξάρτηση της Γερμανίας από τις «μικρότερες» οικονομίες της Ευρώπης, όπως της Ελλάδας. «Αν Ελλάδα φύγει από το ευρώ η ευημερία της Γερμανίας… πάει περίπατο», γράφει η Guardian εξηγώντας ότι αν οι «αιχμάλωτες» οικονομίες φύγουν από το ευρώ δεν θα μπορούν να κάνουν εισαγωγές όπως σήμερα, ένα βαρύ πλήγμα για την Γερμανία και τις εξαγωγές της. Με σκληρά λόγια μιλά για την »αποτυχημένη» πολιτική των Μερκοζί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη καταλήγοντας ότι: «Η Γερμανία την τελευταία δεκαετία έχει αποκομίσει ήσυχα από τη συμμετοχή της στο ενιαίο νόμισμα οικονομικά μερίσματα και θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν είναι διατεθειμένη να πληρώσει φόρο αλληλεγγύης σε κλίμακα-ευρώ».

tsantiri

"Πυρηνικά" Α.Τσίπρα κατά Ντόρας: "Αυτή, η αντιπρόσωπος της Siemens στην Ελλάδα"...

Με "πυρηνικά" απάντησε στην Ντόρα Μπακογιάννη, ο Α.Τσίπρας για όσα είπε χθες η πρόεδρος (ακόμα, αφού το κόμμα δεν διαλύθηκε) της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ. Την χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων "αντιπρόσωπο της Siemens στην Ελλάδα", μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook. Ταυτόχρονα, επιτίθεται στην εγχώρια trilateral ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Μπακογιάννη μιλώντας για «εγχώριους ταλιμπάν των μνημονίων». Επιτίθεται  τόσο στον πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, όσο και στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, με αφορμή άρθρο του τελευταίου σε κυριακάτικη εφημερίδα, αλλά και στον Ε.Βενιζέλο. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσίπρα έχει ως εξής: 

Bloomberg: Τα πακέτα διάσωσης προς Ελλάδα, δεν σώζουν τους Έλληνες αλλά τους Γερμανούς…

Τα πακέτα διάσωσης που χορηγούνται στην Ελλάδα και εξασφαλίζονται μέσω των Μνημονίων, δεν σώζουν τους Έλληνες αλλά τους Γερμανούς φορολογούμενους και τις γερμανικές τράπεζες.
Bloomberg: Το κόλπο της Μέρκελ που εκτίναξε στα ύψη το ελληνικό χρέος. Αυτό αναφέρουν στο σημερινό Bloomberg View, τη στήλη γνώμης που υπογράφουν οι συντάκτες του πρακτορείου, έχοντας, όπως υποστηρίζουν, μελετήσει προσεκτικά τις κινήσεις κεφαλαίων στην Ευρώπη και τους ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών. Κι αυτό γιατί όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσαν να διασώσουν τις χειμαζόμενες από την κρίση χώρες, προσέφεραν στις γερμανικές τράπεζες τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, επισημαίνει το Bloomberg.

Εορτή του Οσίου Ιωάννου, του Ρώσου

Βιογραφία
Ο Όσιος Ιωάννης γεννήθηκε σε ένα χωριό της λεγομένης Μικράς Ρωσίας, περί το 1690 μ.Χ., από γονείς ευλαβείς και ενάρετους. Όταν έφθασε σε νόμιμη ηλικία στρατεύθηκε, ενώ βασίλευε στη Ρωσία ο Μέγας Πέτρος. Έλαβε μέρος στον πόλεμο που έκανε εκείνος ο τολμηρός τσάρος εναντίον των Τούρκων κατά το 1711 μ.Χ., και συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Τατάρους. Οι Τάταροι τον πούλησαν σε έναν Οθωμανό αξιωματικό Ίππαρχο, που καταγόταν από το Προκόπιον της Μικράς Ασίας, το οποίο βρίσκεται πλησίον στην Καισάρεια της Καππαδοκίας. Ο αγάς τον πήρε μαζί του στο χωριό του. Πολλοί από τους αιχμαλώτους συμπατριώτες του αρνήθηκαν την πίστη του Χριστού και έγιναν Μουσουλμάνοι, είτε γιατί κάμφθηκαν από τις απειλές, είτε γιατί δελεάστηκαν από τις υποσχέσεις και τις προσφορές υλικών αγαθών.

Δια της ... “κυβίστησης” οι εξηγήσεις του Μπαλάφα για τα περί “ρίσκου” με τη Τουρκία!!!



Θηβαίος Πολίτης