“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός"

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Forbes:''Ποια Ελλάδα και ποια Ισπανία! Η Γερμανική οικονομία είναι το πρόβλημα'' !!!

''Ξεχάστε Ελλάδα και Ισπανία, η γερμανική οικονομία είναι το πρόβλημα για την Ευρώπη'', υποστηρίζει με σημερινό του άρθρο το επενδυτικό περιοδικό Forbes. Ο συντάκτης του άρθρου, Oliver Pusche, τονίζει ότι το πραγματικό πρόβλημα για την Ευρώπη, συνιστά η εξασθένηση της γερμανικής οικονομίας. Παραθέτει επίσης, όλα τα οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν την εξασθένιση της γερμανικής οικονομίας, γεγονός που, όπως επισημαίνει, σηματοδοτεί τον κίνδυνο ώστε να βαθύνει η κρίση στην Ευρώπη και να διαπεράσει σε όλη την Υφήλιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Βερολίνο, τον Μάιο ο τομέας μεταποίησης συρρικνώθηκε με τον ταχύτατο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών.

Reuters: Το καλοκαίρι της κόλασης & η εκδίκηση του ευρώ !!!

Δε λειτουργεί το C4I λόγω Siemens είπαν στον Τσίπρα οι αστυνομικοί !!!

Εντύπωση και πολλά ερωτηματικά προκάλεσαν τα όσα ανέφερε σήμερα ο Αττικάρχης της ΕΛΑΣ Ιωάννης Λιούκας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψη του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αναφορικά με το C4I και τη Siemens. Ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε στον κ. Τσίπρα ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ουσιαστικά το C4I δεν έχει λειτουργήσει λόγω της Siemens. Και αυτό διότι η τελευταία είναι πάροχος πίσω από την ανάδοχο εταιρεία με αποτέλεσμα το σύστημα να μην έχει ακόμη παραδοθεί, αφήνοντας άναυδο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Λιούκας είπε ακόμη στον κ. Τσίπρα ότι βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 2008 μιας και δεν έχουν γίνει ακόμη οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ, τονίζοντας «τα έχω ζήσει όλα εδώ» για να πάρει την απάντηση «με την ψυχραιμία του Ηπειρώτη τα αντιμετωπίσατε όλα και τα καταφέρατε».

Απίστευτο! Και δεύτερη αυτοκτονία σε μια μέρα! Άνδρας έπεσε από τον 4ο στα Σεπόλια !!!

Όπως πρώτο σας ενημερώνει το Makeleio.gr, ήταν περίπου 7 το απόγευμα όταν ένας άνδρας, αγνώστων έως τώρα στοιχείων, έκανε βουτιά θανάτου από τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε, στην οδό Δωδώνης και Φοίνικος στα Σεπόλια. Σύμφωνα με κάποιους από τους γείτονές του, τον τελευταίο καιρό ο άνδρας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Και η μακάβρια λίστα δεν έχει τελειωμό...

makeleio

Η διαφορά δύο κόσμων !!!

Κι όμως έχουν κάτι… κοινό !!!

Επιστολή «Καίει» τον Παπανδρέου

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το παρακάτω κείμενο. «Χρεώνεται» ως επιστολή ενός πολύ στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου και απευθύνεται στους φίλους του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για ένα κείμενο , δέκα σημείων στα οποία ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Μάκης Ανδρινόπουλος, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε την επιμέλεια των λόγων που εκφωνούσε ο πρώην πρωθυπουργός, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποχωρεί από το κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει την ύπαρξη αυτού του κειμένου ωστόσο δεν επιβεβαιώνει την υπογραφή του Μάκη Ανδρονόπουλου, και δεν έχει αντιδράσει μέχρι αυτή την ώρα με δελτίο Τύπου. Το περιβάλλον του  πρώην πρωθυπουργού δεν σχολιάζει.
Διαβάστε το κείμενο:

"Πράσινο φως Ομπάμα για βομβαρδισμούς στη Συρία", μεταδίδουν ισραηλινοί. Βίντεο !!!

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει διατάξει το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να επιταχύνουν τις προετοιμασίες για μια περιορισμένη εναέρια επίθεση κατά του καθεστώτος Άσαντ και την επιβολή ζωνών απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, μεταδίδει η ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKAfile.  Η αποστολή των αμερικανικών εναέριων δυνάμεων θα είναι να βομβαρδίσουν και να θέσουν εκτός λειτουργίας τα στρατιωτικά κέντρα των ΕΔ της Συρίας και να περιορίσει έτσι τη βία του καθεστώτος κατά των αμάχων.

Η Κατερίνα Μουτσάτσου... "ξαναχτύπησε"!

Μετά τον «θόρυβο» και τον διχασμό που προκάλεσε ανάμεσα στους χρήστες του Διαδικτύου το «I am Hellene», η Κατερίνα Μουτσάτσου επέστρεψε με ένα νέο βίντεο. Από το Λος Άντζελες όπου ζει τα τελευταία χρόνια, η  ηθοποιός ετοίμασε το νέο της βίντεο «The World is a Business» το οποίο -όπως αναφέρει- είναι αφιερωμένο στo τραπεζικό σύστημα. Στην περιγραφή του εν λόγω βίντεο στο Youtube αναφέρεται ότι: «Αποτελεί φόρο τιμής στην 36-ετών ταινία του Σίντνεϋ Λουμέ «Το Δίκτυο» (1976), ταινία προφητική ως προς τη θεωρία της για τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος σήμερα.

Εφοπλιστές: Αν μας επιβληθούν φόροι, φεύγουμε από την Ελλάδα

Τη μαζική φυγή των εφοπλιστών από τη χώρα, με αποτέλετεσμα την εκτόξευση της ανεργίας στον κλάδο, θα προκαλέσει τυχόν άρση της φορολιγκής ασυλίας των Ελλήνων πλοιοκτητών, από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουν οι ίδιοι οι εφοπλιστές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. «Δεν μπορείς να πιέζεις ασφυκτικά ένα πρόσωπο που εκπροσωπεί τη διεθνή ναυτιλία λέγοντάς του ''θα σε φορολογήσω''. Η απάντηση που θα πάρεις θα είναι ''κάν΄ το, αλλά μετά θα με ψάχνεις'''» λέει χαρακτηριστικά ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, δήλωση του οποίου επικαλείται το Bloomberg στο δημοσίευμά του. Ο Τεντ Πετρόπουλος, επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας ναυτιλιακών επιχειρήσεων Petrofin υποστηρίζει ότι «η ναυτιλία αποτελεί μια υπεράκτια επιχειρηματική δραστηριότητα και κάθε πράξη εναντίον της είναι σαν να πυροβολεί κάποιος το πόδι του» ενώ άλλος ένας εφοπλιστής, ο πρόεδρος της DryShips, Γιώργος Οικονόμου, δηλώνει μεν άγνοια για το ενδεχόμενο φορολόγησης των εφοπλιστών επί των εισοδημάτων, αλλά διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που γίνει πράξη κάτι τέτοιο, τότε σίγουρα η ελληνική ναυτιλία «θα μεταναστεύσει με αποτέλεσμα να μειωθεί το ελληνικό ΑΕΠ».

Η. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: θα πέσει ξύλο και μέσα στη Βουλή !!!

«Καλύτερες υπηρεσίες» προς τους Ελληνες υπόσχεται να προσφέρει η Χρυσή Αυγή, αφού, όπως δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της, Ηλίας Παναγιώταρος, αν μπει το κόμμα στη Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για να πετά στον δρόμο τους λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους, ενώ προειδοποίησε ότι θα πέσει και ξύλο σε βουλευτές αν ανοίξουν συζήτηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Παναγίωταρος κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή στον Φλοίσβο χθες το βράδυ, αναφέρθηκε και στο πως θα καταφέρει η Χρυσή Αυγή να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες Υγείας στους Έλληνες ασθενείς στα νοσοκομεία. «Αν μπει, είπε, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους "λαθρομετανάστες" και τα παιδιά τους για να μπουν στην θέση τους Έλληνες»

De Morgen: Επανέρχεται με ένταση στο προσκήνιο οι αποζημιώσεις για το Δίστομο

Στις μακρόχρονες προσπάθειες που καταβάλλουν οι απόγονοι των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα να εξασφαλίσουν αποζημιώσεις από τη Γερμανία, αναφέρεται σε σημερινή ανταπόκρισή της από την Αθήνα, υπό τον τίτλο "Δίστομο", η ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου De Morgen. Όπως σημειώνεται, αν και η Ελλάδα υπέφερε τα πάνδεινα από τους ναζιστές κατά τη διάρκεια της κατοχής, οι διάφορες ελληνικές κυβερνήσεις δεν θέλησαν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από το γερμανικό κράτος, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να θεωρούν το ζήτημα λήξαν. Ωστόσο, συνεχίζει ο συντάκτης, οι συγγενείς των θυμάτων δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειες και έφτασαν μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα, 68 χρόνια μετά από τα δραματικά εκείνα γεγονότα, το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επανέρχεται με ένταση στο προσκήνιο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η οφειλή των Γερμανών προς την Ελλάδα, για το Δίστομο, ανέρχεται σε 168 εκατομμύρια χωρίς τους τόκους.

Financial Times Γερμανίας: νικητής των εκλογών ο Τσίπρας

Νέο «πολιτικό αστέρα» της Αθήνας και νικητή των εκλογών χαρακτηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα οι Financial Times στη γερμανική τους έκδοση, αλλά παράλληλα του ασκούν κριτική για τις θέσεις του. «Την ημέρα του θριάμβου του ο Τσίπρας συνέχισε αυτό που τον έφερε ψηλά: τα μεγάλα λόγια. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας "δεν θα ήταν η σωτηρία, αλλά η τραγωδία της χώρας», δήλωσε ο νέος αστέρας της ελληνικής πολιτικής μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον αρχηγό της ΝΔ, Α. Σαμαρά. Ο Τσίπρας δεν θέλει να διευκολύνει τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης, η οποία...θα δεσμευτεί να ακολουθήσει την σκληρή πολιτική λιτότητας, εναντίον της οποίας πολέμησε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, στάση που επιβραβεύθηκε από το εκλογικό σώμα με ένα εντυπωσιακό ποσοστό» υποστηρίζει το άρθρο.

Η εφορία στέλνει… ραβασάκια και σε νεκρούς!

Τώρα που πήραν φόρα ποιος τους κρατάει…14 χρόνια μετά τον θάνατό του τον θυμήθηκε η εφορία! Δεν είναι και ότι καλύτερο να έχεις χάσει τον άνθρωπό σου και να έρχεται το ραβασάκι από την εφορία… Και στη Λαμία έχουν καταφθάσει πολλά τέτοια ραβασάκια από το ΚΕ.ΠΥ.Ο.! Το συγκεκριμένο που βλέπετε εστάλη σε επαγγελματία της Λαμίας, ο οποίος απεβίωσε το 1998. Κατά τα άλλα αναρωτιούνται γιατί δεν πάνε καλά τα έσοδα στις Εφορίες…

Αυτοκτόνησε συνταξιούχος μηχανικός στην Κηφισιά

Η τραγική είδηση μιας νέας αυτοκτονίας συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Περίπου στις πέντε και μισή το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ένας άντρας 75 ετών αυτοπυροβολήθηκε στο σπίτι του, στην συμβολή των οδών Χειμάρας και Ελευθερώτριας στην Κηφισιά.  Οι γείτονες ξύπνησαν από τον πυροβολισμό και λίγο μετά έμαθαν ότι ένας συμπολίτης τους είχε βάλει τέλος στη ζωή του, ευρισκόμενος σε απόγνωση από την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για συνταξιούχo μηχανικό, γνωστό στην περιοχή της Κηφισιάς, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του.

ΕΝΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙ, ΛΙΓΟ … ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ !!!

Το ΣτΕ καιει τον Βοσκόπουλο για τη μη έκδοση αποδείξεων

Έξι αποφάσεις για τις φορολογικές εκκρεμότητες του Τόλη Βοσκόπουλου εξέδωσε το Β' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, επικυρώνοντας, αλλά και αναιρώντας αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου με τις οποίες του είχαν επιβληθεί στο παρελθόν πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις, ύψους πολλών εκατομμυρίων δραχμών. Συγκεκριμένα, το ΣτΕ με τις αποφάσεις 2131-6/2012, απέρριψε αιτήσεις αναίρεσης του Τόλη Βοσκόπουλου σχετικά με φορολογικές παραβάσεις και πρόστιμα που του καταλογίστηκαν επειδή δεν είχε εκδώσει αποδείξεις για εμφανίσεις του το 1995 σε νυκτερινά κέντρα. Οι αμοιβές για τις εμφανίσεις του αυτές ανέρχονταν στα 74,8 εκατ. δρχ. (219. 515 ευρώ) και 15,6 εκατ. δρχ. (45.781 ευρώ). Ακόμη, το Β' Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις αναιρέσεως για τις παραβάσεις και πρόστιμα που αποδόθηκαν στον Τόλη Βοσκόπουλο και αφορούν επίσης στη μη έκδοση αποδείξεων σχετικά με άλλες εμφανίσεις από τις οποίες φέρεται σύμφωνα με τεκμαρτό υπολογισμό που έκανε η Εφορία να εισέπραξε 64 εκατ. δρχ. (187.820 ευρώ). Επίσης, παραβάσεις και πρόστιμα αποδόθηκαν στον τραγουδιστή για προκαταβολή 40 εκατ. δρχ. (112.388 ευρώ) που φέρεται να εισέπραξε το 1995 για μελλοντικές δισκογραφικές συνεργασίες.

Εθισμένοι στην … ΕΞ {ΟΥΣΙΑ} !!!

Εξουσία = ηρωίνη.. οπότε.. πολιτικός = ναρκομανής
Σαν ναρκομανής σε ανάρρωση θα ήθελα να πω την άποψη μου, η οποία είναι περιουσία της προσωπικής μου εμπειρίας (για σχεδόν 25 χρόνια) μέσα στον φαύλο κύκλο των ναρκωτικών. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να εξηγήσω για το πως έφτασα να κάνω χρήση ηρωίνης αλλά να αναφερθώ στην πραγματική αρρώστια του ναρκομανή που δεν είναι τα ναρκωτικά αλλά ο εθισμός. Τα ναρκωτικά είναι σύμπτωμα όπως σύμπτωμα είναι ο τζόγος το φαΐ κτλ. Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει η πολιτική και η εξουσία με τα ναρκωτικά ; Στο πρώτο άκουσμα αυτού του συσχετισμού μπορεί να φανεί ότι ήπια και δεν ξέρω τι λέω και ναι μέχρι που να κάνω αποτοξίνωση και γω αυτή την γνώμη είχα.....Μέχρι να φτάσω να καταλάβω ότι το πρόβλημα μου είναι ο εθισμός κόντεψα να πεθάνω γιατί πολύ απλά δεν ήθελα να δω την πραγματικότητα και την έκταση της αρρώστιας. Ας καθορίσω πρώτα τι σημαίνει η αρρώστια του εθισμού.